صادرات زعفران به کمتر از نصف رسید
مسئول کمیته فراوری شورای ملی زعفران ایران از کاهش ۶۰ درصدی صادرات زعفران در فروردین ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: خروج پیاز زعفران از کشور به صورت رسمی و قاچاق، تخلف در زعفران های صادراتی ، نوسان در قیمت، تعهد ارزی، افزایش تعرفه های صادراتی تا چند برابر و افزایش تعداد کشورهای رقیب از اصلی ترین دلایل کاهش صادرات زعفران به کمتر از نصف است.
علی حسینی، مسئول کمیته فراوری شورای ملی زعفران ایران، در گفتگو با اقتصاد آنلاین با اشاره به گزارش مرکز مطالعات بازار زعفران، افزود: میزان صادرات زعفران در فروردین ماه سال جاری معادل ۶ هزار و ۵۱۷ کیلوگرم به ارزش ۸ میلیون و ۲۰۹ هزار و ۶۴۴ دلار بوده که کمتر از نصف حجم صادراتی فروردین ماه گذشته است.
حسینی با تاکید بر اینکه دلایل متعددی برای کاهش چشمگیر صادرات این محصول مطرح است، اظهار کرد: خروج پیاز زعفران از کشور به صورت رسمی و قاچاق از جمله اصلی ترین این دلایل است. چراکه پیاز زعفران ایران به مثابه گنجینه ژنتیکی گیاهی کشور است که به راحتی از دست رفته است.