کشتارگاه نگار در بردسیر نیازمند تجهیز است
رئیس اداره دامپزشکی بردسیر گفت: با وجود پیگیریهای مکرر برخی تجهیزات مهم و مورد نیاز در کشتارگاه شهرنگار هنوز تامین نشده است.
ندا ثنایی افزود:باتوجه به اینکه تا چند سال قبل کشتار دام در معابر عمومی شهر نگار به صورت غیر بهداشتی صورت میگرفت، به همت شهردار و فرماندار وقت، یک سالن کشتار دام در این شهر احداث و بهرهبرداری شد.
او تصریحکرد: اما باوجود پیگیری دامپزشکی، این سالن هنوز به بخش پیشسرد و خودرو سردخانهدار مجهز نشده در حالی که محل نصب پیشسرد در سالن تعبیه شده است.
به گفته ثنایی براساس برآوردها برای تامین تجهیزات موردنیاز حدود ۱۰ میلیارد ریال نیاز است.
ثنایی تاکیدکرد: با توجه به خطر بیماریهای قابل انتقال از فرآوردههای گوشتی به انسان و لزوم احداث پیش سرد در سالن کشتار دام نگار از مسئولان شهرستان خواهشمندیم اعتبار لازم را برای تجهیز سالن کشتار دام نگار به پیش سرد و تامین خودرو مجهز به سردخانه با هدف حمل گوشت تامین کنند.
لزوم مراقبتها در آستانه عید قربان
رییس اداره دامپزشکی بردسیر همچنین با اشاره به فرارسیدن عیدسعیدقربان اظهارداشت: با توجه به خطر شیوع تب کریمهکنگو، گروههای در معرض خطر که به نحوی با دام سر و کار دارند باید با جلوگیری از رفتارهای مخاطره آمیز مراقب سلامتی خود و دیگران باشند.
او با بیان اینکه تاکنون در سالجاری مورد مثبتی از تب کریمهکنگو در شهرستان بردسیر مشاهده نشده گفت: با این حال ضرورتدارد اقدامات پیشگیرانه از جمله سمپاشی و سایر مراقبتها در نحوه مصرف گوشت در دستور کار قرار گیرد.
ثنایی افزود:این بیماری که از طریق گزش کنهآلوده، خونآلوده، تماس با لاشه دام آلوده یا لهکردن کنه آلوده منتقل میشود، در انسان علائمی همچون تب و گلودرد، سرگیجه و بیحالی، دردهای عضلانی، حساسیت به نور، اسهال و استفراغ را خواهد داشت.
او افزود: در آستانه عیدسعیدقربان با همکاری شهرداران بردسیر و نگار، کشتارگاه دام بردسیر و سالن کشتار دام نگار در روز عید،آماده ارائه خدمات هستند لذا به شهروندان توصیه میکنیم از ذبح دام در منزل و مراکز غیربهداشتی خودداریکنند و همچنین از مصرف گوشت دام به صورت خام و نیمپز بپرهیزند.
ثنایی تاکیدکرد:در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام، به هیچوجه اقدام به جداسازی کنه با دست نکنید.
او اظهارداشت:همچنین باتوجه به اینکه ویروس دامی تب خونریزیدهنده کریمهکنگو در گوشت و آلایش خوراکی جگر پس از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد غیرفعال میشود،از این رو نگهداری گوشت قربانی قبل از مصرف به مدت ۲۴ ساعت در یخچال ضروری است.