تکرار خطای گشت ارشاد. حسین علایی
در یادداشت حاضر نویسنده پیشنهاد میدهد در برابر بحث بیحجابی، از اصرار بر بهرهگیری از شیوهها و روشهایی که موجب نفرت و افزایش ناراحتی در جامعه و فاصله افتادن بین بعضی از مردم با حاکمیت میشود، خودداری شود و از روشهای قرآنی در توسعه اندیشه دینی و معرفت الهی و تشویق به رفتار اسلامی و رواج پوشش بهتر استفاده شود.
با کشته شدن مهسا امینی در جریاد بازداشت توسط گشت ارشاد و بروز اعتراضات اجتماعی در بسیاری از شهرها، حالا بر همگان روشن شده است که چگونه بهکارگیری شیوههای غلط در مواجه با خطاهای رفتاری و اجتماعی بهسرعت بهضد اهداف خود تبدیل میشود.
فعالیت چندین ساله گشت ارشاد نهتنها از میزان بدحجابی در جامعه نکاست بلکه موجب واکنش شدید و گسترش کم حجابی در بین برخی از خانم ها شد. هماکنون نیز متأسفانه دوباره وظیفه برخورد با این معضل اجتماعی برعهده پلیس واگذار شده است تا با روشهای جدید بتواند آنرا مهار کند. طبیعی است که نوع پوشش و حجاب یک مسئله اجتماعی و یک موضوع اخلاقی است که با وظایف انتظامی و امنیتی فاصله بسیار دارد و ساختار نیروی انتظامی برای روبرو شدن با آن مناسب نیست. خداوند در آیه ۱۲۵ سوره نحل میفرماید: ادْعُ إِلَی سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِیلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِینَ. یعنی: با حکمت و اندرز نیکو به راه پروردگارت دعوت کن و با آنان به [شیوه ای] که نیکوتر است مجادله نمای در حقیقت پروردگار تو به [حال] کسی که از راه او منحرف شده داناتر و او به [حال] راهیافتگان [نیز] داناتر است.
بنابراین پیشنهاد میشود از اصرار بر بهرهگیری از شیوهها و روشهایی که موجب نفرت و افزایش ناراحتی در جامعه و فاصله افتادن بین بعضی از مردم با حاکمیت میشود، خودداری شود و از روشهای قرآنی در توسعه اندیشه دینی و معرفت الهی و تشویق به رفتار اسلامی و رواج پوشش بهتر استفاده شود.