رئیس اتاق کرمان: کرمان بهشت فرصتهای بالقوه است
رئیس اتاق کرمان گفت:استان کرمان بهشت فرصتهای بالقوه است اما به دلیل حکمرانی نامناسب، شاخصهای اقتصادی متناسب با ظرفیت های استان توسعه پیدا نکردهاند.
سید مهدی طبیبزاده، در نشست با امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان، نمایندگان مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی،اعضای هیات نمایندگان اتاق و برخی از فعالان اقتصادی،گفت:باید وضعیت شاخصهای توسعه پایدار در جمع مدیران ارشد مطرح شود تا به عنوان یک مطالبه در دستور کار استان قرار گیرد.
رئیس اتاق کرمان افزود:اتاق سعی دارد علاوه بر وظایف ذاتی و روتین خود به عنوان مشاور قوای سهگانه، با بهرهگیری از اندیشه،دانش و پژوهش،مشاورههای تخصصي به مراجع مربوطه ارائه دهد تا در برنامهریزیها مورد استفاده قرار گیرد و مشکلات استان گرهگشایی شوند.
او در ادامه با اشاره به دیدگاه اقتصادی نماینده ولی فقیه در استان، گفت: بایستی برای آینده استان برنامهریزی مناسب انجام و از منابع به درستی استفاده شود.
طبیبزاده گفت:در حال حاضر چند مشکل اساسی در استان وجود دارد از جمله اینکه به رغم مصرف آب در بخش کشاورزی،از هر مترمکعب تنها ۲۷۰۰تومان بهرهوری عاید میشود.
او از تمرکز بیش از حد بر معادن،رتبه سیام فضای کسب و کار استان در کشور،پایین بودن شاخصهای توسعه پایدار،بیکاری بالا،جی دی پی پایین، درآمد سرانه کمتر از متوسط کشور و عدم توجه جدی به آموزش و مهارت آموزی به عنوان دیگر چالش های استان یاد کرد.
او با بيان اينكه برای توسعه شاخصهای اقتصادی باید به سمت حمایت از سرمایهگذاری برویم، گفت:در استان اراده جدی برای حل مشکلات وجود دارد و اتاق آماده هرگونه همکاری برای توسعه است.
رییس اتاق کرمان در ادامه افزود:تحقق شعار سال ۱۴۰۰یعنی تولید،پشتیبانی و مانعزداییها به نحو مطلوب در دستور کار اتاق کرمان قرار گرفت و دستاوردهاي بسيار خوبي به دست آمد و براي امسال نیز اين آمادگی کامل وجود دارد تا منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص شعار سال ۱۴۰۱یعنی تولید،دانش بنیان و اشتغال آفرین با محوریت حمایت از شرکتهای دانش بنیان در اولویت قرار بگیرد.
او با اشاره به طولانی بودن روند صدور مجوزهای سرمایهگذاری در استان، فعالیت پنجره واحد سرمایهگذاری را برای رفع مشکلات سرمایهگذاران ضروري عنوانکرد و افزود:با راهاندازی این سامانه و تمرکز بر صدور مجوزها،دریافت استعلامات به ۹ روز کاهش یافته و این سیستم قابل پایش است تا عملکرد دستگاههای صادرکننده استعلامات ارزیابی شود.
در ادامه حجت الاسلام عليدادي سليماني،امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان كرمان ضمن تقدير و تشكر از اقدامات اثرگذار اتاق كرمان گفت:اتاق كرمان ميتواند در شوراي راهبردي استان جايگاه مناسبي داشته باشد كه در نشست آتي در خصوص همكاري با اين مجموعه برنامهريزي خواهيم كرد.
همچنين نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورایاسلامی نیز گفت:اتاق یک بازوی قوی در استان برای مسائل مختلف اقتصادی است و جا دارد از فعالیتهای موثر اتاق کرمان که مسئولانه پیگیر حل مشکلات است تقدیر شود.
محمدمهدی زاهدی ادامهداد:نتیجه مجموعه اقدامات نشان میدهد که اتاق بازرگانی کرمان بسیار فعال و با احساس مسئولیت بالا عمل کرده و روی هشت وظیفه خود از جمله مسئولیت اجتماعی،عدالت و شفافیت به خوبی کار کرده و این موارد با انتظارات نظام تطبیق داده شده است.
او با اشاره به اهمیت توجه به افزایش بهرهوری در حوزههای مختلف افزود: سیاست زدگی استان یک آفت جدی پیش روی توسعه است.
به گفته او باید یک برنامه منسجم و نقشه راه برای توسعه استان و افزایش بهرهوری در بخش های مختلف تدوین شود.
دیگر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اتاق کرمان یکی از اجراییترین اتاقها در کشور است زیرا مسائلوتحلیلهای اتاق کرمان در سطوح اقتصادیکشور مطرح میشود و درعین حال این مجموعه مسئولیتهای اجتماعی خود را نیز به خوبی انجام می دهد.
محمدرضا پورابراهیمی گفت: شورای راهبردی مدیران در استان راه اندازی شده تا مسائل استان مطرح و تصمیمگیری شود.
او با بیان اینکه بحث آب در شورای راهبردی با حضور دستگاه ها مطرح شده است، گفت:پیشنهاد می کنیم که دلسوزی و اولویتهای اتاق بازرگانی کرمان در این خصوص و دیگر مسائل کلان ظرف ١٠روز آینده به شورای راهبردی استان ارایه شود.