مدیرکل صمت کرمان: تصویب قانون مسئولیت اجتماعی معادن، بازی برد برد است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کرمان با اشاره به پیشنهادات این استان برای تصویب در قانون برنامه هفتم توسعه گفت: تصویب مسئولیت اجتماعی معادن در این قانون یک بازی برد برد برای استانهای معدنی است.
مهدی حسینینژاد با بیان اینکه قانون مسئولیت اجتماعی معادن برای تصویب در برنامه هفتم توسعه به مجلس پیشنهاد شده است افزود: خوشبختانه این قانون در متن اصلاحیه کمیسیونهای مجلس گذاشته شده و امیدوارم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی رأی بیاورد و اجرایی شود.
او اظهار داشت: در قالب این پیشنهادات استان کرمان پس از تصویب، میتوانیم از صنایع حمایت کنیم و سبب افزایش بهرهوری آنها شویم و در مقابل صنایع نیز در قالب مسئولیت اجتماعی به توسعه استان کمک کنند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: برای اجرای مسئولیتهای اجتماعی معادن دنبال یک راهکار قانونی و عملیاتی در استان بودیم و باتوجهبه اینکه ما دستگاهی اقتصادی هستیم، تلاش کردیم که نگاهی اقتصادی به این موضوع داشته باشیم.
او با بیان اینکه دراینخصوص صنایع فراوری در زیرمجموعه صنایع بزرگ استان کرمان در حال شکلگرفتن هستند عنوان کرد: همچنین اصلاح قوانین را دنبال میکنیم و در این زمینه باید قانون مسئولیت اجتماعی را در استان داشته باشیم.
حسینینژاد یادآور شد: البته مدلی را در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ باتوجهبه اختیارات شورای معادن استان در قالب تبصره پنج ماده ۱۴ قانون معادن داشتیم و توانستیم از ظرفیت این ماده برای توسعه صنایع فراوری، بهرهوری، حفظ محیطزیست، اکتشافات معدنی و همچنین مدلی از مسئولیت اجتماعی را در کرمان داشته باشیم.
او با اشاره به سلب اختیارات قانونی از شورای معادن کرمان در سال ۱۴۰۱ گفت: در این زمینه با همکاری استان، تلاش کردیم تا با ارائه پیشنهاداتی برای برنامه هفتم توسعه، قانون ثابتی در این حوزه داشته باشیم که بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم؛ اما باتوجهبه اینکه هنوز به قانون تبدیل نشده، نمیتوانیم برای اجرا به آن استناد کنیم.
کرمان با استخراج ۴۲ نوع ماده معدنی بهعنوان بهشت معادن ایران معروف است و عمدهترین تولیدات معدنی این استان فولاد، مس، زغالسنگ و کرومیت است.