۱۴۶ کشاورز نمونه و پیشرو ایران معرفی شدند. ۴۰درصد کشاورزان نمونه زیر دیپلم هستند

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1863

۱۴۶ کشاورز نمونه و پیشرو ایران معرفی شدند. ۴۰درصد کشاورزان نمونه زیر دیپلم هستند
روز گذشته (شنبه، ۲۹ دی ماه ۱۴۰۳) در مراسمی با حضور رئیس‌جمهور و وزیر جهاد کشاورزی، از ۱۴۶ کشاورز پیشرو، نمونه و اثرگذار بخش‌های مختلف کشاورزی سراسر کشور تجلیل شد.
به گزارش بازار، محمد مهدی قاسمی رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی روز شنبه همزمان با آغاز سی و هشتمین دوره همایش تجلیل از برگزیدگان کشاورزی ایران در سالن اجلاس سران کشور های اسلامی اظهار داشت: از بین ۶۴ هزار کشاورز موفق در سراسر کشور ۱۴۶ نفر برگزیده معرفی می‌شوند که بیشترین نفرات مربوط به استان های همدان، آذربایجان شرقی، خوزستان و فارس هستند.
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی بیان‌داشت: کشاورزانی که در سطح ملی از آنان تجلیل می‌شود در دانش بنیان کردن تولید پیشقدم و خلاق بوده‌اند و همکاری موثر و مناسبی با شرکت‌ های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی داشته‌ اند.
وی با بیان اینکه استفاده از روش‌ ها و فناوری‌ های نوین علاوه بر بالا بردن کمی و کیفی محصول، فواید مضاعف دیگری نیز دارد، اظهار داشت: استفاده از دستاوردهای علمی در زراعت می‌تواند باعث افزایش تولید در هر هکتار شود که یک شاخص مهم عملکرد است اما به این حد محدود نمی‌شود و فواید دیگری مانند حفاظت از منابع آب و خاک را نیز در بر دارد.
قاسمی تصریح کرد: این کشاورزان نمونه‌ های عینی و الگوهای موفق کشاورزی دانش بنیان و خلاقانه و نوآورانه هستند که می‌توانند این روش‌ها را در سراسر کشور توسعه دهند و کشاورزان پیرامون خود را نیز ترغیب کنند.
وی با بیان اینکه تمایل به استفاده از روش‌ها و فناوری‌های نوین علاوه بر کشاورزان جوان و تحصیلکرده در میان کشاورزان سنتی نیز وجود دارد، افزود: عواملی مانند تغییرات اقلیمی و شرایط دیگر باعث شده که بسیاری از کشاورزان سنتی نیز متمایل به استفاده از علم و دانش و فناوری‌های جدید شوند و دریابند که برای تاب آوری باید به دانش نوین مجهز شوند.
۶۰ درصد کشاورزان زیر دیپلم هستند
دبیر همایش تجلیل از کشاورزان پیشرو گفت: اگر آمار کشاورزان زیر دیپلم را ۶۰ درصد بدانیم، این رقم در بین کشاورزان نمونه ۴۰ درصد است که نشان می‌دهد تحصیلات و ریسک پذیری بیشتری دارند.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشاورزان به دنبال دانسته‌ های جدید هستند، اظهار داشت: برای پاسخ دهی به سولاتی مانند چه بذری کاشته شود و یا چگونه آبیاری و کوددهی صورت گیرد تا محصول بهتری تولید شود، به حضور کشاورزان پیشرو نیاز است که عملا این روند را آزموده و نتیجه مطلوبی گرفته‌ اند.
قاسمی افزود: اغلب رویدادهای ترویجی ما و بسیاری از دوره‌های آموزشی توسط همین کشاورزان نمونه انجام می‌شود و آنان کمک می‌کنند که سایر همکارانشان نیز از دانش روز بهره‌مند شوند.
وی با اشاره به کم آبی‌ های سال‌ های اخیر و تغییرات اقلیمی، استفاده از روش‌های نوین را برای کشاورزی ضروری برشمرد و ادامه‌داد: در سال‌های اخیر بارندگی‌های پاییزه تا حدودی تغییر پیدا کرده و در زمستان و بهار نیز این تغییرات مشهود است که باعث به هم ریختن الگوهای کشت می‌شود و این موضوع روی موارد دیگری مانند زمان و مقدار کود دهی، آبیاری و یا هجوم آفات اثر می‌گذارد؛ بنابراین چاره‌ ای نداریم جز اینکه به سمت دانش جدید برویم و اینجا استفاده از علم و دانش بنیادی بخش کشاورزی مفهوم و اهمیت بسیار می‌یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 97
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,754
  • ماه: 10,523
  • سال: 78,328