سمپوزیوم کرمان فرصتی برای هنر در اوج کرونا

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 961

 وقتی سنگ جان می گیرد

سمپوزیوم کرمان فرصتی برای هنر در اوج کرونا

سمپوزیوم مجسمه سازی کرمان بار دیگر فرصتی برای هنرمندان مجسمه ساز فراهم کرد تا در اوج شیوع کرونا آرامش و هنر را بهانه‌ای برای جلای روح مردم قرار دهند.

 شیوع کرونا موجب مختل شدن بسیاری از فعالیت‌های هنری در یک سال گذشته شده است اما این روزها هنرمندان برجسته مجسمه ساز کشور با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و در فضای باز البته بدون حضور مردم در حال خلق ۲۲۴ مجسمه هستند.

اغلب هنرمندان در طول سال در کارگاه‌ها و آتلیه‌های شخصی خود مشغول کار هستند، اما سمپوزیوم، فرصت مغتنمی برای آن‌هاست که در کنار هم اقدام به خلق اثر هنری کنند و از آموخته‌های یکدیگر بهره ببرند. در واقع سمپوزیوم یک ورک‌شاپ بزرگ است که در آن، هنرمندان ضمن خلق اثر هنری، با هم وارد گفت‌وگو می‌شوند و از تجربیات یکدیگر استفاده می‌کنند.

چهارمین دورۀ سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی کرمان که تاکنون یک دورۀ ملی و دو دورۀ استانی آن برگزار شده، پس از ۱۰ سال وقفه، از دهم فروردین‌ماه سال‌جاری آغاز به کار کرده است. این رویداد در سایتی روباز در دامنۀ کوه‌های جنگل قائم و مجاور دریاچۀ مصنوعی در حال برگزاری است و تا دوم اردیبهشت‌ماه ادامه دارد. برگزاری سمپوزیوم مجسمه‌سازی همچنین فرصتی برای علاقه‌مندان به هنر مجسمه‌سازی است که از نزدیک با فرایند ساخت آثار مجسمه آشنا شوند که متأسفانه در این دوره و با شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا، این موضوع میسر نشد.

در این دوره از سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی کرمان، ۱۱۰ هنرمند با ۲۲۴ اثر شرکت کردند. در مرحلۀ نخست داوری، ۲۲ اثر برگزیده شد و در نهایت ۱۰ اثر جهت ساخت با متریال سنگ و مس و اجرا در سطح شهر، انتخاب شد. دو هنرمند صاحب‌نام کشور نیز به این سمپوزیوم دعوت شدند و در مجموع ۱۲ اثر خلق خواهد شد.

انتخاب آثار بر عهدۀ هیئت داوران متشکل از آقایان، حمید سِوَری، کامران افشارنادری، سهند حسامیان، شهریار رضایی و محمد مهدی صنعتی بوده؛ ضمن اینکه دبیر فنی‌تخصصی این دوره، خانم فهیمه اسلام‌کیش، از هنرمندان باسابقۀ مجسمه‌سازی کشور است.

استاندار کرمان در حاشیه بازدید از این سمپوزیم گفت: در مدت حضورم در کرمان، موضوعات و مسائل شهر کرمان را پیگیری کرده و شاهد تغییرات مثبت و اقدامات تأثیر‌گذار شهرداری و شورای اسلامی شهر کرمان بوده‌ام.

علی زینی‌وند افزود: اقدامات صورت گرفته به‌خصوص در حوزه شهروندی و فرهنگی و اجتماعی قابل تحسین است.

تاکید بر ویژگی‌های فرهنگی 

کرمان ضروری است

شهردار کرمان نیز در خصوص این سمپوزیم بیان کرد: آنچه برخی شهرها را متفاوت و مشهور می‌کند، ویژگی‌های فرهنگی، هنری و آثار ماندگار آنها، همراه با تاریخ و معماری خاص این نوع شهرهاست.

سید مهران عالم‌زاده خاطرنشان کرد: دورۀ معاصر، بخشی از تاریخ یک شهر خواهد بود و امروز اگر آثار فاخری در بخش‌های معماری و شهرسازی، اِلمان و مبلمان شهری تولید شود، در تاریخ شهر باقی خواهند ماند و مورد قضاوت آیندگان قرار خواهد گرفت؛ بنابراین، وظیفۀ ماست که آثار فاخری به شهر بیافزاییم.

او سمپوزیوم‌های مجسمه‌سازی را از مواردی دانست که شهرداری‌ها می‌توانند در آن به‌خوبی نقش ایفا کنند و افزود: این چهارمین دوره از سمپوزیوم و دومین سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی است و شهرداری کرمان جزو شهرداری‌های موفق کشور در برگزاری سمپوزیوم‌های مجسمه‌سازی است.

شهردار کرمان یادآور شد: وجه تمایز سمپوزیوم مجسمه‌سازی در این دوره، استفاده از متریال سنگ و مس در خلق آثار و نیز حضور هنرمندان صاحب‌نام کشور است که دعوت شهرداری را پذیرفته‌اند و قطعاً آثار خلق‌شده توسط آنها، ماندگار خواهد بود.

نقش سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی کرمان در معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان در حاشیۀ بازدید خود از چهارمین سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی کرمان گفت: ارائه آثار و ایده‌های بدیعی که نمونه‌اش را در این دوره از سمپوزیوم مجسمه‌سازی شاهد هستیم، می‌تواند معرف خوبی برای ظرفیت‌های گردشگری استان باشد.

سید مصطفی آیت‌اللهی‌موسوی، ضمن تشکر از برگزاری این سمپوزیوم، بیان کرد: هنرمندان به‌نام و مطرحی در این رویداد شرکت کرده‌اند و کارهای خوبی در حال آماده‌سازی است.

پیشرفت ۶۰ درصدی ساخت آثار در چهارمین سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی کرمان

قائم‌مقام سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی کرمان نیز با اشاره به پیشرفت ۶۰ درصدی کار مجسمه‌سازان حرفه‌ای کشور در چهارمین سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی شهرداری کرمان، گفت: در مجموع ۲۴ نفر در این رویداد ملی برای خلق ۱۲ اثر با محوریت ۱۲ نفر از اساتید برجستۀ کشوری حضور دارند و سعی کردیم میزبان خوبی برای هنرمندان شرکت‌کننده در این سمپوزیوم باشیم.

رامین امیرمداح خاطرنشان کرد: قرار بود یک هنرمند ایتالیایی نیز به دعوت شهرداری کرمان برای حضور در این سمپوزیوم به کرمان سفر کند و تمام هماهنگی‌ها نیز انجام شد، اما به علت قرنطینه شدن شهر محل سکونت این هنرمند به‌خاطر شیوع کرونا، سفر ایشان کنسل شد.

معاون شهردار کرمان افزود: برای حفظ سلامت هنرمندان، کلیۀ پروتکل‌های بهداشتی رعایت شده و با محصور کردن سایت، از بازدید عمومی جلوگیری شده است.

سمپوزیوم مجسمه سازی 

به کرمان طراوت داد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز بیان کرد: نگاه این دوره از مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر، صرفاً معطوف به ساخت‌وساز نیست؛ بلکه به شهر به‌عنوان موجودی که روح دارد و روح آن نیز فعالیت‌های فرهنگی و هنری است، نگاه می‌شود.

محمدرضا علیزاده، با بیان اینکه فعالیت‌های فرهنگی و هنری، به شهر و شهروندان انرژی می‌دهد و پویایی و نشاط را به ارمغان می‌آورد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه شهرداری کرمان در این دوره، پیشگام اجرای طرح‌های نوین فرهنگی از جمله گشایش خانه‌های فرهنگ مشارکتی بوده است.

همچنین چهارمین سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی تا دوم اردیبهشت‌ماه ادامه دارد و ۱۲ مجسمۀ ساخته‌شده در این رویداد، با جانمایی مناسب در محدودۀ میدان شورا و پیاده‌راهی که قرار است در این محدوده ایجاد شود، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت تا شهروندان کرمانی و گردشگرانی که به کرمان سفر می‌کنند، از دیدن این آثار بهرۀ لازم را ببرند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 19
  • دیروز: 144
  • هفته: 2,267
  • ماه: 14,243
  • سال: 72,235