۷ کیلومتر تا محرومیت

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1052

استفاده از آب کشاورزی برای شرب 

۷ کیلومتر تا محرومیت

 مردم روستای «امامیه» در قلب کویر از آب بهداشتی و شرب محرومند و به ناچار 

از آب موتور پمپ‌های کشاورزی برای آشامیدن استفاده می کنند.

   این روزها بیش از هر زمان دیگر شاهد فعالیت گروه‌های جهادی و مردمی در مناطق محروم هستیم اما محرومیت در برخی از مناطق استان کرمان آنقدر عمیق است که سال‌ها زمان نیاز است که امکانات ابتدایی زندگی در برخی از مناطق دور افتاده تأمین شود.

عدم تناسب توزیع اعتبارات با محرومیت روستاها

شهرستان ریگان و فهرج در شرق استان کرمان از جمله این مناطق است که ضریب محرومیت در برخی از این روستاها بسیار بالاست اما میزان تخصیص اعتبار برای ایجاد زیر ساخت‌ها به این مناطق بسیار اندک است

عدم تناسب توزیع بودجه در استان کرمان یکی از دلایل اصلی محرومیت و کندی روند محرومیت زدایی است، روستای امامیه در شهرستان فهرج از جمله این مناطق محروم است، روستایی که تا شهر فهرج فقط ۷ کیلومتر فاصله دارد.

هر چند شهر فهرج نیز در مقایسه با شهرستان‌های مرکز، غرب و شمال و حتی مناطق جنوبی استان امکانات کمتری دارد و کمتر می‌توان توسعه یافتگی را در آن دید اما انتظار می‌رود حداقل روستاهای اطراف این شهر حداقل مشکل تأمین برق و آب را نداشته باشند.

مردم این مناطق انتظار دارند در دولت سیزدهم وضعیت تخصیص اعتبار به مناطق محروم اصلاح شود، مردم روستای امامیه بعد از اینکه صدایشان برای حل مشکل طی ماه‌های اخیر به جایی نرسید اقدام به ارسال فیلمی از وضعیت منابع آب شرب برای رسانه‌ها کردند.

روستای امامیه آب لوله کشی ندارد

 زهرا یکی از زنان این روستا می‌گوید: روستای امامیه یکی از محروم‌ترین مناطق جمعیتی فهرج است که از داشتن آب لوله کشی محروم است و در برخی روزها آب سیار به منطقه ارسال می‌شود اما مردم برای رهایی از تشنگی در گرمای بی سابقه کویر لوت چاره‌ای جز استفاده از آب کشاورزی ندارند.

او افزود: آب کشاورزی توسط موتور پمپ‌ها تأمین می‌شود و مردم برای حل مشکل آب چاره‌ای ندارند جز اینکه با پمپ‌های کوچک‌تر این آب را به نزدیک خانه‌هایشان منتقل کنند.

این زن خانه دار تصریح‌کرد: آب بهداشتی نیست و چون امکان دیگری برای استفاده از آب نداریم به ناچار از این آب استفاده می‌کنیم که به شدت تلخ است.او گفت: بسیاری از مردم دچار بیماری‌های پوستی و سنگ کلیه شده‌اند اما در دمای ۵۰ درجه‌ای کویر لوت اگر از این آب استفاده نکنیم از تشنگی تلف می‌شویم.

به گفته محمدعلی یکی دیگر از اهالی برخی از گروه‌های جهادی در روستاهای اطراف اقدام به کمک رسانی کرده‌اند و سپاه هم در برخی از روستاها خدماتی ارائه داده که مردم روستاها مشکل کمتری داشته باشند اما روستای امامیه همچنان با مشکلات زیادی از جمله نداشتن آب بهداشتی مواجه است.

او می گوید بارها برای رفع مشکل نامه نگاری کردیم اما کسی توجه نمی‌کند

او از مسئولان خواست با تخصیص اعتبار و احداث مجتمع‌های آبی مشکل اهالی این روستا را برطرف کنند.

محمدعلی گفت: در کنار کمبود آب این روستا از محرومیت جدی در بخش‌های خدماتی، راه و بهداشتی رنج می‌برد و در حالی که گفته می‌شود برای رهایی از کرونا باید بهداشت رعایت شود اما آبی برای شستشو نداریم.

استحمام زیر لوله موتور پمپ‌های کشاورزی

او ادامه داد: اکثر مردم روستا زیر لوله‌های موتور پمپ‌های آب کشاورزی و مجاور مزارع استحمام می‌کنند و انتظار داریم مسئولان برای یک بار هم که شده صدای ما رو بشنوند و مشکل ما را رفع کنند.این شهروند بیان کرد: بسیاری از جوانان به ناچار روستا را ترک کرده و به شهرستان‌های فهرج و بم مهاجرت کرده‌اند.او گفت: اهالی به انواع بیماری‌های پوستی و عفونی مبتلا می‌شوند.

این ساکن روستای امامیه افزود: به دلیل خشکسالی و کمبود بارندگی آب همین موتور پمپ‌ها هم بسیار اندک شده و مزارع و باغ‌های و زمین‌های کشاورزی در حال صدمه دیدن است هر سال آب تلخ‌تر می‌شود و سطح آب کاهش می‌یابد.

۲۵ روستا آب شرب ندارند

نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس نیز از تلاش‌های صورت گرفته برای جذب اعتبار لازم برای محرومیت زدایی و آبرسانی به روستای‌های فهرج و شرق استان کرمان خبر‌داد و گفت: مشکل اصلی در شرق کرمان تشدید خشکسالی و کمبود شدید بارندگی است.

حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی با اشاره به خشک شدن بخش قابل توجهی از قنوات و منابع آبی به دلیل خشکسالی گفت: میزان بارندگی نیز در منطقه بسیار اندک است و سفره‌های آب این مناطق یا خشک شده‌اند و یا کاهش یافته است.

او بر لزوم آبرسانی به این روستاها اشاره کرد و گفت: باید مجتمع‌های آب روستایی در این مناطق تأسیس شود که شاهد اقداماتی هستیم اما سطح کار در شهرستان بالاست و انتظار داریم با تخصیص اعتبار لازم اقدامات مؤثر و سریع‌تری برای حل مشکل خشکسالی به خصوص در روستای مورد نظر انجام شود.

او ادامه داد: خوشبختانه طی ماه‌های اخیر شاهد حضور سپاه ثارالله در شهرستان و رفع مشکل آب برخی از روستاها هستیم به طوری که مشکل آب در عامریه، یوسف‌آباد زیرافراز، دهنوبهزادی و احمدیه رفع شده است اما همچنین ۲۵ روستای فاقد آب در منطقه وجود دارد.

نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس بیان کرد: ایجاد مجتمع‌های آبرسانی و یا حفر چاه در دستور کار قرار گرفته است و با همکاری سپاه و شرکت آب و فاضلاب استان کرمان در حال رفع مشکل آب روستاها هستیم.

او از تعریف طرح‌های آبرسانی به روستاهای شهرستان اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین طرح‌های انتقال آب به بخش نگین کویر فهرج است که بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

غضنفرآبادی با اشاره به محرومیت بسیار بالای روستاهای شرق استان کرمان به خصوص در ریگان و فهرج گفت: باید نحوه توزیع اعتبارات عمرانی در استان کرمان بازنگری شود چون بسیاری از مناطق جمعیتی در مناطق دور افتاده و کم برخوردار از ابتدایی‌ترین امکانات هم بی بهره هستند.مردم روستای امامیه منتظرند به همت گروه‌های جهادی، سپاه ثارالله و دولت سیزدهم اقدامات مؤثری در راستای رفع مشکل آب شرب این روستا انجام شود و در آینده نزدیک طعم آب شرب را بچشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 23
  • دیروز: 739
  • هفته: 2,237
  • ماه: 12,875
  • سال: 75,611