کرمان با ۷۴ میلی‌لیتر دومین استان کم‌بارش ایران

منتشر شده در صفحه | شماره

پرونده سال آبی با ۱۵۷ میلی‌متر بارش بسته شد

 کرمان با ۷۴ میلی‌لیتر دومین استان کم‌بارش ایران

گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می‌دهد، سال آبی ۰۰ – ۹۹ در حالی که طی آن تنها ۱۵۷ میلی‌متر بارش به ثبت رسیده و زمستان سال ۹۹ با ۱۱۳.۹ میلی‌متر بارندگی، پربارش‌ترین فصل سال آبی گذشته بوده است، به پایان رسید.

به‌ گزارش ایسنا، بر اساس آمار دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران، سال آبی ۰۰ – ۹۹ در حالی به پایان رسید که این سال با متوسط ۱۵۷.۷ میلی‌متر بارندگی‌ جزو کم‌بارش‌ترین سال‌ها در ۵۰ سال گذشته بوده، اما با این وجود، این رقم نسبت به سال آبی ماقبل با میزان بارش ۳۱۷.۷ میلی‌متر حدود ۵۰ درصد و نسبت به میانگین دوره‌های مشابه بلندمدت ۳۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

با نگاهی به گزارش مقایسه‌ای که از بارش‌های سال گذشته ارائه شده، از میزان ۱۵۷.۷ میلی‌متر متوسط بارندگی در کشور، بیشترین بارش طی فصل زمستان با ۱۱۳.۹ میلی‌متر به ثبت رسیده است. سهم فصل پاییز از این میزان بارندگی حدود ۶۳ میلی‌متر، بهار ۶۲.۸ میلی‌متر و تابستان نیز ۱۲ میلی‌متر گزارش شده است.

بر این اساس، ۴۵ درصد از مجموع بارش‌های کشور مربوط به فصل زمستان بوده و بارندگی نسبتا مناسب در این فصل باعث شد، زمستان برای بالا بردن آمار نزولات آسمانی و جبران نسبی کسری منابع آب سطحی و زیرزمینی کشور موثر باشد. طبق این آمار، فصل‌های بهار و پاییز هر کدام ۲۵ درصد و فصل تابستان نیز تنها ۵ درصد در کل بارندگی کشور در سال گذشته نقش داشته‌اند.

نکته جالب و قابل توجه گزارش آماری دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران این است که حجم بارندگی‌های ۵۰ سال گذشته فقط در دو سال آبی ۱۳۷۸ و ۱۳۸۶ کمتر از امسال بوده است.

همچنین استان‌های سیستان و بلوچستان با ۳۵.۲، کرمان با ۷۴.۱، هرمزگان با ۷۸.۹، خراسان رضوی با ۹۶.۷ و فارس با ۱۶۹.۸ میلی‌متر کم‌ترین میزان بارندگی تجمعی را به خود اختصاص داده‌اند.

بر این اساس، حوضه‌های آبریز دریای خزر با ۳۴۰.۱ میلی‌متر، دریاچه ارومیه با ۲۹۳.۴ میلی‌متر، خلیج فارس و دریای عمان با ۲۰۹.۹ میلی‌متر، قره قوم با ۱۰۳.۷ میلی‌متر، فلات مرکزی با ۱۰۰.۷ میلی‌متر و مرزی شرق با ۴۴ میلی‌متر به‌ترتیب بیشترین بارندگی را به نام خود ثبت کرده است.

این گزارش می‌افزاید، بر اساس بررسی مقایسه‌ای سال آبی گذشته و سال ماقبل آن، حوضه‌های آبریز مرزی شرق با ۷۰ درصد، قره قوم با ۶۴ درصد، فلات مرکزی با ۵۷ درصد و خلیج فارس و دریای عمان با ۵۳ درصد بیشترین کاهش بارش را به خود اختصاص داده‌اند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 14
  • دیروز: 173
  • هفته: 794
  • ماه: 3,306
  • سال: 54,390