فوق تخصص خون و انکولوژی مطرح کرد. افزایش سرطان استخوان در اطفال جنوب

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1420

فوق تخصص خون و انکولوژی مطرح کرد. افزایش سرطان استخوان در اطفال جنوب

 گزارش | کاغذ وطن 

سرطان در بزرگسالان اغلب دارای دلیل مشخصی است اما بروز این بیماری در کودکان اکثرا هیچ دلیل خاصی ندارند. در این خصوص تحقیقات زیادی انجام شده است؛ اما با توجه به بررسی‌ها و آزمایش‌های انجام شده محققان به این نتیجه رسیدند که تعداد کمی از سرطانها به خاطر عوامل محیطی هستند.

عفونت مزمن را می‌توان یک عامل بسیار مهم در بروز سرطان کودکان به شمار آورد. همچنین محققان با انجام آزمایش‌ها و تحقیقات مختلف به این نتیجه رسیده‌اند که ۱۰درصد کودکانی که به سرطان مبتلا می‌شوند به خاطر عوامل ژنتیکی است.

در بسیاری از بیماری‌های کودکان از جمله سرطان علائم ممکن است اختصاصی و کوتاه مدت باشد. شایع ترین سرطانی که در کودکان مشاهده می شود سرطان خون است که حدود  ۳۰تا ۴۰درصد کودکان به آن مبتلا هستند.

*سرطان بیماری نوظهوری نیست

فوق تخصص خون و انکولوژی کودکان در گفتگو با خبرگزاری فارس با اشاره به تاریخچه تشخیص و درمان سرطان، معتقد است: از ابتدای ظهور انسان و موجودات زنده بر روی کره زمین، سرطان نیز همراه آنان بوده است بنابراین سرطان بیماری نوظهور و جدیدی نیست.

 به گفته او سرطان بر اثر بی‌نظمی در تکثیر سلول‌های طبیعی بدن اتفاق می‌افتد به این مفهوم که هر سلول باید با تعداد خاصی تکثیر شود اما وقتی تکثیر سلولی از کنترل خارج شده و به تعداد بسیار زیادی رخ می‌دهد و شاهد بروز سرطان خواهیم بود.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان می گوید: امروزه درمان سرطان در ایران مطابق با کشورهای پیشرفته دنیا صورت می‌گیرد و جدیدترین پروتکل‌های درمانی روز برای درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

به گفته ممتازمنش به نظر می‌رسد میزان شیوع سرطان با توجه به افزایش آلودگی‌های محیطی، اشعه‌های یونیزان و… در دهه‌های اخیر در جوامع بشری افزایش یافته است و در برخی سرطان‌ها به خصوص در بالغان که بیشتر تحت تاثیر عوامل محیطی قرار دارند شاهد افزایش آمار سرطان هستیم.

این استاد دانشگاه یادآور شد: در سرطان کودکان عوامل محیطی کمتر موثر است و عوامل سرشتی بیشتر در بروز سرطان کودکان تاثیر دارد.

ضرورت تشخیص سریع علایم سرطان

یک فوق تخصص خون و آنکولوژی دیگر با بیان اینکه در سرطان اطفال خیلی پیشگیری نداریم اما مردم باید آگاهی داشته باشند که علائم را شناخته و سریع اقدام کنند، گفت: دردهای استخوانی و لنگش، همچنین تب‌های طولانی و مکرر در کودک که قابل توجیه نیست باید مورد بررسی دقیق و کامل تر قرار بگیرند.

دکتر زهرا فرهنمندی‌نیا اظهار کرد: سرطان در کودکان درمان پذیر است و بیش از ۷۰ درصد بیماری سرطان در کودکان درمان می‌شود.

او با اشاره به اینکه شایع ترین سرطان کودکان، سرطان خون است که خیلی‌ ناگهانی بروز می‌کند، افزود: طول دوره درمان در کودکان طولانی‌‌تر است و سه تا سه و نیم سال دوره درمان خواهد بود و گاهی برخی بیماران چهار تا پنج سال درگیر بیماری هستند.

فرهمندی نیا بیان کرد: کودکان بیمار به محیط مناسب درمان نیاز دارند و می‌طلبد بخش مناسب و خوبی داشته باشیم که از سال ۷۷ بخش آنکولوژی کودکان در بیمارستان افضلی پور کرمان راه اندازی شد که زیاد برای درمان کودکان مناسب نیست. عضو هیئت مدیره موسسه خیریه کمک کرمان ادامه داد: بخش جدید انکولوژی کودکان در مرکز افضلی‌پور در حال احداث است و تا دو سه ماه آینده افتتاح می‌شود که هم از نظر فضای فیزیکی و هم تعداد تخت بسیار مناسب است و این بخش توسط خیران ساخته و توسط دانشگاه علوم پزشکی تجهیز می‌شود.

او اظهار کرد: کودکان مبتلا به سرطان برای درمان، نیاز به محیط آرام و شاد و روحیه شاد و دور از استرس دارند که این موارد خیلی به درمان کمک می‌کند و در موسسه کمک جشن‌ها و مراسم شاد را با همکاری خیران برای کودکان تحت درمان برگزار می‌کنیم.

 * نیکوکاران همراه بیماران

فرهمندی‌نیا با بیان اینکه کمک خیران در ادامه فعالیت‌های موسسه خیلی موثر است، تصریح کرد: مراجعین ما از سراسر استان و به ویژه منطقه جنوب هستند و هزینه‌های درمان سرطان خیلی سنگین است ضمن اینکه نیاز به همراهی خانواده، اشتغال پدر و مسائل دیگر تحت تاثیر قرار گرفته و بیماری موجب از هم پاشیدگی خانواده می‌شود لذا کمک زیادی در حوزه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی لازم است تا درمان به موقع انجام شود و نیاز به کمک مردمی است زیرا خانواده توان پذیرش این همه مشکلات را ندارد.

عضو هیئت مدیره موسسه خیریه کمک کرمان بیان کرد: کمک‌های مردمی در آموزش فرزندان، اقتصاد خانواده، رفت و آمد و سایر زمینه‌ها به خانواده‌ای که با بیماری سرطان مواجه است، خیلی اهمیت دارد و اگر مردم همراهی نکنند، هرگز موفق به انجام فعالیت‌ها نیستیم.

*بار سنگین هزینه درمان

این متخصص کودکان گفت: هزینه درمان سنگین است اما خوشبختانه همه هزینه درمان همه کودکان سرطانی که در بیمارستان دولتی بستری شوند، به عهده محک است و در بیمارستان‌های خصوصی ۳۰ درصد هزینه را محک پرداخت می‌کند.

او اظهار کرد: بزرگترین مشکل موسسه خیریه کمک در کرمان، مسئله اسکان خانواده و همراهان بیمار است که گاهی موارد مراجعه از شهرستان مجبور هستند دو ماه برای دریافت درمان در کرمان بماند لذا نیازمند همکاری خیران و مردم برای ساخت محل اسکان هستیم.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی در ادامه سخنانش بیان کرد: یکی از مهم ترین مسئله کمک کننده برای این کودکان بهداشت است و عفونت خیلی برای آنها خطرناک است و بسیاری از این افراد به دلیل عفونت فوت می‌کنند و نه به دلیل بیماری.

*سهم  بیشتر جنوب کرمان از سرطان

او با اشاره به تاثیر مسائل ژنتیکی و محیطی از جمله سبک زندگی، سموم، آلودگی و …در ابتلا به سرطان اظهار کرد:  روند ابتلا به سرطان تغییر کرده و سرطان استخوان در اطفال از چهار سال پیش افزایش بسیاری داشته، ضمن اینکه بیشتر مبتلایان به سرطان متعلق به جنوب استان کرمان هستند.

فرهمندی‌نیا تصریح کرد: در سرطان اطفال خیلی پیشگیری نداریم اما مردم باید آگاهی داشته باشند که علائم را شناخته و سریع اقدام کنند.

او ادامه داد: دردهای استخوانی و لنگش در کودکان قابل توجیه نیست. دردهایی که در طول روز مانع فعالیت می‌شوند، در کودکان خیلی مهم است. همچنین تب‌های طولانی و مکرر در کودک که قابل توجیه نیست باید مورد بررسی دقیق و کامل تر قرار بگیرند.

این متخصص کودکان بیان کرد: سرطان چشم یا سیستم عصبی که در سنین خیلی پایین تشخیص داده می‌شود، برای پیشگیری از ابتلا در کودک بعدی باید از ابتدای تولد معاینه و بررسی صورت بگیرد.

او با بیان اینکه معاینات و اقدامات روتین در بزرگسالان برای پیشگیری از سرطان خیلی مهم است، گفت: باید در استفاده از مواد شیمیایی حواسمان باشد. زمان سمپاشی و محل نگهداری کود شیمیایی، کودکان حضور نداشته باشند و فست فود مصرف نکنیم که این موارد در پیشگیری از ابتلا به سرطان موثر است.

متخصص کودکان: روند ابتلا به سرطان تغییر کرده و سرطان استخوان در اطفال از چهار سال پیش افزایش بسیاری داشته، ضمن اینکه بیشتر مبتلایان به سرطان متعلق به جنوب استان کرمان هستند

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :