مخالف گسترش ساخت و ساز در شهرک قشمی هستیم

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1426

مخالف گسترش ساخت و ساز در شهرک قشمی هستیم

سکینه خدیش- مدیرکل امور مجلس در وزارت میراث فرهنگی گفت: مشکلات شهرک قشمی در حوزه میراث نیست و مخالف گسترش ساخت و ساز در این منطقه هستیم و باید محدودیت ساخت و ساز در این منطقه ایجاد شود.

محمد کریمی در جلسه بررسی وضعیت شهرک قشمی شهرستان بم گفت: اینکه تصمیم گرفته شود با گذاشتن بلوک سیمانی محدودیت ساخت و ساز ایجاد شود یا ساکنین به فضای دیگری منتقل شوند مربوط به تصمیم گیری در مجموعه استانداری و فرمانداری بوده و میراث برای حل مشکل پای کار آمده است .

او تاکیدکرد: سیاست جدید وزارتخانه میراث‌فرهنگی تاکید بر حفظ و حراست بناهای تاریخی است و باید علاوه بر توجه بسیار جدی بر این موضوع مشکل و گرفتاری مردم نیز حل شود .

او ادامه‌داد: با توجه به این نکته که عرصه ناموس بنای تاریخی است اما در شهرک قشمی تخلفی در سال‌های ۸۴ صورت گرفته و مجوزی که صادر شده تخلف بوده است .

مدیرکل امور مجلس در وزارت میراث فرهنگی اظهارداشت: راهی باید پیدا کرد علاوه بر حل مشکل مردم، برای بنای تاریخی نیز مشکلی ایجاد نشود .

ساخت و ساز در عرصه بناهای تاریخی ممنوع است

او توضیح‌داد: اگر بخواهیم قانون را در این شهرک عملی کنیم باید قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز صورت گیرد زیرا در عرصه و حریم بناهای تاریخی ساخت و ساز ممنوع است. به گفته او افراد کم برخوردار جامعه در این مکان ساکن شده و ساخت و سازهایی انجام داده‌اند.

کریمی عنوان‌کرد: اینکه زیرساخت‌ها را ادامه دهیم یا توسعه نداشته باشد و همچنین دغدغه معیشتی و بافت اجتماعی ،اقتصادی مردم از نگاه تخصصی، کمترین سهم را وزارتخانه میراث بر دوش دارد .

مدیرکل امور مجلس در وزارت میراث فرهنگی اضافه کرد: یک بُعد قضیه فرهنگی، به معنای سبک و شیوه زندگی مردم است ،و بحث دیگر احساس وظیفه ای که هر کدام از ما به خصوص شهروندان بمی در حفظ و نگهداری این بنای شاخص تاریخی دارد که باید فرهنگ سازی شود.

او خاطرنشان‌کرد: در بحث تعیین عرصه و حریم جدید این منطقه می توان بازنگری صورت گرفت و اتفاق جدیدی رخ داد.

کریمی درباره پیشنهاد ارتقای اداره میراث فرهنگی بم به معاونت یا اداره کل گفت: تشکیل اداره کل در شرق استان کرمان، مربوط به نگاه سختگیرانه‌ای در سازمان اداره استخدامی است که استانداردهای خودش را دارد و تا این سازمان با کلیت این موضوع موافقت نکند هیچ حوزه ای مجزا نمی تواند برای خود اداره کل تاسیس کند.

حاشیه شهر بم دو سال پس از زلزله سال ۸۲ در محله موسوم به «زمین‌های قشمی» که قبلاً کاربری کشاورزی داشت بوجود آمد و این زمین‌ها به افراد بی‌بضاعت و بی‌خانمانی که از نقاط مختلف به بم آمده بودند واگذار شد و کانکس‌های به جا مانده از زلزله خانه برای مهاجران شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 23
  • دیروز: 144
  • هفته: 2,271
  • ماه: 14,247
  • سال: 72,239