ارزش آب و خاک در جنوب کرمان چندین برابر است‎

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 942

دکتر حمزه احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان:

ارزش آب و خاک در جنوب کرمان چندین برابر است‎

استان کرمان بزرگترین استان کشور با منابع طبیعی فراوان است که برای حفظ این منابع تاکنون اقداماتی چون آبخیزداری و بیابان‌زدایی انجام شده است.

منابع طبیعی، به مواد و منابعی گفته می‌شود که به طور طبیعی به وجود می‌آید، انسان در پیدایش آنها نقشی ندارد و کشور ما در حوزه منابع طبیعی از جایگاه خاصی برخوردار است.

اهمیت منابع طبیعی در بخش جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، امروز بیش از گذشته آشکار شده و می‌توان علاوه بر اهمیت اقتصادی به کارکردهای زیست محیطی، گردشگری و تولید گیاهان دارویی، صنعتی و معطر، حفظ خاک و ذخایر ژنتیکی آن اشاره کرد.15 تا 22 اسفندماه در کشور ما با عنوان “هفته منابع طبیعی” نام‌گذاری شده و شعار امسال هفته منابع طبیعی “همه با هم، جهاد برای حفاظت از منابع طبیعی” و نخستین روز این هفته، روز درختکاری است.

شعار نخستین روز این هفته “منابع طبیعی، درختکاری و توسعه پوشش گیاهی”، شنبه “منابع طبیعی و آبخیزداری و آبخوان‌داری”، یکشنبه “منابع طبیعی و فرهنگ و رسانه”، دوشنبه “منابع طبیعی و حفاظت و قانون”، سه‌شنبه “منابع طبیعی و آموزه‌های دینی”، چهارشنبه “منابع طبیعی و آموزش و پژوهش”، پنجشنبه “منابع طبیعی و خانواده و مسئولیت اجتماعی و آخرین روز این هفته روز “شهدا، منابع طبیعی و ایثار و شهادت” نامگذاری شده است.

مهدی رجبی‌زاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با بیان اینکه هفته منابع طبیعی متعلق به تمام اقشار مردمی و آحاد جامعه است اظهار داشت: بدون یک محیط زیست پایدار امکان زندگی کردن در کره خاکی را نخواهیم داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان بیان کرد: هفته منابع طبیعی به ما یادآور می‌شود که آب خاک و هوا نعمات و سرمایه‌هایی هستند که خداوند به ما داده تا از آنها استفاده صحیح کرده و باید از آنها مراقبت کنیم.

او با بیان اینکه استان کرمان،استان کم بارشی است گفت: در سه سال اخیر 180 میلیارد تومان در عرصه‌های استان صرف آبخیزداری کردیم و در حال حاضر بیش از 9 هزار سازه آبخیزداری در استان داریم.رجبی‌زاده با عنوان اینکه عرصه‌های منابع طبیعی در شمال استان 13.5 میلیون هکتار است افزود: وجود بیابان یک فرصت عالی در استان و یک نعمت بزرگ است.

او با بیان اینکه مراتع شمال استان کرمان 6.2 میلیون هکتار است که سالانه هزار و 500 میلیارد تومان ارزش علوفه تولیدی این مراتع است گفت: 60 درصد دام‌هایی که گوشت قرمز تولیدی استان از آنها تأمین می‌شود از علوفه این مراتع تغذیه می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در مراتع استان کرمان گیاهان دارویی سرشاری داریم گفت: 10 درصد از جنگل‌های کشور که عموماً حفاظتی هستند در استان کرمان وجود دارد.

او با بیان اینکه از یک میلیون هکتار عرصه‌های جنگلی در استان چیزی در حدود 500 هزار هکتار آن آلوده به آفات هستند افزود: در حال حاضر حدود 150 هکتار آن مقابله با آفات انجام شده است.

رجبی‌زاده با اشاره به اینکه در حوزه‌های آبخیز با مدیریت روان‌آب‌ها را داریم که از آن به‌عنوان معجزه آبخیزداری یاد می‌شود ادامه داد: 10.5 میلیون هکتار مساحت حوزه‌های آبخیزداری استان است.او با بیان اینکه تاکنون یک میلیون و 300 هزار هکتار آبخیزداری استان مدیریت شده است و 470 میلیون مترمکعب روان آب در استان مدیریت شده است گفت: 175 میلیون مترمکعب آب در سفره‌های آب زیرزمینی استان ریخته می‌‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در 13 شهرستان از 16 شهرستان شمال استان کرمان فعالیت‌های بیابان‌زدایی در دست اقدام است افزود: مساحت کانون‌های بحرانی حساس به فرسایش بادی در استان یک ‌میلیون و 300 هزار هکتار است.

او با عنوان اینکه سالانه 4 میلیارد متر مکعب روان آب در استان کرمان داریم، بیان کرد: اگر در 78 درصد باقیمانده آبخیزداری استان انجام شود بین 700 تا 800 متر مکعب روان آب را می‌توان مدیریت کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اینکه طرح زراعت چوب نیز در استان کرمان اجرایی می‌شود افزود: حدود 350 هکتار از اراضی استان به طرح زراعت چوب اختصاص یافته است.

حمزه احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان نیز با اشاره به اینکه 15 تا 22 اسفند‌ماه هر سال به نام هفته منابع طبیعی و آبخیزداری نام گذاری شده است اظهار داشت: رسالت و وظیفه اصلی ما حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی به‌عنوان یک سرمایه عظیم خدادادی است.

او با بیان اینکه جنوب استان کرمان بیش از سه میلیون و 850 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی دارد که 480 هزار هکتار آن جنگلی است گفت: جنوب کرمان قطب کشاورزی کشور است و ارزش آب و خاک برای ما بسیار اهمیت دارد.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان با اشاره به اینکه تمام اقداماتی که در راستای حفاظت از آب و خاک انجام می‌شود جنبه حفاظتی و حمایتی دارد افزود:امسال بیش از سه هزار هکتار از اراضی مرتعی در جنوب استان کرمان که گیاهان دارویی در این مناطق رشد می‌کرد احیا شده است.

او با بیان اینکه زراعت چوب یک ظرفیت بزرگ برای کار اقتصادی توسط کشاورزان و سرمایه‌گذاران است ادامه داد: نهال رایگان در اختیار این افراد قرار داده می‌شود و تسهیلات کم بهره نیز پرداخت خواهد شد.

حمزه احمدی با اشاره به اینکه در هفته منابعی امسال 57 طرح منابع طبیعی با اعتبار 90  میلیارد و 917 میلیون و 800 هزار تومان در جنوب کرمان افتتاح یا کلنگ زنی می‌شود گفت: از این تعداد 40 طرح به بهره‌برداری رسیده و 17 طرح عملیات اجرایی آن در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان آغاز می‌شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 3
  • امروز: 238
  • دیروز: 149
  • هفته: 1,907
  • ماه: 7,821
  • سال: 25,499