لزوم چاره اندیشی برای رفع بحران در ۲۲ صندوق بیمهای کشور
مدیرکل امور حقوقی و قوانین سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه سیاستهای کلی تامین اجتماعی، بر اصلاح قوانین و ساختارهای صندوق های بازنشستگی تأکید دارد گفت: اکنون ۲۲ صندوق بیمهای در کشور داریم که تعادل منابع و مصارف بسیاری از این صندوقها بههمخورده که عوامل متعددی داشته است. یکی از بحرانهای اساسی کشور، همین صندوقها هستند که باید برای آنها چارهاندیشی شود. به گزارش ایسنا، عمران نعیمی در گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر سیما، پیرامون «ویژگیهای نظام جامع و کارآمد تأمین اجتماعی» اظهار کرد: از اهداف مهم سیاستهای کلی تامین اجتماعی این است که رفاه عمومی گسترش یابد، رفع فقر صورت گرفته و ارائه خدمات اجتماعی با فراگیری بیشتری استمرار یابد.
وی افزود: طی سالهای پس از انقلاب، اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است، اما تلاش ما باید بر این باشد که خدمات اجتماعی جامعیت بیشتری پیدا کند و مردم بر مبنای کرامت و عدالت این خدمات را دریافت کنند.
مدیرکل امور حقوقی و قوانین سازمان تأمین اجتماعی به برخی چالشهای موجود در نظام تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: تأمین اجتماعی در این سند به مفهوم عام به کار رفته و شامل سه حوزه بیمههای اجتماعی، حوزه حمایتی و حوزه امدادی میشود؛ در واقع همه حوزههایی که مردم نیازمند دریافت خدمات اجتماعی از آنها هستند را در برمیگیرد.
نعیمی ادامه داد: یکی از بندهای سیاستهای کلی، بر اصلاح قوانین و ساختارها تأکید دارد. اکنون ۲۲ صندوق بیمهای در کشور داریم که سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح بزرگترین آنها هستند. امروز تعادل منابع و مصارف بسیاری از این صندوق ها بههمخورده که عوامل متعددی داشته است. یکی از بحرانهای اساسی کشور، همین صندوقها هستند که باید برای آنها چارهاندیشی شود.
مدیرکل امور حقوقی و قوانین سازمان تأمین اجتماعی افزود: در حوزه حمایتی و امدادی هم وضعیت همینطور است و در مجموع ایجاد یک سازوکار فرابخشی برای انسجامبخشی به حمایتها در سیاستهای کلی تامین اجتماعی مورد تاکید قرار گرفته است. در قانون ساختار نظام جامع که سال ۸۳ تصویب شد، شورای عالی رفاه تشکیل شد اما نتوانست در تنظیم گری موفق باشد.