بررسی نرخ بیکاری شهری در پاییز ۱۴۰۲ به تفکیک استان؛ افزایش نرخ بیکاری شهری در کرمان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1648

بررسی نرخ بیکاری شهری در پاییز ۱۴۰۲ به تفکیک استان؛ افزایش نرخ بیکاری شهری در کرمان
گزارش| اکو ایران
بر اساس گزارش‌ مرکز آمار، استان کرمان با نرخ بیکاری ۱۱/۱ در جایگاه هشتم رده بندی استان ها از نظر میزان بیکاری شهری طی پاییز ۱۴۰۲ قرار گرفته و نرخ بیکاری شهری این استان در مقایسه با پاییز سال گذشته شدید‌تر شده و حدود ۱.۲ درصد بالاتر رفته است.
بر اساس گزارش‌های مرکز آمار مشاهده می‌شود وضعیت بیکاری شهری طی پاییز ۱۴۰۲ در ۱۹ استان کشور در مقایسه با سال گذشته بهبود یافته اما استان سیستان و بلوچستان علاوه بر اینکه رکورددار بیکاری شهری است، وضعیت بیکاری در آن وخیم‌تر شده و حتی در مقایسه با سال گذشته تشدید شده است.
بر اساس تعاریف رایج بازار نیروی کار بیکار به افرادی گفته می‌شود که قادر و مایل به انجام فعالیت اقتصادی هستند اما به دلایل محدودیت‌های بازار کار نمی‌توانند به هیچ شغلی دست پیدا کنند. با توجه به آمارهایی که از درگاه ملی منتشر شده ابتدای نرخ بیکاری در نقاط شهری هر یک از استان‌ها در انتهای پاییز ۱۴۰۲ بررسی شده و سپس با آمارهای مشابه در پاییز ۱۴۰۱ مقایسه شده است.
شایان ذکر است که نرخ بیکاری در نقاط شهری و روستایی به دلیل تفاوت ماهیت شغلی متفاوت بوده و در این گزارش صرفا به تحلیل داده‌های مربوط به نقاط شهری پرداخته شده است.
استان محروم کشور، سردمدار بیکاری شهری در پاییز ۱۴۰۲
گزارش‌ها نشان می‌دهد بیکاری در نقاط شهری استان سیستان و بلوچستان در انتهای پاییز ۱۴۰۲ در مقایسه با سایر استان‌ها با اختلاف بیشتر بوده و معادل ۱۸.۴ درصد به ثبت رسیده است. این درحالیست که نرخ بیکاری شهری این استان در مقایسه با سال گذشته نیز شدید‌تر شده و حدود ۱.۷ درصد بالاتر رفته است.
*بهترین و بدترین استان‌ها برای یافتن شغل
سپس استان لرستان و اردبیل نیز در جایگاه دوم و سوم بالاترین نرخ بیکاری شهری را در انتهای پاییز از سرگذرانده‌اند که در مقایسه با پاییز ۱۴۰۱ بیکاری استان لرستان ۱.۸ درصد کاهش یافته و در مقابل استان اردبیل شدیدترین رشد در نرخ بیکاری از میان استان‌ها را با ۲.۹ واحد درصد افزایش را تجربه کرده است.
در مقابل مشاهده می‌شود استان تهران، خراسان جنوبی و مازندران کمترین نرخ بیکاری در نقاط شهری را به ثبت رسانده‌اند که تماما کمتر از ۶ درصد بوده‌ است. بر اساس آمارها نرخ بیکاری شهری در انتهای پاییز در هر یک از استان‌های یاد شده، ۵.۴، ۵.۷ و ۵.۹ درصد بوده است.
*شدیدترین میزان افزایش نرخ بیکاری در کدام استان‌ها ثبت شده؟
از سوی دیگر بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ بیکاری مناطق شهری همانطور که ذکر شد در استان اردبیل در انتهای پاییز شدیدترین رشد سالانه را داشته و با ۲.۹ واحد درصد افزایش، به ۱۳.۱ درصد رسیده است.
در جایگاه دوم و سوم نیز استان کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان با ۲.۲ و ۱.۷ واحد درصد رشد، در نرخ بیکاری ۹.۷ و ۱۸.۴ درصد قرار گرفته‌اند.
*
از سوی دیگر استان کردستان با بیشترین افت نرخ بیکاری در مقایسه با سال گذشته مواجه بوده که با کاهش ۴.۶ درصدی، نرخ بیکاری ۱۰ درصد را به ثبت رسانده است. در جایگاه‌های بعدی نیز نرخ بیکاری استان همدان و آذربایجان شرقی ۳.۵ و ۳.۴ واحد درصد کاهش داشته و به ۶.۷ و ۸ درصد رسیده است.
*بهبود بیکاری شهری در ۱۹ استان کشور
به گزارش اکوایران،به طور کلی مشاهده می‌شود نرخ بیکاری در ۱۹ استان کشور در مقایسه با پاییز سال گذشته بهبود یافته و در ۱۲ استان باقی‌مانده عمیق‌تر شده است. این درحالیست که میانگین نرخ بیکاری مناطق شهری در کل کشور حدود ۸.۲ درصد در انتهای پاییز سال جاری به ثبت رسیده که در مقایسه با مقطع مشابه ۱۴۰۱ حدود ۰.۷ درصد کاهش پیدا کرده یا به عبارتی کمتر از یک درصد بهبود یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 165
  • دیروز: 101
  • هفته: 3,022
  • ماه: 16,131
  • سال: 73,805