مدیرعامل برق منطقهای استان اعلام کرد. کرمان قطب نیروگاههای خورشیدی کشور، با ۱۶۰۰ مگاوات نیروگاه در حال احداث
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان با اشاره به موقعیت ویژه این استان در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، گفت: کرمان با برخورداری از ۳۳۰ روز آفتابی در سال، تابش بالای خورشید و شرایط بینظیر جغرافیایی به قطب نیروگاههای خورشیدی کشور تبدیل شده است.
حمیدرضا حبیبی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تاکنون ظرفیت نیروگاههای خورشیدی در حال بهرهبرداری و در شُرف اتصال به شبکه استان به بیش از ۲۰۰ مگاوات رسیده و بیش از ۱۶۰۰ مگاوات نیروگاه نیز در مراحل مختلف اجرا، از اخذ مجوزها تا تجهیز کارگاه و نصب سازه قرار دارند.
او با اشاره به مدلهای متنوع سرمایهگذاری در پروژههای نیروگاه خورشیدی، تصریح کرد: این طرحها از طریق قراردادهای خرید تضمینی، مناقصههای برگزار شده توسط سازمان ساتبا، معاملات بورس انرژی و قراردادهای ماده ۱۶ قانون جهش شرکتهای دانشبنیان اجرایی میشوند.
حبیبی گفت: بیشترین مجوزهای صادر شده در قالب ماده ۱۶ به شرکت فولاد بوتیا با ظرفیت ۴۰۰ مگاوات و صنایع ملی مس با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات تعلق دارد. علاوه بر این، در مناقصات ظرفیتهای ۱۰۰ مگاوات به بالا شامل گروه مپنا با پروژه ۱۰۰ مگاواتی در زرند، نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی متانول کاوه در راین، نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی شرکت علم گستر خاورمیانه در راین و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد – آرین ماهتاب گستر نیز دو پروژه بزرگ شامل ۱۲۰مگاوات در کبوترخان و ۱۰۰ مگاوات در بیاض در دست اجرا دارند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان کرمان در ادامه شرایط جغرافیایی مناسب، تابش بالا، تعداد زیاد روزهای آفتابی و وجود صنایع و معادن بزرگ را از مهمترین مزیتهای استان برای توسعه نیروگاههای خورشیدی دانست.
او بیان کرد که این ظرفیتها علاوه بر فراهم کردن فرصتهای جذاب برای سرمایهگذاران، نقش مؤثری در کاهش آلودگی زیستمحیطی و تأمین پایدار انرژی خواهند داشت.