تولیدکنندگان اسیر کلاف کاغذبازی
مدیرکل صمت جنوب: ادارات جنوب همکاری خوبی برای رفع موانع تولید ندارند
در اردیبهشت ماه سال 97 در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ماده ۶۱ طرح مذکور که با ۱۸۶ رأی موافق، ۱۱ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید، به شرح زیر است: بهمنظور بررسی و اتخاذ تصمیم درخصوص حل و فصل مشکلات واحدهای تولیدی بهویژه در موارد مربوط به تکمیل و راهاندازی طرحهای نیمهتمام، تامین مالی، تعیین تکلیف بدهیهای معوق و همچنین رفع مشکلات مرتبط با محیطزیست و منابع طبیعی و معادن و رفع موانع صادراتی بهدولت اجازه داده میشود نسبت به ایجاد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت اقدام کند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ ابلاغ این قانون آیین نامه اجرایی لازم را با مشورت شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در چارچوب اختیارات قانونی تهیه کرده و به تصویب هیات وزیران برساند.
تبصره: در راستای وظایف ستاد در هر استان کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بهریاست استاندار و تحت نظارت و سازماندهی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید انجام وظیفه میکند. روز گذشته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان در دهمین نشست رفع موانع تولید جنوب در استانداری با اشاره به وجود ۴۷ کارخانه صنایع معدنی در جنوب استان کرمان گفت: ادارات جنوب کرمان همکاری خوبی برای رفع موانع تولید ندارند و مشکلاتی که میتوان در داخل شهرستان حل کرد را باید در مرکز استان پیگیری کنیم. مسلم مروجی اظهار داشت: کارخانه تولید کنستانتره منگنز در منطقه اسفندقه جیرفت در حال احداث است.
وی با بیان اینکه این طرح مشکل تامین آب دارد افزود: قرار بود از طریق خرید چاههای آب کشاورزی این پروژه تامین آب شود که عملا این کار در این منطقه غیرممکن است. مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان با اشاره به اینکه منطقه اسفندقه جیرفت کشاورزی است تصریح کرد: متاسفانه کشاورزان برای فروش چاه آب خود همکاری نمیکنند.
سهمیه صفردرصدی صنعت از آب در جنوب کرمان
وی با بیان اینکه اخیرا 20 چاه بدون مجوز و غیرمجاز در منطقه اسفندقه پلمب شده است گفت: انتظار میرود که تعدادی از همین چاهها برای طرح احداث کنستانتره منگنز اختصاص داده شود.
مروجی با عنوان اینکه 47 کارخانه صنایع معدنی در جنوب استان کرمان فعالیت میکنند افزود: اجازه خروج بار مواد معدنی از جنوب استان کرمان را ندادیم و حتما باید مواد معدنی جنوب فرآوری شوند.
وی با بیان اینکه متاسفانه ادارات شهرستانی جنوب استان کرمان همکاری خوبی برای رفع موانع تولید ندارند تصریح کرد: مشکلاتی را که میتوان در داخل شهرستان حل کرد را متاسفانه باید در مرکز استان پیگیری کنیم. سرپرست سازمان صنعت و معدن جنوب کرمان گفت: در جنوب کرمان هر چه آب اختصاص یافته در حوزه کشاورزی بوده و سهمیه صنعت در جنوب کرمان صفر در نظر گرفته شده است، وقتی به جنوب کرمان سهمیه آبی برای صنعت داده نمی شود چرا ما اصلا مجوز فعالیت صنعتی صادر می کنیم.
طبق گفته نژاد محمودی، مدیر عامل شرکت رباط مجموعه شرکتهای وی در مجموع ظرفیت ۳۵ هزار تن تولید کنسانتره را دارد و تنها نیاز به اختصاص ۲۵ متر مکعب دارد.
رد پیشنهاد صمت جنوب از سوی آب منطقهای استان
معاون آب منطقهای استان کرمان در خصوص اختصاص ۲۵ مترمکعب به این مجموعه گفت:این منطقه مطالعاتی، بیلان منفی دارد.
او در ادامه افزود: شما باید با مردم منطقه و کشاورزان همکاری کنید و از هر چاه ۲۰ لیتری تنها نیم لیتر آب دریافت کنید.
مسلم مروجی، سرپرست سازمان صنعت و معدن جنوب کرمان خطاب به معاون آب منطقهای پیشنهاد داد: توافقی با مردم صورت گرفته و ۲۰ چاه غیر مجاز بسته شده، یکی را به صنعت اختصاص دهید که البته این پیشنهاد در ادامه با مخالفت شدید معاون آب منطقهای روبه رو شد.
وقتی میگوییم کشاورزی مصرف بیرویه آب دارد باید به سمت صنعت برویم
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمان در واکنش به مخالفت آب منطقه ای گفت: ما میگوییم کشاورزی مصرف بیرویه آب دارد و باید به سمت صنعت برویم، آب منطقهای چه سهمیهای از آب را برای صنایع جنوب در نظر گرفته است.
محمد علی دهقان در ادامه افزود: ما ۲۳ شهرستان داریم هر کدام سهمیه آب صنعتشان را مشخص کنند.
مروجی نیز در راستای صحبت های دهقان خاطر نشان کرد: در جنوب کرمان هر چه آب اختصاص یافته در حوزه کشاورزی بوده و سهمیه صنعت در جنوب کرمان صفر در نظر گرفته شده است، وقتی به جنوب کرمان سهمیه آبی برای صنعت داده نمی شود چرا ما اصلا مجوز فعالیت صنعتی صادر می کنیم.
بازپرداخت اقساطی تسهیلات یک طرح گلخانهای در عنبرآباد
یکی از طرحهایی که در این نشست بررسی شد طرح مشکلات یک گلخانه در عنبرآباد بود که مربوط به چندسال قبل بوده است.محمود مجاز فعال اقتصادی و رسانهای جیرفت در این خصوص به «کاغذوطن»گفت:«این طرح مربوط به سال 91 و از محل صندوق اعتبارات توسعه بود.»این فعال اقتصادی افزود:«سال 91 750میلیون تومان وام دریافت کردیم ولی متاسفانه با به هم ریختگی بازار مواجه شدیم که فقط حدود 130 الی 140میلیون آن را توانستیم بپردازیم البته 430 میلیون تومان هم بعد از نوروز امسال پرداختیم و تصمیم گرفتیم مشکلمان را برای تقسیط به نشست رفع موانع تولید ارجاء دهیم.»وی ادامه داد:«قرار شد 5درصد وام را بپردازیم و البته حدود600میلیون تومان از این بدهی باقی مانده است و بقیه بدهی نیز به شکل اقساط 4 ساله بازپرداخت شود، این طرح در زمینی به مساحت 25هزارمتر مربع در حوزه شهرستان عنبرآباد احداث شده است.»
مروجی مدیرکل سازمان صمت جنوب کرمان گفت:«طرحهای مختلف را در هر حوزه همیشه به جلسه رفع موانع تولید میآوریم و مشکلشان را مطرح میکنیم. امروز هم 9طرح داشتیم که از حوزه صنعت، معدن و کشاورزی بودند.»مسلم مروجی افزود:«طرح محمود مجاز به دلیل داشتن بدهی معوق در این جلسه بررسی شد ، مصوبه بسیار خوبی با همکاری بانک سپه برای آن گرفتیم و قرار شد با پرداخت 5درصد از بدهی برای پرداخت 4 ساله آماده شود.»وی ادامه داد:«طرح تامین آب منطقه اقتصادی جازموریان هم در این نشست بررسی شد و قرار شد مستندات و بحثی که در مورد چاهها موجود است را ارائه دهند تا این مشکل در نشست بعدی بررسی شود.»مدیرکل صمت جنوب اضافه کرد:«بحث چاههای آب و مجوزهایی که قبلا صادر شده بود وجود داشت که قرار شد کارگروهی تشکیل شود تا طبق قانون مجوزها بررسی شود تا مشکلاتشان حل شود.مشکل تامین آب کنسانتره اسنفدقه نیز حل شد و کارخانه فرومنگنز در کهنوج هم همین مشکل را داشت که این مشکل هم برطرف شد.»