بن بست آرامستان جدید کرمان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1032

بن بست آرامستان جدید کرمان

پیشروی قبرها در جنگل قائم 

احداث آرامستان جدید کرمان پس از سال‌ها معطلی به پایان رسید اما قبل از افتتاح بار دیگر به دلیل مشکلات و تعارضات در خصوص مکان این قبرستان، در بن بست قرار گرفت.آرامستان فعلی شهر کرمان در دامنه ارتفاعات مشرف بر شهر کرمان و بین جنگل پردیسان و کوه‌های سر به فلک کشیده صاحب الزمان قرار گرفته است، توسعه شهر و جمعیت کرمان و شیوع کرونا طی سال‌های اخیر موجب توسعه قبرستان این شهر شده است اما در کنار کارایی این منطقه برای دفن اموات، به دلیل وجود جنگل انبوه و مسجد قائم و همچنین بناهای تاریخی، این بخش از شهر کاربری مذهبی و همچنین تفریحی نیز دارد به طوری که تله کابین شهر نیز در این منطقه قرار گرفته بسیاری از طرح‌های تفریحی شهر نیز در این منطقه تعریف شده است.

گره‌ای که به دست ارتش باز می‌شود

خاکسپاری شهید سردار سلیمانی نیز به این آرامستان طی سال‌های اخیر جایگاه ویژه ای داده است اما کمبود فضا برای دفن اموات این روزها به یکی از چالشهای جدی شهر تبدیل شده و به همین دلیل نیز ضرورت انتقال آرامستان کرمان به منطقه‌ای جدید احساس می‌شود.

در همین راستا از سال‌ها قبل بحث انتقال آرامستان کرمان به خارج از شهر در دستور کار قرار داشته است. اما اجرای این طرح تا کنون سه شهردار دار به خود دیده است و تعارضات زمین در نظر گرفته شده برای احداث آرامستان جدید، انتقال زیرساخت و آب و برق و احداث جاده دسترسی همیشه مورد بحث بوده تا اینکه طی چند ماه اخیر اجرای این پروژه سرعت گرفت و قرار بود چند هفته قبل بهشت کریمان به بهره برداری برسد و از دفن اموات به جز مواردی که سند مالکیت دارند در قبرستان فعلی جلوگیری شود. ورودی این آرامستان دقیقاً در بخش شمالی گنبد جبلیه یکی از آثار تاریخی کرمان قرار دارد و جاده‌ای که کوهستان مشرف بر شهر را دور می‌زند مسیری نسبتاً طولانی را پیش روی مردم برای رسیدن به این مکان قرار می‌دهد.تقریباً ۲۰ دقیقه طول می‌کشید تا از دور آرامستان جدید را دقیقاً پشت کوه‌های صاحب الزمانمشاهده می‌کنم جاده‌ای که بخشی از آن کوهستانی ست و می‌تواند در روزهای پر ترافیک و در زمان بارش برف و باران مشکل زا باشد.

اما می‌توان از این جاده در صورت توسعه طرح برای دسترسی به منطقه گردشگری ده بالا نیز استفاده کرد. اما در کمال تعجب و نرسیده به آرامستان سربازی با سنگ چین جاده را مسدود کرده و از بازدید کنندگان می‌خواهد که به منطقه وارد نشوند. در کنار سنگ چین‌ها دو چادر خاکی و علامت عبور ممنوع نیز دیده می‌شود.

ارتش برای رفع مشکل شهر کرمان همکاری کند

داستان از آنجا آغاز می‌شود که آرامستان جدید دقیقاً مجاور زمین‌های یکی از پایگاه‌های نظامی ارتش قرار دارد و به همین دلیل تعارض بین شهرداری و ارتش در خصوص مالکیت این اراضی وجود دارد اما سوال این است که آیا قبل از هزینه میلیاردی برای احداث این جاده و انتقال آب و برق و احداث آرامستان برای حل این چالش فرصت کافی وجود نداشته است؟

حالا درب‌های بهشت کریمان به روی مردم بسته است و به ناچار دفن اموات همچنان در آرامستان قدیمی شهر در حال انجام است بسیاری از دوستداران محیط زیست نگران هستند که در صورت ادامه تعارضات و عدم حل مشکلات بخش‌های از جنگل و یا دامنه کوه به مکان دفن اموات تبدیل شود!

مساله‌ای که مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری کرمان نیز نسبت به بروز آن هشدار می‌دهد، سلمان متحدین در گفتگو با مهر می‌گوید: برای اجرای این عملیات عمرانی که برای شهر کرمان در شرایط فعلی ضروری به نظر می‌رسد در توافقی چند جانبه قرار بر واگذاری زمینی جایگزین به ارتش بود که به دلیل بروکراسی اداری این کار با تأخیر مواجه شده است.

متحدین می‌گوید: این تأخیر که از سوی راه و شهرسازی روی داده است و با وجود پیگیری‌های مدیران ارشد استان کرمان اما عدم واگذاری زمین موجب ممانعت از بهره برداری از بهشت کریمان شده است.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر اجبار شهرداری به ادامه دفن اموات در قبرستان کنونی می‌تواند مشکلات بسیاری ایجاد کند چون دیگر جایی برای دفن اموات در قبرستان کنونی وجود ندارد.

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری کرمان می‌افزاید: بیش از یک ماه عملیات عمرانی آرامستان جدید تمام شده و طق توافق قبلی با ارتش آماده دفن اموات در این مکان هستیم.وی گفت: شهردار در جلسه شورای شهر هشدار داده که اگر دفن اموات در قبرستان فعلی ادامه یابد شهرداری مجبور به دفن اموات در دامنه کوه‌ها صاحب الزمان یا تعرض به بخشی از جنگل خواهد شد.

شهردار کرمان نیز در گفتگو با مهر ضمن ابراز تأسف از عدم بهره برداری از آرامستان جدید گفت: طی ماه‌های اخیر تلاش زیادی برای انتقال امکانات و آماده سازی مجموعه انجام شده است.

امیدواریم موانع در اسرع وقت رفع شود

سید مهران عالم زاده با اشاره به هزینه‌های زیاد اجرای طرح با توجه به توافقات صورت گرفته، بیان کرد: بهره برداری از بهشت کریمان با وجود پیگیری‌های مستمر شهرداری نامشخص است و امیدواریم موانع هر چه زودتر از میان برداشته شود.

وی تصریح کرد: در جلسه شورای شهر نیز به مسئولان مربوطه هشدار دادم که ادامه دفن اموات در قبرستان فعلی منجر به تعرض به کوه و جنگل می‌شود.

عالم زاده افزود: در زمان احداث آرامستان مذاکرات لازم انجام و توافق جهت احداث آرامستان حاصل شده بود و انتظار داریم مطابق با توافقات کارها در اسرع وقت عملیاتی و این مشکل شهر کرمان رفع شود.

حالا باید منتظر ماند و دید آیا پیگیری‌های مدیران ارشد کرمان برای تسریع در واگذاری زمین جایگزین به ارتش نتیجه می‌دهد یا درب‌های آرامستان جدید همچنان به روی مردم بسته خواهد ماند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 42
  • امروز: 197
  • دیروز: 158
  • هفته: 2,622
  • ماه: 7,406
  • سال: 24,798