نسخههایی که راهی بازار سیاه میشود
کمبود دارو و تجهیزات درمانی کرونا در استان کرمان مشکل ساز شده و بسیاری از خانوادههای کرمانی
به امید یافتن دارو راهی بازار سیاه میشوند.
شیوع ویروس کرونا در استان کرمان در پیک پنجم این بیماری روزهای سیاهی را رقم زد و مردم کرمان روزهای سختی را تجربه کردند؛ آمار بالای مبتلایان، بیماران بستری و فوتیهای کرونا، تکمیل ظرفیت تختهای بیمارستانی و کمبود دارو و تجهیزات از جمله مشکلاتی است که همچنان ادامه دارد و کافی است سری به بیمارستانها زده و یا اینکه گذرتان به داروخانههای شلوغ بیفتد.
کرونا به خودی خود بیماری سخت و نگران کنندهای است و اگر به همه این نگرانیها و دلهرهها کمبود تخت، تجهیزات و دارو را اضافه کنیم شرایط بسیار بغرنجتر میشود.
کافی است که یکی از نزدیکانتان به این بیماری گرفتار شده و یا سروکارش به بیمارستان بیفتد؛ فقط آن زمان است که حال خانواده بیماران کرونایی را درک میکنید. نسخههایی که برای گرفتن آن مجبورید داروخانههای شهر را زیر پا بگذارید و اگر داروی خود را پیدا کنید شامل بیمه نشده و باید هزینههای سنگین آن را آزاد بپردازید آن هم اگر دارو را در داروخانهها پیدا کنید وگرنه مجبورید راهی بازار سیاه شده و همان دارو را به چند برابر قیمت خریداری کنید.
برخی اقلام نیاز فوری استان است
در این شرایط در روزهای گذشته سردار حسین معروفی فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان عمده مشکلات استان کرمان را کمبود سرم، داروهای تخصصی، واکسن، کیتهای آزمایشگاهی کرونا و دستگاه اکسیژنساز دانسته و بیان کرد: واکسن و دستگاه اکسیژنساز نیاز فوری استان کرمان در این شرایط است.
با این وجود مرتضی هاشمیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان می گوید که مشکلی در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی کرمان کمبودهایی در داروهای مرسوم و تأیید شده کرونا وجود ندارد و ممکن است در شرایط و دورههای کوتاهی با کمبودهایی در برخی از داروها مواجه شویم.
او با اشاره به اینکه داروهای کرونا و کمبودهای این حوزه باید با دقت بیشتری بررسی شود اظهار داشت: تمامی داروهایی که در پروتکلهای بهداشتی برای درمان کرونا بوده و در فهرست دارویی کشور است، در بیمارستانها و در دسترس پزشکان و بیماران قرار دارد.
برخی داروها در فهرست دارویی کشور نیست
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه گاهی اتفاق میافتد برخی داروهایی که در فهرست دارویی کشوری نیست به اشتباه و خارج از روال توسط همکاران ما تجویز میشود افزود: این مسئله باعث دردسر بیماران و خانوادههای آنها میشود.
او با اشاره به اینکه در یک سال و نیم گذشته حدود 10 بار فهرست دارویی براساس مطالعاتی که در زمینه درمان کرونا انجام شده به روز شده است گفت: این فهرست دارویی توسط انجمنهای علمی کشور و بزرگان رشتههای عفونی و داخلی مورد تایید قرار میگیرد و پزشکان باید درمان خود را در این چارچوب قرار دهند و خارج از آن دارویی را تجویز نکنند.
هاشمیان با اشاره به بحرانها و مسائلی که کشور ما با آن مواجه است گفت: ممکن است در شرایط و دورههای کوتاهی با کمبودهایی در برخی از داروها مواجه شویم اما در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی کرمان کمبودهایی در داروهای مرسوم و تأیید شده کرونا وجود ندارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه 90 درصد هزینههای بستری بیماران کرونایی توسط بیمه پایه پوشش داده میشود ادامه داد: در بیمارستانهای دانشگاهی اگر بیمارانی در پرداخت 10 درصد هزینهها مشکل داشته باشند، مددکاری بیمارستان به ترخیص این بیماران کمک میکند.
او با اشاره به اینکه در درمان بیماران کرونایی ممکن است برخی داروهای تجویز شده در فهرست دارویی کشوری نباشد بیان کرد: قاعدتاً هزینه این داروها تحت پوشش بیمه هم قرار نمیگیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین وضعیت تختهای بیمارستانی بیماران کرونایی در کرمان گفت: ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان به نهایت خود رسیده و در آن شکی نیست.
هاشمیان با بیان اینکه در پیک پنجم کرونا بیشترین تعداد بستریهای کرونایی را در استان کرمان داریم و در یک سال و نیم گذشته هیچ وقت این تعداد بیمار در بیمارستانهای استان نداشتیم افزود: عدد تختهای بیمارستانی ما عدد مشخصی است و در هفتههای گذشته در بیمارستانهای ما ظرفیتسازی شده است.
هاشمیان با اشاره به اینکه در حال حاضر بیماری نیست که به تخت نیاز داشته باشد و این تخت نباشد تصریح کرد: البته شاید در مواقعی هم باشد که تخت خالی به راحتی برای بستری بیماران کرونایی پیدا نشود.
او با بیان اینکه هنوز در استان کرمان، در وضعیتی قرار داریم که تعداد بیماران ما رو به افزایش است ادامه داد: در این شرایط رعایت مسائل بهداشتی، فاصله گذاریها و واکسیناسیون گروههای سنی فراخوان شده باید جدی گرفته شود.
قاطعانه و براساس قانون برخورد میشود
سرهنگ حمیدرضا میرحبیبی رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان کرمان نیز با بیان اینکه در این شرایط پذیرفته نیست که دارو در داروخانهها کمیاب باشد و یا با قیمت چند برابر در بازار توسط افراد سودجو عرضه شود اظهار داشت: با توجه به کمبود داروهای بیماری کرونا، ورود قاطع به این موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.
او با اشاره به اینکه طرح ضربتی مقابله با سوداگران و سودجویان دارو در سطح استان کرمان اجرا شده است گفت: با تلاشهای شبانه روزی و اقدامات فنی و پلیسی مأموران، دو انبار در حاشیه شهر که مقادیر زیادی دارو در آن دپو شده بود، شناسایی شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان کرمان عنوان کرد: مأموران پس از کسب دستور قضائی و در بازرسی از انبارهای مذکور، 32 هزار و 704 قلم انواع دارو و 264 قلم لوازم آرایشی و بهداشتی را کشف و دو متهم را دستگیر کردند.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان ارزش اقلام کشف شده را 2 میلیارد و 500 میلیون ریال برآورد کردهاند، افزود: متهمان پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضائی و داروهای کشف شده نیز برای توزیع بین بیماران کرونایی تحویل نماینده دانشگاه علوم پزشکی شد.