مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد؛ کرمان بیشترین استان خسارت دیده از مخاطرات طبیعی

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1231

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد؛ کرمان بیشترین استان خسارت دیده از مخاطرات طبیعی

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بخش کشاورزی وزارت جهادکشاورزی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه کشور ما به‌ دلیل قرار گرفتن در کمربند خشک دارای شرایط اقلیمی خشک و نیمه‌خشک است و این شرایط اکوسیستم حاکم بر کشور را فوق العاده شکننده کرده، اظهار کرد: کشور ما به دلیل برخورداری از تنوع حوادث، رخدادهای طبیعی و اقلیمی رتبه ششم وقوع بلایای طبیعی را در سطح جهان و رتبه چهارم ‌آسیا را بعد از چین، هند و بنگلادش به خود اختصاص داده است.

تغییر اقلیم بیشترین خسارت را به بخش کشاورزی وارد کرده است

حسین آهنی اضافه کرد: تا دهه ۱۹۵۰ کره زمین یک درجه سلسیوس گرم شد. در حالی که از ۱۹۶۱ تا ۱۹۹۰ این عدد به ۰.۷ درجه سلسیوس رسید. این بیانگر سرعت گرم شدن زمین و تغییر اقلیم است. یکی از خروجی‌های افزایش جهانی دمای هوا این است که خسارت مخاطرات آب‌وهوایی طی چهل سال دو برابر شده‌است. براساس آمار سال ۲۰۱۶ از ۱۷۵ میلیارد دلار خسارت سوانح جهانی ۷۰ درصد آن مربوط به تغییر اقلیم است و تغییر اقلیم بیشترین خسارت را به بخش کشاورزی زده است.

خسارت ۶۷درصدی خشکسالی به بخش کشاورزی

آهنی در ادامه به آمار خسارت‌های وارد شده به بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: ۶۷.۶ درصد از کل خسارت وارد شده به بخش کشاورزی مربوط به خشکسالی بود که در ۳۰ استان کشور رخ داد. همچنین سرمازدگی و یخبندان ۱۸.۲درصد در ۲۰ استان، سیل ۱۳.۱ درصد در ۲۱ استان، تگرگ ۰.۵ درصد و در ۴ استان، آتش سوزی در ۵ استان، باد و طوفان در ۸ استان، ‌ زلزله در ۶ استان به زیرساخت‌های بخش کشاورزی خسارت وارد کرده است.

کرمان بیشترین استان خسارت دیده از مخاطرات طبیعی

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بخش کشاورزی عنوان کرد: بر اساس آمار بلند مدت، مخاطرات اقلیمی و جوی ۳۹ درصد خسارت را به بخش زراعت وارد کرده که این خسارت در استان‌های خراسان رضوی، گلستان و مازندران به ترتیب رتبه اول تا سوم را در میان استانهای کشور به‌ خود اختصاص داده‌است. همچنین به بخش باغبانی نیز ۳۸ درصد  خسارت وارد شده که مربوط به ۳ استان سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس بوده است.

 در بخش دام و طیور نیز مخاطرات و حوادث اقلیمی و طبیعی ۱۱.۸ درصد خسارت وارد کرده که استان‌های مازندران، لرستان و فارس بیشترین آسیب را دیده‌اند.

 در حوزه آب و خاک و امور زیربنایی نیز خسارت ۶.۵ درصد بوده که به‌ ترتیب استان‌های گلستان، هرمزگان و آذربایجان غربی رتبه های اول تا سوم را به‌خود اختصاص داده است. همچنین خسارت وارد شده به منابع طبیعی نیز ۴.۶ درصد بوده که استان‌های لرستان، هرمزگان و سمنان به‌ترتیب بیشترین خسارت را به خود اختصاص داده اند.

وی خاطر نشان کرد:سرمازدگی در ۲۰ استان کشور رخ داد که۶۳۵ هزار و ۸۰۲ هکتار معادل۷ هزار و ۴۴۵‌میلیارد تومان به سطح زراعی خسارت زد. همچنین ۵۱۸ هزار و ۳۳۱ هکتار نیز به سطح باغات خسارت وارد شد. یعنی در این دو بخش بیش از ۴۱ هزار میلیارد تومان خسارت دیدیم. که به تفکیک استان کرمان با ۱۴هزارمیلیاردتومان در جایگاه اول، فارس با ۹.۲هزارمیلیارد تومان در جایگاه دوم، یزد با ۵.۳ هزار میلیارد تومان سوم و لرستان با ۳.۸ هزار میلیارد تومان در جایگاه چهارم قرار دارد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بخش کشاورزی گفت: معمولا استان‌های خشک و نیمه خشک به دلیل رطوبت کم از سرمازدگی خسارت زیادی می‌بینند زیرا رطوبت تعدیل کننده دما است و از خسارت می‌کاهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 25
  • امروز: 141
  • دیروز: 249
  • هفته: 1,798
  • ماه: 7,910
  • سال: 25,651