۳۸درصد ارزش بورس مربوط به معدنی‌ها؛ صادرات ۱۲ میلیارد دلاری صنایع معدنی

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1234

۳۸درصد ارزش بورس مربوط به معدنی‌ها؛ صادرات ۱۲ میلیارد دلاری صنایع معدنی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون صادرات سالیانه بخش معدن و صنایع معدنی کشور به بیش از ۱۲ میلیارد دلار افزایش یافته و ۳۸ درصد ارزش بازار بورس ایران متعلق به شرکت‌های این بخش است. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وجیه الله جعفری در نخستین همایش بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار در محل هتل المپیک تهران اظهار داشت: برای افزایش ارزش افزوده در بخش معادن و صنایع معدنی، اجرای طرح‌های جامع صنایع فولاد، آلومینیوم، مس، طلا و زغال سنگ در ایمیدرو مورد توجه جدی قرار گرفته است.

وی بیان‌داشت: با توجه به رشد ارزش افزوده در زنجیره صنایع مختلف، اکنون صادرات صنایع معدنی کشور به بیش از ۱۲ میلیارد دلار افزایش یافته است.

معاون وزیر صمت خاطرنشان‌کرد: اکنون ۳۸ درصد ارزش بازار بورس ایران متعلق به شرکت‌های بخش معدن و صنایع معدنی است و ارزش افزوده این بخش در حدود هفت سال گذشته نزدیک به ۵۰ درصد رشد داشته است.

وی ادامه‌داد: در حال حاضر در صنعت فولاد توسعه خوبی حاصل شده است، به‌طوری که در زنجیره صنعت فولاد هدف ما تولید ۵۵ میلیون تن محصولات فولادی در سال ۱۴۰۴ است.

جعفری اضافه‌کرد: اکنون در صنعت فولاد برای تولید ۴۴ میلیون تن ظرفیت سازی شده، در حالی که میزان تولید محصولات فولادی کشور هم اکنون به بیش از ۳۰ میلیون تن افزایش یافته است

وی تاکید کرد: پارسال برنامه ریزی برای توسعه صنایع بزرگ همراه با تامین آب و برق مورد نیاز مورد توجه قرار گرفت که در صورت تحقق این مهم، در آینده با مشکل تامین آب و برق در این صنایع بزرگ مواجه نخواهیم بود.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه تامین برق برای صنایع و مجموعه های معدنی، یکی از مهمترین چالش های زیرساختی صنایع کشور است، بیان‌داشت: در حوزه تامین برق مورد نیاز شرکت‌های بزرگ برنامه‌ریزی‌هایی برای تولید ۱۲ هزار مگاوات برق توسط این صنایع از سال ۱۴۰۰ انجام شده و قراردادهای اولیه آن منعقد شده است .

جعفری همچنین به طرح های انتقال آب به مناطق صنعتی کشور اشاره کرد و گفت :به‌منظور تامین پایدار آب صنایع کشور، علاوه بر استفاده از پساب صنعتی و آب های ژرف، راه‌اندازی خط انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به مناطق صنعتی در دست بررسی و اجراست .

وی به موضوع تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع آلومینیوم کشور نیز اشاره کرد و گفت: ذخایر مواد اولیه دیگری جایگزین اکسید در کشور وجود دارد که با استحصال آنها به تولید پایدار آلومینیوم در کشور خواهیم رسید .

معاون وزیر صمت همچنین به عقد قراردادهای فرامرزی و دریافت پروانه بهره برداری از برخی معادن در خارج از کشور اشاره کرد.

در این همایش، «تورج زارع» رییس شورای سیاستگذاری نخستین همایش بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار، اظهار داشت: سالیانه در حدود ۸۰ هزار تن از پودر آلومینای تولیدی به منظور تولید فلز آلومینیوم به مصرف می رسد و ۱۶۰ هزار تن نیز از طریق بورس فروخته می‌شود.

وی یادآور شد: ظرفیت تولید آلومینیوم در کشور سالانه ۷۰۰ هزار تن است و ایران در سه سال گذشته با بهره‌برداری از واحدهای جدید جایگاه خود را از بیست و یکم جهان به چهاردهم جهان ارتقا داده است.

رییس شورای سیاستگذاری این همایش بیان‌داشت: ‌برای تولید ۷۰۰ هزار تن آلومینیوم نیازمند استفاده از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن پودر آلومینا هستیم که اکنون فقط ۲۵۰ هزار تن آن در داخل کشور تولید و بقیه از خارج تامین می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 66
  • امروز: 138
  • دیروز: 177
  • هفته: 1,717
  • ماه: 7,971
  • سال: 25,825