انتقاد مدیرکل منابع طبیعی استان از چند تکه شدن منابع طبیعی؛ ۹۰ درصد استان کرمان ثبت معدن شده است

منتشر شده در صفحه | شماره

انتقاد مدیرکل منابع طبیعی استان از چند تکه شدن منابع طبیعی؛ ۹۰ درصد استان کرمان ثبت معدن شده است

طبق اعلام مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، براساس اعلام سازمان صنعت و معدن استان کرمان تقریبا حدود ۹۰ درصد استان کرمان ثبت معادن (در قالب پروانه اکتشاف یا پروانه بهره برداری و … ثبت شده‌اند) شده است و طبق قانون معادن، وقتی پروانه معدنی برای منطقه‌ای صادر می‌شود دیگر آن عرصه مادام‌العمر در اختیار سازمان صمت است و این مانعی برای اداره کل منابع‌طبیعی ایجاد کرده است. مهدی رجبی‌زاده با اعلام اینکه، ۱۴.۴ میلیون هکتار وسعت شمال استان شامل ۱۶ شهرستان می‌باشد می‌گوید: مدیریت حدود ۹۴ درصد (۱۳.۳ میلیون هکتار) از اراضی شمال استان شامل؛ حفاظت، توسعه، احیا و بهره‌برداری بر عهده اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری شمال استان است. او ادامه‌داد: در شمال استان کرمان ۶.۲ میلیون هکتار مرتع، ۶.۵ میلیون هکتار بیابان و حدود یک میلیون و ۱۰ هزار هکتار جنگل‌های طبیعی وجود دارد. مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کرمان حفاظت و احیا منابع‌طبیعی را وظیفه اصلی این اداره کل دانست و بیان کرد: تفکیک انفال یک فرایند قانونی است و این کار از سال ۱۳۴۱ در کشور آغاز شده است. او تاکید‌کرد:طرح حدنگاری (کاداستر) از سال ۱۳۹۰ در کشور کلید خورد و با این اقدام در لحظه می ‌توانیم جواب استعلامات را بدهیم ضمن آنکه اسناد دفترچه‌ای فسادآور بود اما دست بردن در اسناد جدید (کاداستر) غیرممکن شده و جلوی فساد گرفته است.

۹۵.۵ درصد از اراضی ملی استان سند تک برگ دارند

او وسعت اراضی ملی شمال استان کرمان را ۱۳.۳ هکتار اعلام کرد و گفت: اسناد تک برگ برای ۱۲.۷ میلیون هکتار از اراضی ملی شمال استان صادر شده و مابقی اراضی در مرحله صدور سند هستند. به گفته رجبی‌زاده، اداره کل منابع‌طبیعی شمال استان کرمان در سال گذشته حدود ۱۷ هزار استعلام را پاسخ داده و این استعلامات بیشتر در راستای مقابله با زمین‌خواری بوده است. «سامانه جامع استعلامات خانه و زمین در کشور طراحی شده است و در کرمان تا اواخر شهریور راه اندازی می‌شود و همه دستگاه‌ها اطلاعات خود را از طریق این سامانه به اشتراک می‌گذارند.» این مطلب بخش دیگری از سخنان رجبی‌زاده بود. به گفته مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، طبق قانون سازمان صنعت،معدن و تجارت باید قبل از هر فعالیت معدنی از این اداره کل استعلام بگیرد تا اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری معارض یا بلامعارض بودن آن محدوده را مشخص کند و سازمان صنعت و معدن فقط در مناطق بلامعارض می‌تواند پروانه اکتشافات معدن را صادر کند. گفتنی است این قانون از سال ۱۳۹۰ تصویب شده و متاسفانه قبل از این قانون عمده عرصه‌های معدنی با کمترین یا بدون استعلام ثبت داده شده‌اند.

منابع طبیعی ثروت بین نسلی است

به اعتقاد او،متاسفانه در ایران منابع‌طبیعی چند تکه مدیریت می‌شوند، به طوری‌که معدن را سازمان صمت، نفت را وزارت نفت، خاک و گیاه را منابع‌طبیعی و آبخیزداری، حیات‌وحش را محیط زیست،بخشی از آب را وزارت نیرو و … مدیریت می‌کنند و همه به دنبال عملکرد خوب هستند اما غافل از اینکه منابع‌طبیعی ثروت بین نسلی است و باید برای نسل آینده نیز حفظ شود. به گفته او، در راستای ایجاد اشتغال، بی‌مهابا واگذاری انجام دادن یا مجوز صادر کردن افتخار نیست. به خاطر خواسته‌های نسل فعلی بسیاری از واگذاری‌ها و مجوزها ضروری نیستند و با این کار حق نسل بعدی را ضایع می‌کنیم. طبق اعلام مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان، سازمان صنعت، معدن و تجارت در پنج سال گذشته ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار عرصه برای صدور پروانه معدنی از این اداره کل استعلام گرفته است که این اداره کل فقط روی حدود ۶۰۰ هزار هکتار پاسخ مثبت داده و حدود ۳ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان را حفظ کرده است.  او با اشاره به واگذاری اراضی عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۱۲۰۰ هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های مختلف تخصیص داده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 2
  • امروز: 111
  • دیروز: 158
  • هفته: 2,536
  • ماه: 7,320
  • سال: 24,712