رشد قارچ‌گونه واحدهای غیرمجاز بلای جان بومگردی‌ها شده است. رئیس جامعه انجمن‌های حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم گردی ایران: مدیران بوم گردی بسیاری از امور ابتدایی را نمی‌شناسند

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1560

رشد قارچ‌گونه واحدهای غیرمجاز بلای جان بومگردی‌ها شده است. رئیس جامعه انجمن‌های حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم گردی ایران: مدیران بوم گردی بسیاری از امور ابتدایی را نمی‌شناسند
گزارش | ایلنا
به گزارش خبرنگار ایلنا، یاور عبیری (رییس جامعه انجمن‌های حرفه‌ای اقامتگاه‌های بومگردی ایران) با اشاره به برگزاری نخستین دورهمی آموزشی واحدهای بومگردی که چندی پیش با حضور بیش از ۱۸۰ تن از مدیران واحد بومگردی برگزار شد، گفت: استقبال از این سمینار به اندازه‌ای خوب بود که درخواست ادامه برگزاری چنین سمینارهایی ازسوی مدیران بومگردی‌ها داده و قرار شد حدود ۲ ماه دیگر سمیناری دیگر در استان یزد برگزار شود.
او ادامه داد: یکی از چالش‌های واحدهای بومگردی بحث آموزش است. دراین میان در بخش‌های مختلف اعم از چگونگی برقراری ارتباط با مسافران، ارائه خدمات، چگونگی برخورد و رفتار و… نیازمند آموزش هستیم. مشکلی که وجود دارد آن است که معتقد هستیم قبل از صدور مجوز برای بهره‌بردار واحد بومگردی، دوره‌های آموزشی برگزار شود که قبل از دریافت مجوز، مسئولان این واحدهد برخی از مسائل و اصول کار را بدانند و بعد به موضوع ورود کنند. درواقع آموزش نیروی انسانی در حوزه بومگردی بسیار اهمیت دارد و از جمله اصولی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته.
عبیری تصریح کرد: در گذشته در بخش آموزش به آموزش تاسیسات عمومی رجوع می‌شد که برای واحدهای بومگردی کاربرد نداشت از این رو برآن شدیم تا سرفصل‌های آموزش را تغییر دهیم و به زودی اجرایی خواهد شد. در سرفصل‌های جدید آموزش واحدهای بومگردی بسیاری از ضعف‌های این حوزه اعم از بازاریابی، مهمان‌نوازی، توسعه پایدار و… مرتفع خواهد شد و اگر مدیران بومگردی این دوره‌ها را بگذرانند از نظر سطح اقامت به کیفیت بالاتری دست پیدا خواهند کرد.
رئیس جامعه انجمن‌های حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم گردی ایران در پاسخ به این سوال که آموزش مدیران بومگردی‌ها چه تاثیری در جذب گردشگر و چگونگی برخورد با او خواهد داشت، گفت: وقتی مدیر بتواند از ابزارهای موجود برای بهتر شدن نحوه کار و تبلیغ خود استفاده کند، قطعا در بهبود روند کار بومگردی‌ها تاثیرگذار خواهد بود. برای مثال بسیاری از مدیران بومگردی‌ها هنوز نمی‌دانند که در صفحات شخصی مانند اینستاگرام چگونه پست بگذارند و واحد خود را معرفی کنند و به جذب مخاطب و مسافر بپردازند. نه تنها این مورد بلکه حضور در فضاهای دیگر که می‌تواند در حوزه بازاریابی تاثیرگذار باشد از جمله نکاتی است که باید به مدیران بومگردی‌ها آموزش داده شود. تمام این عوامل می‌تواند نه تنها در حوزه گردشگری داخلی بلکه در حوزه گردشگری خارجی نیز تاثیرگذار باشد. به نوعی می‌توان گفت بسیاری از امور ابتدایی را مدیران بوم گردی نمی‌شناسند.
او درخصوص این مهم که آیا چنین آموزش‌های چارچوب مندی که می‌تواند به نوعی رفتار و پذیرش مسافران در بومگردی‌ها را تحت تاثیر قرار دهد، هدف اصلی بومگردی‌ها که همان نشان دادن زندگی بومی و محلی به مسافران است را می‌تواند با چالش روبرو سازد و به نوعی زیر سوال برد، گفت: امروزه بسیاری از مخاطبان چگونه با جاذبه‌ها آشنا می‌شوند؟ باید ابزار ارتباطی وجود داشته باشد تا بتوان واحدهای بوم گردی فعال در نقاط مختلف کشور را به مسافران معرفی کرد و شناساند. در این میان سعی داریم در حوزه آموزش رفتاری در واحدهای بوم گردی به صورت کشوری عمل نکنیم بلکه این آموزش‌ها را منطقه‌ای ارائه دهیم. درواقع سازو کاری برای این دغدغه که مطرح شد در نظر گرفته‌ایم و سعی داریم تعدادی از مربیان خبره در حوزه بوم گردی را که تحصیلات تکمیلی دارند را آموزش دهیم تا بر اساس رفتار شناسی منطقه‌ای به آموزش مدیران بوم گردی بپردازند. معتقد هستیم کردزبان و ترک زبان و گیلک و… در ارائه فرهنگ و برخورد با مسافران متفاوت عمل می‌کنند. از این رو نیاز است تا این تفاوت‌ها را در نظر بگیریم و بر اساس آن آموزش‌ها را تعریف کنیم و ارائه دهیم. واحدهای بوم گردی واحد اقامتی مانند هتل نیستند که بتوان ساز و کاری کلی برای آموزش نیروی انسانی آن‌ها ارائه داد از این رو نیاز است تا به این نکات توجه کنیم. درحال حاضر نامه این درخواست راهم به معاونت گردشگری ارائه داده‌ایم و در انتظار تایید آن هستیم.
چالشی از نوع غیر مجازها
عبیری چالش اصلی فعالیت واحدهای بوم گردی را فعالیت واحدهای غیر مجاز در کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه درحال حاضر واحدهای غیرمجاز به صورت قارچ گونه در کشور رشد کرده‌اند و هیچگونه نظارتی بر فعالیت آن‌ها وجود ندارد. در یک روستا ممکن است یک بوم گردی مجاز فعال باشد اما در کنار آن ۱۰ غیر مجاز دیگر هم فعال هستند. آن‌ها با هر قیمت و کیفیتی کار می‌کنند و حتی اگر پایین‌ترین کیفیت هم ارائه دهند به کسی پاسخگو نخواهند بود و این به بومگردی‌های مجاز آسیب می‌زند. واحدهای بوم گردی بر اساس حفظ و احیای فرهنگ و آداب و رسوم شکل گرفته‌اند این در حالی است که فعالیت واحدهای غیر مجاز که به خاطر پول دست به هر کاری می‌زنند به حفظ فرهنگ و آداب و رسوم آسیب می‌رساند. مسئولان امر باید به نوعی عمل کنند که واحدهای غیر مجاز نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. همچنین نیاز است تا حمایت‌هایی از واحدهای مجاز صورت گیرد تا آن‌ها بتوانند به راه خود ادامه دهند.
تعرفه انرژی تغییر کند
او خاطرنشان کرد: در حال حاضر نرخ گاز برای تاسیسات گردشگری یک چهارم تعرفه بخش صنعت تعیین شده که بسیار خوب است اما نیاز است تا برای سایر حامل‌های انرژی مانند برق و آب نیز چنین تعرفه‌هایی تعیین شود. بخصوص در حوزه آب در استان‌های جنوبی با قیمت‌های نجومی روبرو هستیم که مانعی برای ادامه فعالیت آن‌ها می‌شود.
نرخ‌ها با توجه به درجه بومگردی
عبیری در خصوص نرخ واحدهای بوم گردی نیز گفت: قیمت واحدهای بوم گردی بر اساس درجه‌بندی آن‌ها تعیین می‌شود. سه درجه در واحدهای بوم گردی وجود دارد که نرخ آن‌ها به صورت استانی تعیین می‌شود و قیمت از هر نفر ۱۲۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است. این نرخ برای هر نفر شب اقامت با صبحانه است. اگر واحدی بیش از این نرخ بگیرد تخلف حساب می‌شود. البته این نرخ در مهرماه با تغییراتی همراه خواهد شد چرا که عموما سالی یکبار نرخ‌ها را تغییر می‌دهیم. درصد تغییر نیز به نرخ تورم بستگی دارد.
به گفته او، در حال حاضر نرخ برخی واحدهای بوم گردی در برخی استان‌ها مانند آذربایجان غربی و همدان بسیار پایین است و نیاز است تا بازنگری در این خصوص صورت گیرد. این در حالی است که استان‌هایی مانند فارس، اصفهان و یزد بالاترین رنج قیمت را دارند.
رئیس جامعه انجمن‌های حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم گردی ایران یادآور شد: از آنجا که در گذشته نگاه کمی نسبت به راه‌اندازی واحدهای بوم گردی در کشور وجود داشت از این رو نیاز است تا بازنگری در خصوص درجه و فعالیت بومگردی‌های فعال صورت گیرد تا واقعیت امر روشن شود. این امر در کیفیت ارائه شده تاثیرگذار خواهد بود. در حال حاضر ۳۵۰۰ واحد بوم گردی در کشور فعال هستند که بیشترین تعداد در استان مازندران فعال هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 2
  • امروز: 47
  • دیروز: 240
  • هفته: 1,957
  • ماه: 7,595
  • سال: 25,159