حمل چاقو توسط جوانان امنیت‌ساز نیست؛ بلکه جنایت‌ساز است

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1675

حمل چاقو توسط جوانان امنیت‌ساز نیست؛ بلکه جنایت‌ساز است
رئیس دادگستری زرند با اشاره به‌ضرورت اقدامات فرهنگ‌ساز خواستار آموزش مهارت کنترل خشم و انجام رسالت پیشگیرانه در خصوص مقابله با خشونت شد.
ابوالفضل فرحبخش با بیان اینکه امروزه چاقوکشی و حمل برخی از سلاح‌های سرد به الگویی رفتاری منفی در شهرستان تبدیل شده است، گفت: غالباً افراد به‌خاطر پوشش ضعف و ویژگی‌های شخصیتی، این گونه سلاح‌ها را با خود حمل می‌کنند؛ چرا که حمل این سلاح‌ها حس اعتمادبه‌نفس و شجاعت کاذب به آنان می‌دهد.
او ادامه داد: در این راستا و ازآنجایی‌که مدیریت احساسات به بسیاری از جوانان و نوجوانان آموزش داده نشده است، جوانان در هنگام خشم سلاح را از جیب خارج کرده و مرتکب جنایات تأسف‌انگیز می‌شوند و دراین‌خصوص بررسی پرونده‌های جرائم خشن از آن حکایت دارد که عدم کنترل خشم مهم‌ترین علت وقوع اکثریت قتل‌های اخیر شهرستان بوده است.
او آموزش مهارت‌های زندگی، کنترل خشم، تشدید قانون مجازات خرید، فروش، نگهداری و حمل سلاح‌های سرد نامتعارف، عرضه‌کنندگان این نوع چاقوها و اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع به جوانان و خانواده‌ها را از جمله راه‌های جلوگیری از این آسیب رفتاری برشمرد.
رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان زرند گفت: دستگاه قضایی به‌هیچ‌وجه در برابر این قبیل مجرمین اغماض نکرده و قضات محاکم زرند تشدید مجازات استفاده‌کنندگان از سلاح سرد را در دستور کار دارند.
این مقام قضایی با تقدیر از اقدامات عوامل اطلاعاتی و انتظامی افزود: در حال حاضر و در برخورد با جرایم خشن، نزاع و قتل در کنار دستگاه قضایی و عوامل نیروی انتظامی و نهادهای اطلاعاتی حداکثر وظیفه خود که دستگیری و صدور آرای قاطع است انجام داده به‌گونه‌ای که حتی در قتل‌های صورت‌گرفته بلافاصله قاتل دستگیر و روانه زندان شده و از سویی دیگر با تشکیل پرونده در دستگاه قضایی آرایی سنگین برای مرتکبین جرایم خشن در نظر گرفته شده است.
او ادامه داد: جهت نشان‌دادن جدیت دستگاه قضایی در برخورد با عوامل ناامن‌کننده این آمادگی وجود دارد تا ضمن حفظ اطلاعات شخصی طرفین پرونده به شکل مستند آرای صادره در مصاحبه با قضات صادرکننده رأی رسانه‌ای شود و از ظرفیت رسانه‌های جهت پیشگیری و فرهنگ‌سازی از تکرار جرایم خشن بهره‌گیری نمود.
فرحبخش باری دیگر پیشگیری و فرهنگ‌سازی در خصوص معایب حمل سلاح سرد و آموزش مهارت‌های کنترل خشم مهم دانست و افزود: ضعفی که امروز بایستی در جهت رفع آن برآمد اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و انجام‌وظیفه دیگر نهادها فرهنگ‌ساز و مرتبط با بهداشت روانی جامعه در راستای ایجاد امید و نشاط در جامعه اصلاح فرهنگ برای کنترل نزاع و درگیری در سطح شهرستان است.
این مقام قضایی برگزاری مراسمات و جشن‌های شادِ مناسبتی را لازم دانست و افزود: هر چند که جشنواره‌های بسیاری در شهرستان برگزار می‌گردد، اما پیوست فرهنگی باهدف آموزش شهروندان ضروری است و بایستی برنامه‌ریزی لازم دراین‌خصوص انجام شود.
او با اشاره به عدم سابقه کیفری فرد در برخی از پرونده‌های نزاع گفت: بسیاری از جوانان حتی بدون انگیزه ارتکاب جرم و تنها بر اثر جنون یا خشونت لحظه‌ای به علت دسترسی آسان به چاقو و سلاح سرد در اثر اشتباه مرتکب قتل شده و به همین جهت است که در همان صحنه قتل و درگیری از کرده خود پشیمان می‌شود، اما عدم تسلط بر هیجانات منجر به قتل و در نهایت قصاص فرد مرتکب می‌شود که این نشان از لزوم آموزش لازم به شهروندان و به‌ویژه جوانان از طریق برنامه‌های فرهنگی عمومی برای جلوگیری از وقایع غم‌انگیز است.
رئیس دستگاه قضایی زرند با هشدار به مجرمان، تأکید کرد: کسانی که به هر نحوی سلاح سرد یا گرم استفاده کنند؛ چنین اقداماتی از مصادیق محاربه محسوب می‌شود و می‌تواند مجازات محارب را به دنبال داشته باشد؛ و اگر دادگاه تشخیص دهد، چه‌بسا در همان محلی که مرتکب جرم شده‌اند، مجازات شوند تا مردم شاهد و ناظر باشند؛ کمااینکه برهم‌زنندگان نظم بیمارستان که با چاقوکشی باعث ایجاد ترس در کادر درمان و بیماران شده بودند در همان محل بیمارستان با اعلام پشیمانی از کادر درمان عذرخواهی کرده‌اند که این موضوع می‌تواند در جرایم مشابه نیز تکرار گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 147
  • دیروز: 101
  • هفته: 3,004
  • ماه: 16,113
  • سال: 73,787