بارندگی‌ها اخیر پرشدگی سدهای کرمان را تکان نداد. سخنگوی آب منطقه‌ای: بندهای آبخیزداری مانع ورود آب به سدها شد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1679

بارندگی‌ها اخیر پرشدگی سدهای کرمان را تکان نداد. سخنگوی آب منطقه‌ای: بندهای آبخیزداری مانع ورود آب به سدها شد
بارندگی‌های اخیر تأثیری در پرشدگی سدهای استان نداشت. بر اساس گزارشی که از سمت اداره آب منطقه‌ای در اختیار «کرمان نو» قرار گرفته پرشدگی سد جیرفت ۲۷.۷۶، سد تنگوئیه ۱۰.۲۷، سد بافت ۳۰.۵۲ و سد بم ۲۰.۷۳ درصد است. اینکه چرا سدهای کرمان بعد از بارش‌ها، تغییری در پرشدگی‌شان حاصل نشده سؤال است که سخنگوی آب منطقه‌ای علتش را بندهای آبخیزداری می‌داند که اجازه نداده آب وارد سدهای استان شوند.
به گزارش کرمان نو، کرمان طی این ۲ روز، قدر یک سال بارش داشته و بسیاری از مناطق جنوب استان سیلابی شدند؛ اما این آب‌ها تأثیری بر حجم سدهای استان نداشته است. تا قبل از بارش‌ها سد جیرفت ۲۵درصد آب داشته و اکنون ۲۷.۷۶ درصد، سد تنگوئیه در سیرجان، شهرستانی که به علت تجمیع آب در زیر یکی از پل‌هایش جان یک نفر گرفته شد هم از ۱۰ درصد به ۱۰.۲۷درصد رسیده است.
سد نسا هم بم که از میزان ۱۹ درصد به ۲۰.۷۳درصد رسیده است. روزبهانی، سخنگوی آب منطقه‌ای کرمان در پاسخ به «کرمان نو» در خصوص اینکه بارندگی‌ها تأثیری بر پرشدگی سدها نداشته؟ به بندهای آبخیزداری بسیاری اشاره می‌کند که در بالادست سدها ساخته شده‌اند. روزبهانی دراین‌رابطه توضیح می‌دهد: «با وجود بارندگی‌هایی که در بالادست سدهای ما صورت گرفت، بندهای آبخیزداری که در بالادست سدها احداث شده بودند حجم آب را گرفتند و باعث شدند که این آب به سدهای استان نرسد.» او دلیل دیگر افزایش‌نیافتن حجم پرشدگی سدها بعد از بارش را، وقوع بارش در پایین‌دست سدها می‌داند: «بارندگی‌هایی که ما داشتیم عمدتاً در پایین‌دست سدهای ما بوده و آب به سدهای ما نرسیده است؛ به‌عنوان مثل در خرمشاهی جیرفت بارندگی خوبی صورت‌گرفته که در پایین‌دست سد جیرفت واقع شده است.»
اردیبهشت سال گذشته سد جیرفت ۳۴ درصد ظرفیت، سد تنگوئیه سیرجان ۱۸ درصد ظرفیت، سد شهید سلیمانی بافت ۴۷ درصد ظرفیت و سد نساء بم ۴۳ درصد ظرفیت خود ذخیره آب داشتند. در آن سال ۳۶ درصد ظرفیت مخازن سدهای استان کرمان پر بود؛ این درحالی است که در مدت مشابه سال۱۴۰۱ این عدد ۵۴ درصد بود.
فصل‌‌‌ پاییز سال ۱۴۰۲‌‌‌ گرم‌ترین‌‌‌ پاییز ثبت‌شده طی‌‌‌ ۵۰سال اخیر بوده است‌‌‌؛ به‌‌‌طوری‌‌‌که‌‌‌ تمامی‌‌‌ استان‌های‌‌‌ کشور دمایی‌‌‌ بالاتر از میانگین‌‌‌ دمای‌‌‌ بلندمدت را تجربه‌‌‌ کرده‌اند. در این‌‌‌ فصل‌‌‌ هیچ‌‌‌ منطقه‌‌‌ای‌‌‌ از کشور دمای‌‌‌ نرمال یا کمتر از آن را تجربه‌‌‌ نکرده و میانگین‌‌‌ دما در مناطق‌‌‌ مختلف‌‌‌ کشور از ۰.۵ تا ۳.۵درجه‌‌‌ سلسیوس بیشتر از نرمال بوده است‌‌‌. میانگین‌‌‌ دمای‌‌‌ کل‌‌‌ کشور در فصل‌‌‌ پاییز ۲.۱درجه‌‌‌ سلسیوس بالاتر از میانگین‌‌‌ بلندمدت بوده و اختلاف دما در نیمه‌‌‌ شمالی‌‌‌ کشور در فصل‌‌‌ پاییز از نیمه‌‌‌ جنوبی‌‌‌ بیشتر است‌‌‌.با توجه‌‌‌ به‌‌‌ شاخص‌‌‌های‌‌‌ مهم‌‌‌ آب و هواشناسی‌‌‌ در سه‌‌‌ماهه‌‌‌ پاییز سال ۱۴۰۲‌‌‌، در مناطق‌‌‌ وسیعی‌‌‌ از استان‌های‌‌‌ واقع‌‌‌ در فلات مرکزی‌‌‌، جنوب و شمال‌غرب کشور خشک‌سالی‌‌‌ شدید و بسیار شدید حاکم‌‌‌ بوده است‌‌‌. با پایان فصل بارش‌های نرمال در کرمان، دیگر امیدی به پر شدن ۷۵درصد ظرفیت خالی مخازن سدهای استان نیست و مردم این خطه باید خود را برای تابستانی کم‌آب آماده کنند و بهترین راه صرفه‌جویی در مصرف آب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 113
  • امروز: 132
  • دیروز: 157
  • هفته: 1,533
  • ماه: 7,943
  • سال: 25,976