تکرار در تأخیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1694

تکرار در تأخیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران
گزارش مهر
در حالی که بر اساس سخنان رییس بنیاد ملی گندمکاران پول گندم‌های خریداری شده از ۱۰ فروردین هنوز پرداخت نشده خوشبختانه مطالبات کلزا کاران تا ۵۰ درصد واریز شده است.
، وضعیت بارش امسال مناسب است؛ اما عنوان می‌شود بارندگی و در ادامه دمای بالا فضا را برای رشد آفات گیاهی مناسب می‌کند. مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران توصیه کرد، با توجه به بارندگی در برخی مناطق و دمای بالا، فضا برای آفات گندم از جمله زنگ زرد، لکه سفید، سن زدگی و…. به وجود آمده که ضروری می‌کند کشاورزان رصد دائمی از مزارع داشته باشند.
*چه خبر از تولید گندم؟
به گفته علی‌نقی ایمانی، در برخی مناطق با وجود اطلاع رسانی کشاورزان غفلت کردند و خسارت‌هایی به مزارع گندم وارد شد. اما بیشتر گندم کاران اگر چه سموم به اندازه کافی وجود نداشت به هر ترتیبی سمپاشی را انجام داده و از خسارت‌های سنگین‌تر جلوگیری کردند.
همچنین پیش بینی می‌شود با وضعیت بارش تولید و برداشت گندم به بیش از ۱۳ میلیون تن برسد و خرید تضمینی حدود ۱۱ میلیون تن باشد. عطا الله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران درباره آمار خرید گندم تا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت گفت، از ۱۰ فروردین تا امروز حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن گندم به ارزش ریالی حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان (همت) از گندم‌کاران خریداری شده؛ اما ریالی پرداخت نشده است.
گفتنی است؛ قیمت خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که تأخیر در پرداخت پول کشاورزان منجر به دلسردی آنها می‌شود.
*دانه‌های روغنی و پیش‌بینی برداشت کلزا
ایران در تولید روغن‌های خوراکی ۹۵ درصد وابستگی دارد که این امر بیشتر در تأمین ۳ تا ۳.۵ میلیون تن دانه‌های روغنی است. بخش اعظم واردات مربوط به سویا بوده زیرا کنجاله آن برای خوراک دام نیز استفاده می‌شود.
به گفته یکی از فعالان بخش دانه‌های روغنی نرخ خرید تضمینی کلزا دو برابر قیمت خرید تضمینی گندم بوده و امسال هر کیلو گرم کلزا ۳۵ هزار تومان تعیین قیمت شده است.
به گفته وی بر اساس پیش بینی وزارت جهاد کشاورزی، در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ حدود ۳۲۰ هزار تن کلزا از سطح استان‌های کشور برداشت خواهد شد.
برداشت محصول در استان‌های گرمسیر از جمله ایلام، خوزستان، جنوب کرمان، هرمزگان و بوشهر از ۱۴ فروردین آغاز شده و همچنین برداشت کلزا استان‌های کرمانشاه و مازندران از هفته جاری آغاز شد.
تا کنون ۷۶ هزار تن کلزا برداشت شده که ۵۵ هزار تن آن مربوط به استان خوزستان، ۲۰ هزار تن ایلام و باقی مربوط به سایر استان‌ها است. پیش بینی‌ها می‌شود بیشترین برداشت کلزا با رقم ۱۲۰ هزار تن مربوط به استان گلستان باشد. این عدد برای استان خوزستان نیز ۶۰ هزار تن برآورد شده است.
در حالی که بر اساس سخنان رئیس بنیاد ملی گندم کاران پول گندم‌های خریداری شده از ۱۰ فروردین هنوز پرداخت نشده خوشبختانه مطالبات کلزا کاران تا ۵۰ درصد واریز شده است.
به گفته کیوان فرهنگ آسا، بر اساس الزام وزارت جهاد کشاورزی پرداخت مطالبات باید یک ماهه باشد و تا کنون ۱,۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شده است.
*تخصیص ارز به برنج و روغن
تخصیص ارز به برنج و روغن از دیگر خبرهای این هفته در حوزه کشاورزی بود. بر اساس اصلاحیه مصوبه هیأت وزیران برنج و روغن خام به لیست کالاهای مشمول دریافت ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی اضافه شد.
در فهرست قبلی دانه‌های روغنی مشمول ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی بود اما روغن خام در این لیست قرار نداشت که با اصلاحیه صورت گرفته به همراه برنج به این لیست اضافه شد.
*اما و اگرهای سلامت محصولات کشاورزی
امروز کشاورزی جهان در راستای تأمین امنیت غذایی و تضمین سلامت جامعه انسانی و غیرانسانی از تولید محصولات ارگانیک عبور کرده و تولیدات بر اساس استانداردهای گلوبال گپ انجام می‌شود که بیش از ۲۰۰ شاخص دارد.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی معتقد است، هنگامی که گواهی‌های ارگانیک در کشور صادر می‌شود بر اساس روالی که در سایر کشورها برای تولید محصولات ارگانیک طی می‌شود صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که نهاده‌های بیولوژیک عامل اصلی حاصلخیزی خاک‌ها بوده و مواد شیمیایی مصرفی طیف تکنوفلور خاک را از بین می‌برند. با از بین رفتن مواد آلی حاصلخیزی خاک نیز از دست می‌رود و نهایتاً کشاورزی ما به یک کشاورزی ناسالم تبدیل می‌شود.
محمدحسین محمدی عنوان می‌کند، در مقطعی سازمان میادین میوه و تره بار تهران، پایشی روی محصولات ورودی تهران گذاشت. نتایج حاکی از این بود که بخش زیادی از محصولاتی که وارد میادین تهران می‌شوند آلوده به باقی مانده سموم و عناصر سنگین هستند. به عنوان مثال هندوانه سموم باقی مانده نداشت اما فلزات سنگین بالایی داشت.
این فعال حوزه کشاورزی با بیان اینکه متأسفانه آماری درباره امنیت غذایی در جایی درج نمی‌شود، ادامه داد، اگر واحدی ایجاد شود که بتواند محصولات کشاورزی را پایش و ردگیری کند مثل بقیه کشورها، حتی مانند کشورهای عربی در حاشیه خلیج فارس، اینکه کشاورز در مزرعه ملزم شود محصولی که تولید می‌کند و به مصرف مردم می‌رساند محصول سالم باشد رسالت را در حوزه امنیت غذایی به سرانجام رسانیده‌ایم.
لازم به بیان است که چنین توانمندی در کشور وجود دارد و مصداق آن محصولاتی است که در کشور برای بازار اتحادیه اروپا، کانادا و آمریکا بر پایه استانداردهای گلوبال گپ تولید و صادر می‌کند. این محصولات شامل خرما، کیوی، زعفران، گیاهان دارویی، عسل و…. بوده و مصرف داخل نداشته و فقط برای صادرات تولید می‌شوند.
*بازار کالاهای اساسی
رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی در حوزه گوشت قرمز نشان از نوسان قیمتی بسیار این کالا دارد. تفاوت قیمت گوشت گوسفندی از ۴۵۰ تا ۸۸۰ در فروشگاه‌ها و پروتئین فروشی‌های سطح شهر در مناطق مرکزی و رو به پایین که در پایان هفته در برخی قصابی‌ها از ۹۰۰ هزار تومان هم عبور کرد، ضروری می‌کند تا به این بخش از بازار رسیدگی بیشتری شود.
البته وضعیت در بازار گوشت مرغ مناسب است و امید است مدیریت تثبیت قیمت آن ادامه داشته باشد.
در روزهای پایانی هفته با بالا گرفتن صادرات تخم مرغ تغییراتی را در قیمت این کالای پروتئینی به وجود آورد و هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی بر اساس وزن آن بین ۹۰ تا ۱۳۰ هزار تومان متغیر است؛ در حالی که حدود ۱۰ روز قبل هر شانه تخم مرغ به ۶۹ هزار تومان هم رسید. ‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 25
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,682
  • ماه: 10,451
  • سال: 78,256