خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر بازدید انجمن شهرستان کرمان،از شهرهای حوزه انتخابیه بخش نود و شش

منتشر شده در صفحه | شماره

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
بازدید انجمن شهرستان کرمان،از شهرهای حوزه انتخابیه
بخش نود و شش

از این شماره روزنامه به اسناد و عکس‌هایی می‌پردازیم که در کتاب رهگذار عمر آقای محمد صنعتی منتشر گردیده و از هر کدام از آنان می‌توان به گوشه‌هایی از مسایل تاریخی، اقتصادی، سیاستی و اجتماعی کرمان در هفت دهه اخیر پی برد.

توضیح عکس‌های زیر:
همان گونه که در بخش انجمن شهرستان کرمان ذکر شد، یکی از ابتکارات انجمن شهرستان کرمان، تشکیل جلسات سیار بود که از همان دوره اول طرح و مورد موافقت قرار گرفت، یعنی بدین صورت که تصمیم گرفته شد نظر به وسعت گسترده حوزه فعالیت انجمن، جهت آشنایی با مشکلات و معضلات مردم هر بخش، اعضای انجمن شهرستان به بخش‌ها و روستاها سفر نموده و در هر منطقه با حضور مردم اقدام به برپایی جلسه نمایند، تا از این طریق کاملاً با خواست‌ها و مسایل هر قسمت آشنا شده و در همان جا تصمیمات لازم اتخاذ گردد. این طرح که با استقبال خوبی از مردم هر بخش همراه بود، مورد توجه دیگر استان‌ها نیز قرار گرفت و گویا در دیگر انجمن شهرستان‌های ایران به اجرا گذاشته شد. ذکر این نکته را نیز ضروری می‌دانم که در هر جلسه سیار انجمن شهرستان و دیگر بازدیدها، از تمامی دستگاه‌های و ادارات استان (به غیر از نیروهای نظامی و انتظامی) نماینده‌ای جهت آشنایی با مسایل و مشکلات و انعکاس و مرتفع نمودن آنان به همراه اعضای انجمن حضور داشتند.
عکس‌های این شماره گوشه‌ای از جلسات سیار انجمن و بازدید از مناطق مختلف استان کرمان است.

 

زنده‌یاد مهندس علیرضا افضلی‌پور (بنیان‌گذار دانشگاه کرمان) و محمد صنعتی (دبیر جنبش ملی نیکوکاری کرمان) ـ در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) ـ 1350 ش.
توضیح عکس: همان گونه که در مبحث تأسیس دانشگاه کرمان اشاره نمودم، در سال1350 ش. که بنده به عنوان دبیر جنبش ملی نیکوکاری کرمان در سمینار گردهمایی جنبش نیکوکاری در مشهد مقدس شرکت نمودم، در این همایش چند روزی با زنده‌یاد افضلی‌پور بودم و از آنجایی که ایشان چندی تصمیم گرفته بود با کلیه دارایی خویش عملی خیرخواهانه و عام‌المنفعه در یکی از نقاط محروم ایران انجام دهد، بنده با بیان نیاز و مشکلات و محرومیت‌های استان کرمان، و همچنین پیشنهاد هیئت مشورتی روزنامه اطلاعات و عزم عمومی در استان جهت احداث دانشگاه، شاید توانستم جرقه‌ای در ذهن وی مبنی بر انجام این کار خداپسندانه در کرمان زده باشم
شایان ذکر است، از آنجایی عده‌ای به تحریک محمدعلی آرشام قصد داشتند اقدام بزرگ مهندس افضلی‌پور را در نظر مردم کوچک نمایند و حتی شخصیت او را خدشه دار نمایند زمانی شایعه نمودند مرحوم افضلی‌پور، بهایی است و از این طریق سعی نمودند اقشار مذهبی جامعه کرمان را نسبت به وی بدبین نمایند. یاد دارم در این مورد، انتشار عکس‌هایی (مانند همین عکس) که در جریان سمینار جنبش ملی نیکوکاری و در حرم مطهر امام رضا (ع) گرفته بودیم و نشانگر اعتقادات مذهبی مرحوم افضلی‌پور بود، بسیار کارگشا گردید و باعث رد این شایعه شد (محمد صنعتی).

تالار آیینه مجلس شورای ملی ـ 1350 ش.
1ـ عبدالله ریاضی (رییس مجلس)(1) 2ـ مهندس نوذری (معاون اداره کار کرمان) 3ـ دهقان حائری (مدیرکل اداره کار کرمان) 4ـ محمد صنعتی 5 ـ تقی زند (دبیرکل حزب ایران نوین کرمان)

 


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 23
  • دیروز: 739
  • هفته: 2,237
  • ماه: 12,875
  • سال: 75,611