رئیس اتاق ایران به رئیس‌‌‌جمهور نامه نوشت؛ تولید صنعتی؛ قربانی کمبود برق

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1769

رئیس اتاق ایران به رئیس‌‌‌جمهور نامه نوشت؛ تولید صنعتی؛ قربانی کمبود برق
رئیس اتاق ایران در نامه‌‌‌ای به رئیس‌‌‌جمهوری، با اشاره به کمبود برق و مشکلات صنایع، بر لزوم شفاف شدن مقررات حوزه انرژی در بلندمدت، کاهش مداخلات دستوری و توجه ویژه دولت به جبران خسارات ناشی از قطع برق به صنعت تاکید کرد.
رئیس‌‌‌ اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به ناترازی برق تاکید کرده حل این مشکل از طریق افزایش بهره‌‌‌وری نیروگاه‌‌‌های حرارتی، تعویض نیروگاه‌‌‌های حرارتی فرسوده و نوسازی و بازسازی شبکه برق‌رسانی محقق خواهد شد که همگی نیازمند سرمایه‌گذاری است.
به گزارش اتاق ایران، صمد حسن‌‌‌زاده، در نامه‌‌‌ای خطاب به مسعود پزشکیان، رئیس‌‌‌جمهوری، تاکید کرده‌است: از آنجا که مدیریت طرف تقاضا از طریق قطع برق و عدم‌واگذاری انشعاب جدید برق، نمی‌تواند ناترازی موجود را حل و فصل کند، دولت باید برای حل این ناترازی، بخش خصوصی را به مشارکت جدی دعوت کند و ضروری است بسترسازی‌‌‌ها به گونه‌‌‌ای صورت گیرد که تمایل بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در این حوزه‌‌‌ها، حفظ و تقویت شود.
در این نامه تاکید شده است: قطعی برق یکی دو روزه در هفته، برای اکثر شرکت‌های بخش خصوصی به‌ویژه بخش صنعت باعث شده تا فعالیت بنگاه‌‌‌های اقتصادی مختل شود و ضررهای جبران‌ناپذیری به بدنه تولید صنعتی وارد آید.
به گفته رئیس اتاق ایران طی سال‌های گذشته، صنعت برق کشور به‌‌‌دلیل سیاست‌‌‌های نادرست و عدم‌توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری در این حوزه، با ناترازی جدی مواجه شده است. قطعی برق در یک الی دو روز در هفته برای اکثر شرکت‌های بخش خصوصی به‌ویژه بخش صنعت باعث شده تا فعالیت بنگاه‌‌‌های اقتصادی مختل شود و ضررهای جبران‌ناپذیری به بدنه تولید صنعتی وارد آید. شاخص مدیران خرید بخش صنعت در تیرماه ۱۴۰۳، بیانگر بدتر شدن معنادار وضعیت کل بخش صنعت برای دومین ماه پیاپی است. رقم این شاخص در تیرماه، کمترین مقدار طی ۳۶ ماه اخیر بوده و طی اظهارات فعالان اقتصادی قطعی برق از جمله مشکلات اصلی آنها در ماه گذشته بوده است.
حسن‌زاده افزوده از منظر اتاق ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی و مشاور قوای سه‌گانه، شرایط فعلی ناشی از نحوه مدیریت ناترازی برق، بنیه نحیف بخش صنعت را بیش از پیش ناتوان ساخته و انگیزه بخش خصوصی در ورود به فعالیت‌‌‌های مولد را از بین خواهد برد.
بر اساس این نامه، طی دو دهه اخیر، سیاست‌‌‌های اتخاذشده در صنعت برق موجب آسیب به امنیت سرمایه‌گذاری و اعتماد بخش خصوصی شده و بنابراین سرمایه‌گذاری در این صنعت با اختلالاتی همراه شده است. همچنین در سالیان گذشته کمبود برق در حدود ۳۰۰ ساعت و به‌‌‌صورت تقریبی حدود دو هفته کشور را در برمی‌‌‌گرفت، اما اکنون این بازه زمانی به بیش از سه ماه گسترش پیدا کرده است و عبارت «ناترازی» تصویر دقیقی از نیاز کشور را نشان نمی‌‌‌دهد و بهتر است، تحت عنوان «کمبود» تعبیر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 25
  • دیروز: 144
  • هفته: 2,273
  • ماه: 14,249
  • سال: 72,241