تراز تجاری سه‌ماهه ۱۴۰۳ بررسی شد؛ کاهش ۱۰ درصدی مجموع صادرات معدن

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1780

تراز تجاری سه‌ماهه ۱۴۰۳ بررسی شد؛ کاهش ۱۰ درصدی مجموع صادرات معدن
تراز تجاری بخش معدن و صنایع معدنی در سه‌ماهه اول سال‌۱۴۰۳، هم از لحاظ ارزشی و هم وزنی مثبت است. در این بازه زمانی تراز تجاری به لحاظ ارزشی یک‌‌میلیارد و ۵۷۹‌‌میلیون دلار و به لحاظ وزنی ۱۴‌میلیون و ۸۵۱‌‌هزار تن مثبت است.
در فصل اول سال‌۱۴۰۳ صادرات معدن و صنایع معدنی، ۲میلیارد و ۹۷۸‌‌میلیون دلار به وزن ۱۵‌‌میلیون و ۷۲۴‌‌هزار تن و واردات یک‌‌میلیارد و ۴۰۰‌‌میلیون دلار به وزن ۸۷۳‌هزار‌تن بوده‌است، با این‌وجود صادرات معدن و صنایع معدنی نسبت به مدت مشابه سال‌قبل به لحاظ ارزشی ۱۰‌درصد و به لحاظ وزنی یک‌درصد کاهش داشته‌است. معدن و صنایع معدنی همچنین سهم ۲۲‌درصدی از صادرات غیرنفتی در سه‌ماهه امسال داشته‏‏‏‏‌اند.
صادرات معدن و صنایع معدنی در سه‌ماهه اول ۱۴۰۳ کاهش ۱۰‌درصدی ارزشی داشته‌است. در حالی در سه‌ماهه اول سال‌۱۴۰۲، کشور ۳‌‌میلیارد و ۲۹۳‌‌میلیون دلار به وزن ۱۵‌‌میلیون و ۸۲۶‌‌هزار تن صادرات معدن و صنایع معدنی داشته‌است که در سه‌ماهه اول امسال صادرات معدن به ۲‌میلیارد و ۹۷۸‌میلیون دلار به وزن ۱۵‌میلیون و ۷۲۴‌هزار تن رسیده‌است. ارزش واحد صادرات را نیز در این بازه زمانی ۹‌درصد کاهش داشته‌است.
صادرات معدن به تفکیک بخش‌های عمده و گروه‌های کالایی
صادرات معدن و صنایع معدنی در سه بخش صنایع معدنی فلزی، صنایع معدنی غیرفلزی و معدن صورت می‌گیرد.
صنایع معدنی فلزی: مجموع صادرات صنایع معدنی فلزی در سه‌ماهه ۱۴۰۳، ۲‌‌میلیارد و ۱۲۴‌میلیون دلار به وزن ۳‌‌‌میلیون و ۱۸۷‌هزار تن بوده‌ که در مجموع سهم ارزشی ۱۶درصدی از کل صادرات داشته‌است.
صادرات این بخش به لحاظ ارزشی ۱۳‌درصد (۳۱۰‌میلیون دلار) و به لحاظ وزنی ۱۵درصد (۵۴۸‌هزار تن) نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته کاهش داشته‌است.
شمش فولاد: صادرات این گروه کالایی ۷۳۷‌میلیون دلار به وزن یک‌میلیون و ۵۵۶‌‌هزار تن بوده که سهم ارزشی ۵.۵‌درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۳۳‌درصد و به لحاظ وزنی ۲۷‌درصد کاهش داشته‌است.
محصولات طویل فولادی: صادرات این گروه کالایی ۴۴۶‌میلیون دلار به وزن ۹۲۴‌هزار‌تن بوده که سهم ارزشی ۳.۳‌درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی ۱۹‌درصد و به لحاظ وزنی ۳۱درصد افزایش داشته‌است.
سایر صنایع معدنی فلزی: صادرات این گروه کالایی ۴۰۲‌میلیون دلار به وزن ۱۱۸هزار‌تن بوده که سهم ارزشی ۳‌درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۳۹‌درصد افزایش و به لحاظ وزنی ۲۹درصد کاهش داشته‌است.
شمش آلومینیوم: صادرات این گروه کالایی ۱۴۰‌میلیون دلار به وزن ۵۸‌هزار‌تن بوده که سهم ارزشی یک‌درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی ۱۸‌درصد و به لحاظ وزنی ۲۱درصد کاهش داشته‌است.
کاتد مس: صادرات این گروه کالایی ۱۱۶میلیون دلار به وزن ۱۲هزار ‌تن بوده که سهم ارزشی ۰.۹‌درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۷۷‌درصد افزایش و به لحاظ وزنی ۵۵‌درصد افزایش داشته‌است.
آهن اسفنجی: صادرات این گروه کالایی ۸۸‌ میلیون دلار به وزن ۳۴۱هزار‌تن بوده که سهم ارزشی ۰.۶‌درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۱۶‌درصد و به لحاظ وزنی ۱۵درصد کاهش داشته‌است.
شمش روی: صادرات این گروه کالایی ۷۵میلیون دلار به وزن ۲۸هزار‌تن بوده که سهم ارزشی ۰.۶درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۴۸‌درصد و به لحاظ وزنی ۴۹درصد کاهش داشته‌است.
محصولات تخت فولادی: صادرات این گروه کالایی ۵۲میلیون دلار به وزن ۷۷ هزار‌تن بوده که سهم ارزشی ۰.۴‌درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۴۲درصد و به لحاظ وزنی ۴۱‌درصد کاهش داشته‌است.
فروآلیاژها: صادرات این گروه کالایی ۳۵‌میلیون دلار به وزن ۳۱هزار ‌تن بوده که سهم ارزشی ۰.۳‌درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۲۸درصد کاهش و به لحاظ وزنی ۲۸درصد افزایش داشته‌است.
فولادی لوله و پروفیل: صادرات این گروه کالایی۲۵‌میلیون دلار به وزن ۳۸هزار‌تن بوده که سهم ارزشی ۰.۲‌درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۱۶درصد و به لحاظ وزنی ۱۴درصد کاهش داشته‌است.
شمش سرب: صادرات این گروه کالایی ۹میلیون دلار به وزن۴هزار‌تن بوده که سهم ارزشی۰.۱درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۴۵‌درصد و به لحاظ وزنی ۴۴درصد کاهش داشته‌است.
صنایع معدنی غیرفلزی: مجموع صادرات معدنی فلزی در سه‌ماهه ۱۴۰۳، ۳۳۰‌میلیون دلار به وزن ۵‌‌‌میلیون و ۳۳۳‌هزار تن بوده‌ که در مجموع سهم ارزشی ۲.۴درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این بخش به لحاظ ارزشی ۱۹‌درصد (۵۲‌میلیون دلار) و به لحاظ وزنی ۵‌درصد (۲۳۲‌هزار تن) نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته افزایش داشته‌است.
کاشی و سرامیک: صادرات این گروه کالایی۱۰۹‌میلیون دلار به وزن یک‌میلیون‌ و ۷۹‌هزار تن بوده که سهم ارزشی۰.۸درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۶۳‌درصد افزایش و به لحاظ وزنی ۰.۴‌درصد کاهش داشته‌است.
سایر صنایع معدنی غیرفلزی: صادرات این گروه کالایی ۴۹‌میلیون دلار به وزن۲۴۰‌هزار‌تن بوده که سهم ارزشی۰.۴درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۱۲‌درصد و به لحاظ وزنی ۳۵‌درصد افزایش داشته‌است.
سنگ ساختمانی: صادرات این گروه کالایی ۴۸‌میلیون دلار به وزن۳۴۳‌هزار‌تن بوده که سهم ارزشی۰.۴درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۲‌درصد و به لحاظ وزنی۸‌درصد کاهش داشته‌است.
سیمان: صادرات این گروه کالایی ۴۷‌میلیون دلار به وزن یک‌‌‌میلیون و ۴۸۹‌هزار تن بوده که سهم ارزشی ۰.۳درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۷‌درصد و به لحاظ وزنی ۹درصد افزایش داشته‌است.
کلینکر: صادرات این گروه کالایی ۴۷‌میلیون دلار به وزن ۲‌میلیون و ۵۲‌‌هزار تن بوده که سهم ارزشی۰.۳درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۴درصد و به لحاظ وزنی ۳درصد افزایش داشته‌است.
شیشه ساختمانی: صادرات این گروه کالایی ۲۴میلیون دلار به وزن ۱۱۸‌هزار‌تن بوده که سهم ارزشی۰.۲درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۲۰درصد و به لحاظ وزنی ۲۰درصد افزایش داشته‌است.
چینی بهداشتی: صادرات این گروه کالایی ۸‌میلیون دلار به وزن۱۳هزار ‌تن بوده که سهم ارزشی۰.۱درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته به لحاظ ارزشی۲۸‌درصد کاهش و به لحاظ وزنی ۵‌درصد افزایش داشته‌است.
معدن: مجموع صادرات معدن در سه‌ماهه ۱۴۰۳، ۵۲۳‌میلیون دلار به وزن ۷‌میلیون و ۲۰۴‌‌هزار تن بوده‌است که در مجموع سهم ارزشی ۳.۹درصدی از کل صادرات داشته‌است. صادرات این بخش به لحاظ ارزشی ۱۰‌درصد (۵۶میلیون دلار) کاهش و به لحاظ وزنی ۳درصد (۲۱۴هزار تن) نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته افزایش داشته‌است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 100
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,757
  • ماه: 10,526
  • سال: 78,331