جمعیت ۱۱ میلیونی معلولان در کشور. یک میلیون و ۶۰۰ هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ۱۱ میلیون فرد دارای معلولیت در کشور داریم، گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از این تعداد تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید جواد حسینی، رییس سازمان بهزیستی کشور در نشستی خبری به مناسبت هفته گرامیداشت حقوق معلولان با بیان اینکه ۱۱ میلیون افراد دارای معلولیت داریم، گفت: معلولان از استعدادها و تواناییهای بیشماری بهرهمند هستند پدیده معلولیت پدیده چندوجهی است.ما درکنار ارائه خدمات مختلف اعم از مشاوره، خدمات اجتماعی، مشاوره ژنتیک و مراکز غربالگری، مدعیالعموم قانون حمایت از معلولین هم هستیم.
وی با اشاره به راهبردها و سیاستهای ۹ گانه بهزیستی این سیاستها را اجتماعی سازی، دانشبنیان بودن تصمیمگیری، محله گرایی، خانواده محوری، توانمندسازی، پیشگیرانه بودن، فرصت آفرینانه بودن، فراگیر و عادلانهسازی خدمات برشمرد.
حسینی افزود: گروه ۲۳ نفرهای تحت عنوان شورای عالی مشورتی بهزیستی تشکیل دادهایم که دبیرخانهای متشکل از صاحبنظران دارد که فعالیتهای بهزیستی را دستهبندی میکند. بخشی از فعالیتهای ما تثبیتی، بخشی اصلاحی و بخشی تکمیلی است و بعضی نیاز به توقیف دارد و برخی از خدمات و فعالیتها هم نیاز به تاسیس دارند.بهزودی اندیشکده سازمان بهزیستی و مرکز نوآوری و شکوفایی و مجله علمی پژوهشی سازمان بهزیستی را شاهد خواهیم بود.
وی تصریح کرد: سیاست محله گرایی شاید ۱۵ تا ۲۰ سال است که در بهزیستی جهتگیری شده است. این سیاست از قبل بوده اما نیاز به اصلاح و تکمیل دارد. وی درمورد طرح بهزیستمحله گفت این طرح که ممکن است اسم آن تغییر کند امروز یا فردا نهایی میشود. در این طرح از مدارس، سراهای محله، خانههای بهداشت، مساجد و NGO های حاضر در محله استفاده میکنیم. تمام دستگاه های دولتی در محلات حضور دارند که میتوانند کیفیت خدمات بهزیستی را بالا ببرند. افراد داوطلب از تمامی اقشار داریم که تمایل به دادن خدمات به بهزیستی دارند و میتوانیم در این طرح آنها را ساماندهی کنیم.
وی در توضیح سیاست مشارکت محوری آن را جدیدترین سیاست خود در بهزیستی دانست و گفت: من به دنبال مشارکت محوری واقعی هستم نه مشارکت محوری تزیینی یا محدود. در مشارکت واقعی باید افراد در تصمیمگیری، اجرا، نظارت و بهرهبرداری مشارکت داشته باشند.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه ۵۹ درصد معلولیت در کشور به صورت اکتسابی بوده و تنها ۴۱ درصد ریشه ژنتیکی دارد، گفت: برای سال آینده ۱۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در بخش معلولان نیاز است که موضوع مشکلات تحقق آن فقط به سازمان بهزیستی مربوط نمی شود و ما دولت را مسئول تامین نیاز معلولان می دانیم.
وی با بیان اینکه پیشنهاد دولت افزایش ۲۰ درصدی بودجه سازمان بوده است، گفت: ۴۸ هزار نفر پشت نوبت مستمری داریم که امیدواریم تا پایان سال این میزان را به صفر برسانیم. به دلیل تداوم شیوع معلولیت در جامعه، تقاضا برای دریافت مستمری همواره وجود دارد که نیازمند رسیدگی و بررسی دارد.