کاغذ وطن ابعاد حادثه واژگونی اتوبوس دانشآموزان مدرسه فرزانگان را بررسی میکند. اتوبوسی که به کنکور نرسید
کاغذ وطن – قرار بود یک اردوی تفریحی قبل از کنکور باشد، به جای آن اردوی مشهدی که کنسل کردند. درخواست بچهها بود برای اینکه قبل از کنکور روحیه بگیرند. هر دختری که از مدرسه فرزانگان توانسته بود رضایت والدینش را بگیرد راهی اردوی شهداد شد. جمعا ۲ اتوبوس که از همان ابتدا دختران برای نشستن در اتوبوس دوم به علت بوی گازوییل این اتوبوس امتناع میکردند. هیچ بزرگسالی غیر از خانم شورآبادی، همسر سرایدار که جز فوتشدگان، در این اتوبوس حضور نداشته است. ۶ نفر شامل همسر و پسر ۹ ساله سرایدار ( آقای شورآبادی )، و ۴ دانش آموز که ۳ نفرشان پایه دوازهم بودند، جان باختند.
پریا بعد از این اردو دیگر خواهر ندارد. پریا و پریناز بحرینیپور دوقولوهایی بودند که در این اردو شرکت کردند.. پریناز اما حالا روی تخت سردخانه است. مریم نخعی، آتنا مولایی و دینا خنجری دیگر دانش آموزانی هستند که دیگر روح در تنشان نیست. درست مثل خانم شورآبادی همسر سرایدر مدرسه و کسی که هر صبح در بوفه تغذیه به بچهها میداد و حالا دختر یکساله و فرزند پسر دیگرش دیگر مادر ندارند. سانحه حدود ساعت ۶ نیم عصر روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ رخ داده است. ویدیویی که همان شب به نقل از آوا گرامینیا، مصدوم این حادثه توسط خبرگزاری تسنیم منتشر شده است حاکی از این است که علت حادثه بریدن ترمز است. آوا در این این ویدئو میگوید که راننده قبل از حادثه و وقتی که در سرازیری قرار گرفته و امکان ترمز نداشته، از دختران خواسته تا همه به ته اتوبوس بروند و اعلام کرده که ماشین ترمز نمیگیرد.
یک نکته دیگر هم در این ویدیو حایز اهمیت است این دانشآموز میگوید که والدین دانشآموزان زودتر از خودروهای امدادی به محل حادثه آمدند. محمد صابری، رئیس اورژانس کرمان اما این موضوع را تکذیب میکند. صابری در گفتوگو با «پیام ما» با اشاره به زمان تماس با اورژانس که ۱۸: ۴۰ دقیقه بوده تاکید دارد که ۱۷ دقیقه بعد تیمهای امدادی در محل بودند. او در این رابطه میگوید: «اصلان امکان ندارد که والدین زودتر از اورزانس در محل بوده باشند. یک از بازنشستگان استانداری که دخترش در اتوبوس بوده است پشت این اتوبوس میآمده که دخترش از داخل اتوبوس به او زنگ میزند که ترمز بریده است و به همین جهت هم این فرد زودتراز اورژانس به محل حادثه رسیده است.
صابری در پاسخ به این پرسش که برخی از والدین هم گلایه داشتند که چرا اورژانس دختران آنها را سوار نکرده است، می گوید: ضوابط علمی چنین اجازهای نمیدهد، نیرویی که میرسد باید بایستند و منتظر همه مصدومان باشد تا خودروی امدادی دیگر برسد.»
۴ مصدوم در بیمارستان های استان
واژگونی در محور سه راهی سیرج- محور قدیم کرمان – ماهان – رخ داده است. آمار مصدومان اعلامی اما تا اخر شب متغیر بود و علت آن هم جابهجایی مصدومان با خودرویی غیر از امبولانس مربوط بوده است. آن طور که رئیس اورژانس در نیمههاب شب حادثه گزارش میدهد، ۲۷ مصدوم توسط آمبولانسهای اورژانس به بیمارسان شهید باهنر منتقل میشوند و ۵ مصدوم توسط خودروهای عبوری به بیمارستانهای کرمان و ۳ مصدوم دیگر هم توسط خودروهای عبوری به بیمارستان مهرگان که یک بیمارستان خصوصی است منتقل میشوند.
آخرین اطلاعات خبرنگار «پیام ما» که مربوط به ۱۲ ظهر روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ است نشان میدهد که تمامی مصدومین به غیر از ۴ دانشآموز که در بیمارستان باهنر بستری هستند، مرخص شدند. آنطور که رییس اورژانس گزارش میدهد این ۴ نفر نیز تا یک روز دیگر مرخص خواهند شد.
کرمان عزادار است و اجرای محمد اصفهانی که قرار بود بعد از ظهر روز جمعه در میدان ارگ به جهت جشن انقلاب برگزار شود، کنسل شده است. مردم نسبت به فرسودگی خودروهای مدارس حساستر شدند و نایب رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس خواسته است تا آموزش و پرورش در فرایندهای اردوهای دانشآموزی بازنگری کند. بعد از حادثه مسئولین مختلف از رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش پیام هایی به منطور همدردی صادر کردهاند. استاندار کرمان و نماینده ولی فقیه نیز در بیمارستان حاضر شده و به نحوه رسیدگی به مصدومان نظارت کردهاند.
بررسی های «پیام ما» نشان میدهد که دختران دبیرستان فرزانگان برای این اردو مبلغ ۴۰۰ هزار تومان برای رفت و آمد پرداختهاند و هزینه ناهار نیز برای این افراد ۲۰۰ هزار تومان منظور شده که است که مجموعا هر دانشآموز برای این اردوی تفریحی ۶۰۰ هزار تومان پرداخته است. بعد از این حادثه برخی از کارشناسان و والدین خواستار ایجاد یک نهاد مشخص برای انتخاب سرویس مدارس هستند. نهادی که مجوزهای لازم را از مسئولان ذی ربط داشته بادش و مسئولیت هر اقدامی را بپذیرد.