ثبات نسبی قیمت دام زنده،چرا گوشت همچنان گران به دست مصرف‌کننده می‌رسد؟

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 2006

با وجود ثبات نسبی قیمت دام زنده از ابتدای سال، شکاف عمیقی میان نرخ دام در کشتارگاه و قیمت بالای گوشت در بازار مصرف همچنان پابرجاست. رئیس شورای تأمین دام کشور، علت اصلی این فاصله را هزینه‌های سنگین نهاده‌ها، زنجیره حمل‌ونقل و بسته‌بندی می‌داند و تأکید می‌کند که تنها با حمایت مؤثر از تولید داخلی می‌توان فشارهای اقتصادی بر دامداران را کاهش داد و تعادل بازار گوشت را برقرار کرد.
به گزارش تجارت نیوز، بازار گوشت قرمز در حالی روزهای پرنوسان خود را پشت سر می‌گذارد که دامداران از ثبات قیمت دام زنده و در مقابل افزایش هزینه‌های نهاده، حمل‌ونقل و نگهداری دام گلایه‌مند هستند. به‌رغم عرضه مناسب و تأمین داخلی، شکاف میان «قیمت دام زنده» و «قیمت گوشت برای مصرف‌کننده» نشان می‌دهد که مشکل اصلی نه در تولید، بلکه در چرخه توزیع و ساختار بازار است؛ جایی که هزینه‌های جانبی و واسطه‌گری، بار اصلی گرانی را بر دوش خانوار ایرانی می‌گذارد و این روزها که قیمت دام زنده کاهشی بوده نیز فشار را بر دوش دامدار نیز وارد می‌کند.
منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: قیمت دام نر کشتاری در محدوده ۲۸۰ تا ۲۹۰ هزار تومان قرار دارد و سایر اقلام نیز متأسفانه پایین‌تر از این نرخ معامله می‌شوند و دلیل اصلی این وضعیت عرضه گسترده دام در این فصل است؛ موضوعی که به‌طور سنتی در تابستان تکرار می‌شود؛ اما متاسفانه فشار را در مرحله اول به دامدار تحمیل می‌کند.
وی افزود: تفاوت امسال با سال گذشته بیشتر در بخش دام کشتاری مشاهده می‌شود، به‌طوری‌که میزان دام قابل کشتار افزایش یافته و در کنار آن دام‌های پرواری نیز وارد بازار شده‌اند. در مورد گوساله هم باید گفت که قیمت آن بین ۱۸۵ تا ۲۰۰ هزار تومان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 474
  • دیروز: 310
  • هفته: 2,757
  • ماه: 13,799
  • سال: 137,479