زخم کاری کرونا بر تن اقتصاد استان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 713

زخم کاری کرونا بر تن اقتصاد استان

گردشگری در مرز نابودی، کشاورزی تعطیل و بازرگانی در بن‌بست.

تاکنون ۴۲۷ نفر در استان کرمان به کرونا مبتلا شدند و ۴۷ نفر هم جان باخته‌اند. این بیماری اما تنها با سلامت جامعه سروکار ندارد و به اقتصاد هم آسیب‌های جدی وارد کرده. آسیب‌هایی که بعضا می‌توانند جبران ناپذیر باشند.در این رابطه صبح امروز اتاق بازرگانی کرمان با برگزاری جلسه‌ای به بررسی خسارات ناشی از کرونا در اقتصاد کرمان پرداخت که در ادامه می‌توانید آخرین آمارهای ارائه شده در این خصوص را بخوانید.

گردشگری در مرز نابودی

محمدرضا بهرامی، رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اعلام کرد که گردشگری بیشترین خسارت را از شیوع کرونا دیده چرا که این ویروس همزمان با ایام نوروز اوج گرفت. خسارات وارد شده به این بخش از زبان بهرامی به شرح زیر است:

– برای راهنمایان گردشگری ۲۴۰ میلیارد ریال

-دفاتر خدمات مسافرتی ۴۵۰ میلیارد ریال

-هتل ها، مهمانپذیرها، اماکن اقامتی رستوران‌ها و مجتمع‌های بین راهی هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال

-موسسات آموزشی ۵۶ میلیارد ریال

او اختصاص تسهیلات کم‌بهره و یا بلاعوض بانکی به فعالان این حوزه، بخشودگی بخشی یا تمام حق بیمه کارفرما، بخشودگی هزینه مصرف حامل‌های انرژی و همچنین مالیات بر عملکرد سال های ۹۸ و ۹۹ را برای گذر از وضعیت فعلی مطرح کرد.

ضرر ۱۵ هزار میلیارد ریالی بخش کشاورزی

سیدمحمدرضا ترابی موسوی، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمان هم اعلام کرد که مجموع خسارت وارد شده به بخش کشاورزی به ۱۵ هزار میلیارد ریال می‌رسد. شرح این خسارت‌ها در زیر آورده شده:

-در پسته بالای ۷۰ درصد خسارت داشتیم

-در خرما ۴۰ تا ۷۰ درصد خسارت وارد شده

-در بخش آبزیان، دام و طیور و محصولات گلخانه‌ای کمتر از ۴۰ درصد خسارت داشتیم

دلیل وارد شدن این خسارت‌ها هم اتفاقات زیر است:

-کاهش شدید قیمت‌ها در پسته، خرما و مرغ و …

-صادر نشدن برخی محصولات به دلیل تعطیل بودن صنعت بسته بندی

-بسته شدن مرزها و فاسد شدن محصولات کشاورزی

-تامین نشدن سم و کود مورد نیاز کشاورزان

-تامین نشدن پلاستیک های مورد نیاز گلخانه داران

-تعطیل شدن صنعت حمل و نقل و تامین نشدن خوراک دام و طیور

او برای گذر از وضعیت فعلی گفت که «پیشنهاد می‌شود بانک مرکزی تسهیلات ارزان و یا وام بلاعوض به مبلغ  ۱۵ هزار میلیارد ریال برای خسارت‌های وارد شده به این بخش در نظر بگیرد و سود و جرائم تسهیلات سال گذشته را ببخشد و اصل وام را به مدت یکسال امهال کند.»

بازرگانی در بن‌بست

خسارت‌های وارد شده به بخش بازرگانی کرمان به نقل از محمد میرزاییان، رییس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان به این شرح است:

-در حال حاضر بسیاری از محموله‌های صادراتی صادرکنندگان بین ۲۰ تا ۳۰ روز در مرزها مانده‌اند و امکان حمل جاده‌ای و یا ریلی آن‌ها وجود ندارد

-تعدادی از محموله‌ها به مبدا برگشت داده شده‌اند و تعدادی دیگر برای صادرات از طریق حمل و نقل دریایی اقدام کرده‌اند

 -برخی محموله‌های پسته و خرمای صادراتی استان دو ماه است در ساحل مانده‌اند، منتظر کشتی هستند و با توجه به اینکه بار آن‌ها مواد فاسد شدنی است، صادرکنندگان با خسارت‌های زیادی روبرو می‌شوند.

-با طولانی شدن زمان ارسال و ماندن محموله‌ها در مرزها، گواهینامه‌های گمرک، استاندارد و قرنطینه‌های نباتی و … باطل شده‌اند

برخی از این محموله‌ها باید به مبدا بازگردند، تخلیه شوند و مجددا نمونه‌برداری و به مرزها حمل شوند که هزینه‌های بسیاری را به صادرکنندگان تحمیل می‌کند

با وجود بیماری کرونا ۵۰ هزار تن پسته استان در سال جاری صادر نخواهد شد.

وی در رابطه با خرما هم گفت که با وجود اینکه بیش از ۵۰۰ هزار تن خرما در انبارها موجود است، متاسفانه دولت قصد دارد برای کنترل خرما مورد نیاز برای ماه مبارک رمضان، عوارض صادراتی برای این محصول در نظر بگیرد در حالی که چندین برابر نیاز بازار داخل، خرما وجود دارد و نباید این عوارض وضع شود.

دیگر خسارات وارد شده

رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین اتاق کرمان هم در این نشست از خسارت وارد شده به ۵۰۰ شرکت فناوری اطلاعات استان خبر داد و گفت: در برآوردهای اولیه هر یک از این شرکت‌ها سه میلیارد ریال خسارت دیده‌اند و با مشکل روبرو شده‌اند.سیدمحمدابراهیم علوی همچنین هشدار داد که این شرکت‌ها با توجه به کاهش درآمد، داشتن مشکلات سخت افزاری و… ممکن است تعدیل نیرو داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 122
  • دیروز: 144
  • هفته: 2,370
  • ماه: 14,346
  • سال: 72,338