هجوم دوباره ملخ‌های صحرایی به جازموریان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 715

هجوم دوباره ملخ‌های صحرایی به جازموریان

سعید برخوری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دومین ریزش ملخ‌ها بعد از اتمام بارندگی و گسترده‌تر از ریزش قبلی است، افزود: پیش‌بینی می‌شود ریزش‌های آینده، وسیع‌تر و همچنین از ۱۵ الی ۲۰ اردیبهشت‌ماه با اوج ریزش ملخ‌ها مواجه باشیم.وی ادامه داد: طبق پیش‌بینی کارشناسان حفظ نباتات، مبارزه با ملخ‌ها تا اواخر خردادماه جاری ادامه دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اظهار داشت: در پی بارش‌های باران و آب گرفتگی جازموریان، کار مبارزه با ملخ‌ها سخت‌تر شده و برای مبارزه بهتر به خودروهای کمک‌دار و شاسی‌بلند نیاز داریم.

وی تصریح کرد: سطح سرسبز مراتع جازموریان باعث می‌شود ملخ‌ها از اطراف وارد این منطقه شوند و به طور کلی یکی از خاستگاه‌های ملخ، منطقه جازموریان است.

برخوری گفت: در پی نخستین ریزش دسته‌های ملخ، در سطحی بیش از ۵۰۰ هکتار مبارزه انجام شد اما به دلیل بارندگی‌های پی در پی در این منطقه امکان ادامه مبارزه نبود بنابراین کار مبارزه موقتا متوقف شد.وی بیان داشت: به طور کلی مسیر حرکت دسته‌های ملخ از آفریقا به سمت عربستان بوده سپس وارد ایران شده و بعد به سمت پاکستان و در نهایت هندوستان حرکت می‌کنند.رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان اینکه با حضور کارشناسان حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان علت ورود دسته‌های جدید ملخ به منطقه در حال بررسی است، افزود: بعید نیست که این ملخ‌ها از سمت سیستان و بلوچستان وارد منطقه شده و ملخ‌هایی باشند که در پی تخم ریزی‌های سال گذشته رشد و نمو کرده باشند.

برخوری بیان داشت: استان‌های جنوبی کشور از جمله هرمزگان، فارس، خوزستان و بوشهر با ورود ملخ‌ها مواجه هستند.

وی گفت: چنانچه جمعیت ملخ‌ها زیاد شود حالت تهاجمی پیدا کرده و به مزارع حمله ور شده و خساراتی قابل توجه وارد می‌کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تصریح کرد: سال گذشته واقعا حالت ملخ‌ها به گونه‌ای نبود که به سمت مزارع جیرفت و سایر مناطق استان حمله ور شوند ولی اگر ملخ حالت تهاجمی پیدا کرده و مبارزه انجام نشود به مناطق سردسیر و بخش‌هایی از کشور رفته و از سمت جنوب شرق به سمت پاکستان می‌روند.وی ادامه داد: به گفته سازمان حفظ نباتات کشور، استان کرمان به لحاظ مبارزه با ملخ، موفق‌ترین استان بوده است و کوچکترین آسیبی به مزارع وارد نشده است.تالاب جازموریان با مساحت سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع بر اثر فرونشست زمین با ساختی جوان به عنوان یکی از تالاب های فصلی مشترک بین سیستان و بلوچستان و کرمان است.سهم استان کرمان از این حوضه آبی حدود ۵۱ درصد و سهم سیستان و بلوچستان  ۴۹ درصد تخمین زده شده است.

ملخ‌ها بیش از چهار و نیم میلیون تن محصول کشاورزی جنوب کرمان را تهدید می‌کنند که در صورت نبود مقابله همه‌جانبه شاهد نفوذ این آفت به مرکز کشور و نابودی محصولات کشاورزی و باغی خواهیم بود.

بر اساس تخمین های زده شده حمله یک دسته ۴۰ تا ۸۰ میلیونی ملخ ها قادر به مصرف غذای کافی برای ۳۵ هزار انسان در طی یک روز است. علاوه بر این حمله ملخ ها می تواند مسافت ۱۵۰ کیلومتر (۹۳ مایل) در روز را پوشش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 12
  • دیروز: 135
  • هفته: 986
  • ماه: 4,309
  • سال: 57,905