پیشرفت لاک پشتی گازرسانی در جنوب

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1072

پیشرفت لاک پشتی گازرسانی در جنوب

   جنوب استان کرمان با عقب‌ماندگی‌های زیادی در حوزه گازرسانی مواجه است و مردم جنوب استان از روند طولانی و فرسایشی گازرسانی گلایه دارند.

ایران یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده گاز طبیعی در دنیا است و توسعه شبکه‌های گازی و بهره‌مندی از نعمت گاز از جنبه‌های مختلفی همچون تأمین انرژی مورد نیاز صنایع، تولید و استفاده‌های خانگی از اهمیتی بسیار برخوردار است چرا که گازرسانی به شهرها،روستاها و صنایع،زمینه ایجاد عدالت اجتماعی و توسعه متوازن، آبادانی، محرومیت زدایی و توزیع یکسان شرایط رفاهی برای آحاد مردم کشور را فراهم می‌کند.

استفاده از گاز‌طبیعی به عنوان پاک‌ترین،فراوان‌ترین،در دسترس‌ترین و ارزان‌ترین منبع برای تولید انرژی است با این وجود پس از گذشت 28 سال از متصل شدن استان کرمان به شبکه سراسری گاز کشوری،هنوز گازرسانی به برخی از نقاط استان به ویژه در جنوب با مشکلاتی مواجه بوده و درگیر اما و اگر است.

استان کرمان سال‌ها با عقب‌ماندگی‌های زیادی در حوزه گازرسانی مواجه بود با این وجود در سال‌های گذشته اقدامات زیادی برای رفع این مشکلات انجام شده با این وجود مردم جنوب استان کرمان از روند فرسایشی و طولانی مدت گازرسانی به این منطقه گلایه دارند.

از سوی دیگر مسائلی چون تأمین زیرساخت‌ها به ویژه در حوزه انرژی ضرورت سرمایه‌گذاری است که  متاسفانه تعلل در گازرسانی به جنوب استان‌کرمان برخی از پروژه‌ها را دچار رکود کرده و برخی سرمایه‌گذاران را دلسرد چرا که توجیه‌پذیر نیست سرمایه‌گذار چندین کیلومتر برای گازرسانی و تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز واحد تولیدی خود هزینه کند.

روشن شدن شعله های گاز در ساردوئیه

نماینده مردم جیرفت‌و‌عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از وضعیت گازرسانی به شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد رضایت بخش نیست اظهارداشت:در طول سال‌های گذشته در گازرسانی به این منطقه کم توجهی یا بی‌توجهی شده است.

ذبیح‌الله اعظمی با اشاره به اینکه منطقه ساردوئیه سرمای زیر صفر‌درجه و زمستان‌های سخت و طاقت‌فرسایی را تجربه می‌کند‌و گازرسانی به این منطقه۵سال معطل مانده است گفت:در طول سال‌های گذشته به دلیل قصور مدیریتی در گازرسانی به این منطقه کوتاهی‌هایی انجام شده است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در‌مجلس با بیان اینکه در طول این پنج سال معارضینی در طول مسیر خط انتقال گاز به ساردوئیه وجود داشته تصریح‌کرد:با این وجود در تمامی این سال‌ها هیچ اراده خاصی نبوده که این مشکل حل شده و کار انجام شود تا اینکه استاندار کرمان شخصاً به این مسئله ورود کرد.

او افزود:در حال حاضر این پروژه رفع معارض شده و با نگاه خوش‌بینانه اواخر آبان تا اوایل آذرماه، شعله‌های گاز در ساردوئیه روشن می‌شود.

اعظمی با بیان اینکه اجرای پروژه شبکه گاز شهر جیرفت نیز به دلیل اختلافاتی که شرکت گاز با شهرداری متوقف شده بود و شهرداری جیرفت و شرکت گاز یک‌سال بر سر هزینه آسفالت قسمت‌های حفاری شده اختلاف داشتند.

او ضمن گلایه از اینکه قول داده شد بود بعد از ماه رمضان اجرای پروژه گاز شهری در تمام شهر جیرفت آغاز شود ولی هنوز به وعده داده شده عمل نکردند تصریح‌کرد:علمک‌هایی در بخش‌هایی از شهر هم نصب شده اما مردم هنوز گاز ندارند و مجبور هستند دنبال کپسول گاز بدوند.

نماینده مردم جیرفت و‌عنبرآباد در مجلس با بیان اینکه در کشوری که دومین تولید کننده گاز در جهان است چرا باید مردم با این همه مشکل مواجه باشند ادامه‌داد:نزدیک به یک سال از تعهد شرکت گاز گذشته اما CNG شهرستان جیرفت هنوز گاز ندارد.

 او با اشاره به اینکه در عنبرآباد هم همین مشکلات را داریم البته کمتر افزود:در منطقه جنوب استان کرمان نزدیک سه هزار هکتار گلخانه داریم که در زمستان از سوخت گازوئیل استفاده می‌کنند.

اعظمی با‌اشاره به لزوم استفاده گلخانه‌ها از نعمت گاز‌طبیعی گفت:از کشاورزان درخواست شده که هرچه سریع‌تر نسبت به گاز‌کشی گلخانه خود اقدام کرده تا از گاز ارزان برای تولید محصول خود استفاده کنند.

نماینده مردم جیرفت‌و‌عنبرآباد در مجلس با بیان اینکه گازرسانی به بخش جبالبارز هم مانده است تصریح‌کرد:روند گازرسانی به شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد خیلی طولانی و فرسایشی شده که قابل قبول نیست.

وجود ممانعت‌ بر سر راه اجرای پروژه‌های گازرسانی در جنوب استان کرمان 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با اشاره به آخرین وضعیت گازرسانی به جنوب استان کرمان اظهار‌داشت:در طول ۲.۵ سال گذشته،حدود۲۰شهر در شرق و جنوب استان کرمان به همراه ۸۰۰ روستا و در مجموع هفت شهرستان از نعمت گاز برخوردار شدند و اتفاقات خوبی در استان افتاده است.

منوچهر فلاح با اشاره به اینکه در این مدت هفت شهرستان جیرفت،عنبرآباد، نرماشیر،فهرج، ارزوئیه،ریگان و فاریاب با وسعت۳۷هزار کیلومترمربع از نعمت گاز برخوردار شدند افزود:این میزان گازرسانی از وسعت برخی از استان‌های کشور بیشتر است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با عنوان اینکه در سال گذشته گازرسانی به ۱۳شهر به همراه ۲۴۰روستا و ۲۷۰صنعت انجام شده بیان‌کرد:این میزان گازرسانی در طول نیم قرن عمر شرکت ملی گاز بی‌سابقه است و از ابتدای تأسیس شرکت گاز هیچ استانی تاکنون نتوانسته چنین رکوردی را در مدت یک سال بزند.

او با بیان اینکه در‌حال حاضر از۷۱شهری که در استان داریم،۶۶شهر از نعمت گاز بهره‌مند هستند گفت:۵ شهر مردهک، درب بهشت، قلعه گنج،منوجان و نودژ نیز تا دهه فجر امسال از نعمت گاز بهره‌مند می‌شوند.

فلاح با عنوان اینکه بیش از سه سال است که شهر ساردوئیه و۹ روستای آن شبکه گاز دارد و قسمتی از خط انتقال آن نیز اجرا شده گفت:شرکت گاز بیش از۱۱۰ میلیارد تومان هزینه کرده و منتظر است از این ثروتی که هزینه شده بهره‌برداری کند.

او با اشاره به اینکه به دلیل وجود معارضینی که در خط انتقال گاز به ساردوئیه وجود داشت نتوانستیم این پروژه را به نتیجه برسانیم ادامه‌داد:بخشی از این خط انتقال در شهرستان رابر و بخشی در جیرفت قرار دارد و از طریق شهرستان‌ها نتوانستیم این مشکل را حل کنیم.

فلاح با بیان اینکه نهایتاً استاندار‌کرمان به این مسئله ورود کرده و در شورای تامین استان دستور داد که این موضوع حل شود افزود:با توجه به اینکه این مسئله به تازگی رفع شده، پیمانکار شرکت گاز فعالیت خود را آغاز، حفاری و لوله‌گذاری در چهار کیلومتر انجام شده و پیمانکار در حال جوشکاری است که امیدواریم تا آبان بتوانیم کار را به اتمام برسانیم.

او با بیان اینکه رفع معارض خط انتقال به عهده شرکت گاز به تنهایی نبوده و بقیه دستگاه‌ها هم باید پای کار می‌آمدند گفت: اگر مشکلی پیش نیاید تا دو سه ماه آینده گاز به ساردوئیه می‌رسد.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با اشاره به اینکه مشکل عمده‌ای که در استان کرمان وجود دارد این است که در حال حاضر بیش از۲۰۰هزار خانوار می‌توانند از نعمت گاز طبیعی استفاده کنند اما تاکنون اقدامی نکردند ادامه‌داد: در بخش جیرفت استقبال از دریافت انشعاب گاز کم بوده و باید فکری کرد که سریع‌تر این کار انجام شود.

او با بیان اینکه عنبرآباد و دوساری نیز از نعمت گاز بهره‌مند شدند و گاز مردهک هم به زودی وصل می‌شود گفت: در جنوب استان کرمان ممانعت‌های زیادی بر سر راه اجرای پروژه‌های ما بود.

فلاح با اشاره به اینکه برای آسفالت قسمت‌های حفاری شده توسط شرکت گاز در تمام استان هزینه یکسانی به تمامی شهرداری‌ها پرداخت شده و اکثر شهرداری‌ها با ما همکاری کردند افزود:با این وجود قیمت بالاتر به شهرداری جیرفت نیز پیشنهاد شد که متاسفانه مشکلاتی ایجاد کرد.

او با بیان اینکه برای شهر جیرفت چهار فاز تعریف کرده بودیم که فقط فاز اول را توانستیم به نتیجه برسانیم گفت:در حال حاضر مشکل با شهرداری حل و یک پیمانکار برای کل شهر جیرفت گرفته شده و مشغول به‌کار است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با اشاره به اینکه خط انتقال CNG اجرا و لوله گذاری انجام و تست شده افزود: باید سرمایه‌گذار تأسیسات خود را نصب کند و زمانی که تجهیزات نصب شود خط آنها گازدار می‌شود چرا که براساس مسائل ایمنی جایی که تجهیزات نصب نشده باشد نمی‌توان گاز به آنها داده شود.

او با بیان اینکه جبالبارز به خاطر کوهستانی بودن یکی از سخت‌ترین مناطقی است که باید گازرسانی شود ادامه داد: برای گازرسانی به جبالبارز باید ابتدا گاز به دهبکری برسد که خط انتقال دهبکری در حال اجرا است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 8
  • دیروز: 135
  • هفته: 982
  • ماه: 4,305
  • سال: 57,901