استاندار در شورای برنامه‌ریزی استان مطرح کرد؛ تدوین برنامه ۴ ساله برای توسعه استان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1829

استاندار در شورای برنامه‌ریزی استان مطرح کرد؛ تدوین برنامه ۴ ساله برای توسعه استان
کرمان‌نو
استاندار کرمان از تدوین برنامه‌ای برای تحرک‌بخشی به توسعه استان خبر داد و تأکید کرد این برنامه که با هدف ترسیم چشم‌انداز چهار سال آینده استان کرمان در حال تدوین است، طی دو تا سه ماه آینده آماده خواهد شد. او همچنین بر اهمیت تسریع سرشماری کشاورزی در استان برای بهینه‌سازی مصرف آب، اصلاح الگوی کشت و تقویت بهره‌وری تأکید کرد.
به گزارش کرمان‌نو، طالبی، استاندار کرمان در هشتمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کرمان که در سالن شهید مرتضوی استانداری برگزار شد با اشاره به نقش محوری شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان گفت: شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان نقش مهم و محوری در توسعه استان دارد. تمام مدیران اجرایی که در این جلسه حاضر هستند باید برنامه‌محوری را برای تحقق اهداف، رشد و توسعه استان اولویت کار خود قرار دهند.
طالبی ادامه داد: پیش از آمدن به کرمان برنامه‌های مختلف توسعه و چشم‌انداز استان را بررسی کردم. مهم‌ترین خلأ موجود، تدوین یک برنامه تحرک‌بخشی به فرایند توسعه استان است که خوشبختانه مقدماتش انجام شده و در حال تدوین آن هستند و امیدواریم تا ۲ -۳ ماه آینده آماده شود و چشم‌انداز ۴ سال آینده استان را به ما بدهد.
استاندار کرمان با بیان اینکه سرشماری کشاورزی هم‌زمان با کشور در استان هم شروع شد و در حال پیگیری است گفت: زمانی که به کرمان آمدم، استان در سرشماری کشاورزی نسبت به کشور عقب بود؛ اما امروز همراه با متوسط کشوری پیش می‌رویم. در مورد سرعت‌بخشیدن به سرشماری کشاورزی تأکید داریم و امیدواریم فرمانداران کار را انجام بدهند و یک هم‌افزایی اتفاق بیفتد تا در نقاطی که کار عقب است از جاهای دیگر نیرو فرستاده شود و این امر با جدیت پیگیری شود. افرادی که در مناطق ساکن نیستند، به‌صورت تلفنی سرشماری شوند تا عقب‌ماندگی در این زمینه جبران شود.
طالبی با اشاره به داده‌های این سرشماری گفت: نکته مهمی که مباحث سرشماری دارد استفاده از داده‌هایی است که از این سرشماری به دست می‌آید. در استان کرمان که قطب کشاورزی هستیم باید این سرشماری کمک کند تا در آینده کارهای ما در بخش کشاورزی بر اساس اصول و درست انجام شود. امیدواریم با این داده‌ها بتوانیم برنامه‌ریزی خوبی در بهره‌وری داشته باشیم و بهینه‌سازی مصرف آب و اصلاح الگوی کشت برای توانمند شدن کشاورزی انجام شود.
*مدیران به مصوبات کارگروه زیربنایی حساس باشند
استاندار کرمان در ادامه با بیان اینکه مدیران درباره مصوبات کارگروه زیربنایی بسیار حساس باشند زیرا مصوبات این کارگروه برای مدیران اجرایی مسئولیت زیادی دارد گفت: رد شدن از نامه ها در صورتی پذیرفته است که مدیران روی آن بررسی لازم را انجام داده باشند و نباید بعد از یک سال متوجه موضوعی شویم که دستگاه های اجرایی بگویند در جریان آن نبودم.
او با بیان اینکه فاصله بین درخواست متقاضیان با تشکیل کارگروه در استان کرمان معقول و منطقی است که جای قدردانی دارد افزود: اجرای مصوبات شورای برنامه‌ریزی نباید بیش از سه ماه زمان ببرد.
طالبی افزود: جلساتی با اهداف کارگروه زیربنایی در چارچوب برنامه‌ای شکل می‌گیرد تا دیگر آشفتگی در واگذاری زمین برای استقرار واحدهای طرح های صنعتی و مسکونی را شاهد نباشیم.
*استان کرمان رتبه دوم درآمدهای کشور
وحیدی، مدیرکل سازمان برنامه‌وبودجه استان کرمان نیز گفت: کرمان ۱۱ درصد درآمدهای عمومی کشور را تشکیل می‌دهد که بعد از اصفهان با ۱۲ درصد از درآمدهای عمومی کشور، رتبه دوم را دارد. او گفت: درآمد نسبی استان در حال حاضر کمتر از متوسط کشوری است که باید بیشتر شود.
او با بیان اینکه به لحاظ جمعیت رتبه ۹ در کشور را داریم گفت: در استان ۵۱ درصد جمعیت مردان و ۴۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.
وحیدی در مورد وضعیت اشتغال استان توضیح داد: وضعیت تحصیلی شاغلین این‌گونه است که ۷۲ درصد دیپلم و زیر دیپلم هستند و ۲۰ درصد در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی‌ارشد هستند.
مدیرکل سازمان برنامه‌ریزی در مورد نرخ بیکاری در استان ادامه داد: در تابستان سال ۱۴۰۲ نرخ بیکاری به ۸/۲ رسیده است که در بهار ۱۴۰۱ این عدد ۱۱/۳ بوده و رشد داشته است.
وحیدی با بیان اینکه نرخ تورم استان ۳۵/۸ است، توضیح داد: خوشبختانه که طی سنوات گذشته روند نزولی داشته و درآمد عمومی برای استان روند افزایش داشته است.
او افزود: پارسال از ۲۹ دستگاه اجرایی در استان کرمان، ۱۸۲ نفر بازنشسته شدند که ۸۲ نفر مرتبط با جهاد کشاورزی بود و بار مالی پاداش پایان خدمت بالا بود که پاداش پایان خدمت جهاد کشاورزی تسویه شد و بقیه دستگاه‌ها نیز پاداش پایان خدمتشان در روزهای آینده ابلاغ می‌شود.
در این نشست وحیدی با اشاره به اینکه ۸ هزار و ۹۷۷ میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی به استان ابلاغ شده که مبادله موافقت‌نامه برای طرح‌های دستگاهی انجام شده است، گفت: آخرین تخصیص به دستگاه‌های اجرایی ۲۵.۱ درصد به استان است که ۱۸.۴ درصد اعتبارات نفت ابلاغ شده است.
*پایین بودن درآمد نسبی استان نسبت به میانگین کشوری
او گفت: سهم ما از (GDP) تولید ناخالص داخلی ۴ درصد است که ۱۶ درصد سهم کشاورزی، ۱ درصد معدن و ۴ درصد صنعت است و سهم تولید استان با توجه به اقدامات انجام شده ارتقا می‌یابد و ارزش افزوده ۱۶ درصد صنعت و کشاورزی و ۳۵ درصد خدمات است.
وحیدی در پایان درمورد درآمد نسبی استان گفت: درآمد نسبی استان در حال حاضر کمتر از متوسط کشوری است که باید بیشتر شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با بیان اینکه امسال ۲۳۱۳میلیارد تومان از اعتبارات هزینه‌ای نیز به استان ابلاغ شده است، گفت: ۶۵درصد اعتبارات جاری هشت ماهه به کرمان ابلاغ شده است.
او به سهم حدود چهار درصدی استان کرمان در تولید ناخالص داخلی کشور، نرخ تورم ۳۵.۸ درصدی استان و نرخ ۸.۲ درصدی بیکاری استان در تابستان سال جاری نیز اشاره کرد و افزود: نرخ مشارکت نیز در سه سال اخیر تقریبا به ۴۰ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان، با اشاره به اینکه رتبه استان در محیط کسب و کار و امنیت سرمایه‌گذاری در کشور چهارم است، گفت: به جز تهران، استان کرمان با ۱۱ درصد بعد از اصفهان بیشترین سهم را در درآمد عمومی کشور دارد.
او با بیان اینکه ۶۱همت درآمد عمومی مصوب استان است که از این میزان ۵۹همت مالیاتی و ۱.۵ همت غیر مالیاتی است، ادامه داد: در هفت ماهه امسال ۵۸درصد درآمد مالیاتی، ۴۴درصد درآمد غیر مالیاتی و به طور کل ۵۷درصد درآمدهای عمومی مصوب شده برای استان کرمان محقق شده است که مقداری کسری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 77
  • دیروز: 144
  • هفته: 2,325
  • ماه: 14,301
  • سال: 72,293