مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان: تشکیل ۱۰ صندوق اعتباری خرد زنان عشایر در سال گذشته

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1858

مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان: تشکیل ۱۰ صندوق اعتباری خرد زنان عشایر در سال گذشته
مدیرکل امورعشایر جنوب‌کرمان در حاشیه کارگاه آموزشی بازاریابی و برندسازی تولیدات زنان عشایر جنوب‌کرمان، به ظرفیت‌های متنوع و بی‌نظیر حوزه صنایع‌دستی عشایر اشاره‌کرد و گفت: امور عشایری تنها متولی توانمندسازی بانوان عشایری نیست، اما تکلیف ما است که از تولیدات این افراد حمایت کنیم. وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی متولی اصلی تولید صنایع دستی کشور است که امیدواریم با کمک اداره کل میراث فرهنگی استان بتوانیم گام موثری در راستای فروش تولیدات زنان عشایرجنوب کرمان برداریم.
ناصر احمدیوسفی عنوان‌کرد: صندوق‌های اعتباری خُرد زنان عشایری، روحیه مشارکتی، توان و توانمندی زنان عشایر را افزایش داده است.
مدیرکل امورعشایر جنوب‌کرمان به ظرفیت غنی جنوب‌کرمان در تولید صنایع‌دستی اشاره کرد و گفت: قالی گل‌سرخ اسفندقه که بیش از ۲۸۰ سال قدمت دارد اولین فرش دستباف اهدایی زنان عشایر اسفندقه شهرستان جیرفت به موزه آستان قدس رضوی است که نشان از قدمت آن می‌دهد.
احمدیوسفی با اشاره به سیاست‌های ابلاغی سند توسعه ملی صنایع‌دستی کشور در آبان‌ماه امسال، گفت: طی ۲ سال گذشته یعنی قبل از ابلاغ این سند، در جنوب‌کرمان بیش از ۸۰ نفر از زنان هنرمند عشایر شناسایی شده‌اند که قریب ۹ میلیاردتومان تسهیلات بانکی کم بهره به آنها اعطا شد و این بخشی از حمایت‌های امور عشایری جنوب کرمان از این زنان هنرمند است.
احمدیوسفی افزود: ۱۰ صندوق اعتبارات خُرد زنان عشایر به‌منظور حمایت از تولیدات زنان عشایر جنوب کرمان و در راستای سیاست معیشت محور جامعه عشایری تشکیل شده که این صندوق‌ها بالغ بر ۲۵۰ نفر عضو دارند.
او یکی از مشکلات عشایر جنوب‌کرمان در حوزه صنایع دستی را عدم بازاریابی و برندسازی عنوان‌کرد و افزود: از جمله اقدامات اداره کل امورعشایر جنوب‌کرمان در راستای کمک به بازاریابی و فروش تولیدات زنان عشایر، برگزاری نمایشگاه و همچنین برپایی کارگاه‌های آموزشی، بازاریابی و برندسازی است.
فریده موسوی مسئول امور زنان سازمان‌عشایری کشور نیز با بیان‌اینکه زن عشایری عمود و ستون چادرعشایری است، گفت: زن عشایری نه تنها مادر خانواده است بلکه تاثیر زیادی به‌عنوان تولیدکننده و نقش موثری در اقتصاد کشور دارد.
او افزود: تولیدات هیچ استانی مشابه استان‌دیگر نیست و حتی در استان‌ها تولیدات شهرستانها شبیه هم‌نیست، این تولیدات ممکن است برای شماها عادی باشد اما این هنرها خاص شماست.
موسوی عنوان‌کرد: از سال ۸۳ طرح صندوق‌های اعتبارات خُرد زنان عشایری شروع شد و روحیه مشارکتی و توان و توانمندی زنان عشایر را رقم زد. ۳۰۰ تسهیلگر در کشور داریم و ۴۹۱ صندوق اعتبارات خرد که ۱۵ هزار عضو دارند.‌
مسئول امور زنان‌وخانواده سازمان عشایری کشور افزود: ۴ طرح کلیدی و راهبردی در سازمان عشایری وجود دارد که در این طرح‌ها فقط در زنجیره گوشت قرمز ۷۰ مشارکت زنان را داشتیم در بقیه طرح‌ها ۱۰۰ درصد مشارکت زنان را داشتیم که نشان از توانمندی زنان عشایر است.
او گفت: تولیدات خود را با بسته‌بندی خوب و البته با کیفیت بالا ارائه دهید و به بازار بلندمدت نگاه کنید زمانی موفق می‌شوید که با جدی گرفتن در این عرصه‌ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 47
  • دیروز: 403
  • هفته: 1,515
  • ماه: 9,997
  • سال: 76,520