امروز در تاریخ

منتشر شده در صفحه | شماره

تصويب قرارداد سال 1921 تهران و مسکو در مجلس
14دسامبر سال 1921 (23 آذر 1300 خورشيدي) پارلمان ايران (مجلس) قرارداد ايران و روسيه شوروي معروف به قرارداد سال 1921 را به تصويب رسانيد كه به موجب آن درصورت ورود نيروی نظامی بيگانه به خاک ايران و در معرض تهديد قرارگرفتن قلمرو دولت مسكو از اين رهگذر، آن دولت خواهد توانست نيروي نظامي به ايران بفرستد. طبق اين قرارداد، روسيه بار ديگر ابطال دعاوي دولت و اتباع آن كشور و مطالبات از ايران و امتيازات مكتسبه را مورد تاكيد قرار داده است.

امضاي پيمان ضد انگليسي ايران با ژاپن در 1939
دولت وقت ايران كه مناسبات خودرا با آلمان ناسیونال سوسیالیست (نازی) نزدیک و صمیمانه کرده بود و کوشش داشت كه خودرا از زير نفود انگلستان خارج سازد (که از دهه دوم قرن نوزدهم اعمال می شد) 14 دسامبر 1939 با امپراتوري ژاپن ـ دوست و هم پيمان آلمان و دشمن انگلستان ـ پيمان دوستي امضاء كرد. امضاي اين پيمان، باعث انتقاد شديد مطبوعات لندن شد و از همان زمان خط و نشان كشيدن نسبت به دولت وقت تهران (پهلوي يکم) آغاز گرديد. دولت ژاپن که از دهه سوم قرن 20 به تقویت بنیه نظامی خود دست زده بود هفتم دسامبر 1341 به پایگاه دریایی آمریکا در پرل هاربر و هشتم دسامبر به پایگاههای انگلستان در هنگ کنگ و مالایا (مالزی و سنگاپور) حمله نظامی برده و با آن دو دولت وارد جنگ شد و عنوان اقدام خودرا پاکسازی شرق از استعمار غرب گذارد، حال آنکه هدفش به دست آوردن مواد خام و نيز نفت اندونزي و بازار فروش کالاي ساخت خود بدون داشتن رقيب بود. در پي اشغال نظامي ايران از سوي انگلستان و شوروي در آگوست 1941 (شهریور 1320)، دولتهاي متحد برضد آلمان، ايتاليا و ژاپن دولت وقت ايران ( ايران اشغالشده) را وادار کردند که به آلمان و ژاپن (البته به صورت سمبوليک) اعلان جنگ دهد. اين اعلان جنگ، ايران را در رديف دولتهاي متحد و بعدا از موسسان سازمان ملل (متحد) قرارداد.

مخترع بارکُد Barcode
نهم دسامبر 2012 نورمن وودلندNorman J. Woodland یکی از دو مخترع بارکُد Barcode در 91 سالگی درگذشت. وی زمانی که در دانشگاه درِکسِل در فیلادلفیا تدریس می کرد با کمک یک دانشجوی فوق لیسانس در رشته تکنولوژی، بارکُد را اختراع کرد که کمک بزرگی به دریافت اطلاعات به طریقه اُپتیکال Optical است. بارکُد که از یک رشته خطوط موازی متغیّر در ابعاد و فاصله در هر مورد است یک Machine – Readable (قابل خواندن با دستگاه مربوط) است و باعث تسریع کار در دریافت اطلاعات شده است. وودلند این اختراع را در سال 1952 به ثبت داد. وی و همکارش چهار سال برای این اختراع تلاش کرده بودند. وودلند در اواخر دهه 1940 در طرح مَنهتَن (تولید سلاح اتمی) همکاری داشت.

حمله با لنگه کفش به جورج دبليو بوش که در دسامبر 2008
جورج دبليو بوش رئیس جمهور وقت آمریکا که سرزده و براي خداحافظي (به مناسبت دوره ریاست جمهوری اش در ماه بعد) وارد عراق شده بود 14 دسامبر 2008 در یک مصاحبه مطبوعاتی مشترک با نوری المالکی نخست وزير وقت اين کشور اعلام کرد که جنگ عراق پایان نیافته است و هنوز خیلی از کارها باقی مانده است که باید انجام شوند!. در جریان همين جلسه مطبوعاتی «منتظرالزیدی» گزارشگر 28 ساله تلویزیون غیردولتی «البغدادیه» کفش هایش را از پایش درآورد و درحالیکه خطاب به بوش می گفت: سگ! ـ این لنگه کفش بوسه خداحافظی ات باشد و این لنگه کفش (لنگه کفش ديگر) هم هدیه بیوه زنان و یتیمان عراقی که شوهران و پدران آنان را تو کشته ای، و سپس لنگه کفش هارا به سوی بوش پرتاب کرد که وی خودرا به کنار کشيد، المالکی دستش را حایل قرارداد و تصاویر این منظره از شبکه های تلویزیونی سراسر جهان پخش شد و در تاریخ هم قرار گرفت.


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 16
  • امروز: 143
  • دیروز: 158
  • هفته: 2,568
  • ماه: 7,352
  • سال: 24,744