امام جمعه زهکلوت:برای منطقه ضعیف باید مدیر قوی تعیین شود، مدیریت
در زهکلوت ضعیف است
مدیریت ضعیف عامل عقب مانَدگی زهکلوت
حجتالاسلام بامری امام جمعه زهکلوت میگوید: دفتر امام جمعه نیز حدود شش سال است که در این شهر استقرار پیدا کرده و خوشبختانه خیران و نهادهای مردمی خدمات بسیار زیادی را در این منطقه انجام دادهاند که میتوان به ساخت و سازهای عمرانی مانند مدارس، مساجد، خانههای بهداشت و حتی آزمایشگاهها اشاره کرد؛ ضمن اینکه این نهادها فعالیتهای فرهنگی و آموزشی را نیز در این منطقه انجام دادهاند.
وی با بیان اینکه علیرغم انجام فعالیتهای عمرانی، بهداشتی، آموزشی و بهداشت در این منطقه به دلیل پراکندگی روستاها و داشتن فاصله زیاد از شهرستان، مشکلات زیادی وجود دارد، گفت: در آستانه فرارسیدن سال تحصیلی جدید، با توجه به فقر اقتصادی و فرهنگی نیازهای فراوانی وجود دارد که به ما ارجاع میشود. کمک هزینه تحصیلی، تجهیز مدارس، نیاز به ساخت مدارس جدید، امکانات و فضاهای آموزشی از جمله نیازهایی است که دانشآموزان میتوانند با داشتن آنها با فراغ بال تحصیل کنند.
امام جمعه زهکلوت شهرستان رودبار جنوب ادامه داد: علاوه بر این مسائل با توجه به وجود بیش از ۱۱ هزار دانشآموز در این منطقه مشکلاتی نیز در تهیه لوازمالتحریر و کیف و کفش اهالی این منطقه وجود دارد.
عدم استقلال آموزش و پرورش
وی با بیان اینکه یکی دیگر از چالشهای این منطقه عدم استقلال آموزش و پرورش از رودبار جنوب است، گفت: ما زیرمجموعه شهرستان رودبار جنوب هستیم، همانگونه که اشاره شد فواصل بین روستاها و مرکز شهرستان بسیار زیاد است، این موضوع مشکلاتی را در رابطه با وضعیت تحصیلی دانشآموزان به وجود آورده است؛ نامهنگاریهای فراوانی با مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان و وزارتخانه انجام شده است؛ با شخص وزیر سابق و رییس دفتر او که به استان سفر کرده بود نیز صحبت شد اما هنوز پاسخی دریافت نکردهایم؛ امیدواریم ستادی در این منطقه به این موضوع پرداخته و این مشکل را حل کند.
فاصله زیاد است و امکانات رفت و آمد و جاده مناسب هم وجود ندارد، به همین دلیل بسیاری از دانشآموزان ناچار به ترک تحصیل میشوند
حجتالاسلام بامری با بیان اینکه حدود ۲۳ روستا با جمعیتی بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ نفر در روستاهای منطقه کوهستانی بخش جازموریان ساکن هستند، گفت: بسیاری از دانشآموزان ساکن این منطقه کوهستانی و صعبالعبور بوده و با توجه به اینکه عمده مدرسههای متوسطه در شهر هستند، دانشآموزان باید این مسیر صعبالعبور را طی کنند. فاصله زیاد است و امکانات رفت و آمد و جاده مناسب هم وجود ندارد، به همین دلیل بسیاری از دانشآموزان ناچار به ترک تحصیل میشوند.
جهادکشاورزی آمایشی در رابطه با چاههای زهکلوت انجام نداده
امام جمعه زهکلوت در ادامه با اشاره به وضعیت کشاورزی این منطقه گفت: مشکل آب یکی از موانع رونق کشاورزی است؛ بعضی از چاههای آب که پمپ آنها گازوئیلی است به دلیل نداشتن مجوز نمیتوانند سوخت دریافت کنند؛ همچنین باید گازوئیل را به صورت آزاد که هزینه زیادی دارد، خریداری کنند.
حجتالاسلام بامری بیان کرد: از سوی دیگر جهادکشاورزی آمایشی در رابطه با چاههای مجوزدار و بیمجوز انجام نداده است، آنها باید این چاهها را ساماندهی کنند. به هر حال کسی که چاه میزند و از گازوئیل استفاده میکند، آب را برای کشاورزی میخواهد و مصرف دیگری ندارد. همچنین تاکنون کسی نیامده میزان مصرف آب و دبی آن را بررسی و ساماندهی کند و یا به آنها بگوید که از آبیاری سنتی استفاده کنند یا از قطرهای و بارانی؛ باید این موضوع از سوی جهاد کشاورزی مورد آمایش قرار گیرد.
وی یادآور شد: اگرچه برخی نیز از چاههایی استفاده میکنند که پمپ برقی دارند، اما این چاهها پراکنش زیادی نداشته و نمیتواند جوابگوی همه کشاورزان باشد به همین دلیل بسیاری ناچارند که چاه غیر مجاز حفر کنند. تعداد چاههای غیر مجاز بیش از چاههای مجاز است، هر چند تعداد چاههای غیر مجازی که پروانه میگیرند نیز زیاد است، به همین دلیل نیاز است که جهاد کشاورزی ورود پیدا کند. پیگیریهایی را نیز از طریق نماینده مجلس انجام دادهایم اما هنوز به جایی نرسیدهایم.
مدیریت ضعیف مسوولان در زهکلوت
اگر زهکلوت تبدیل به فرمانداری شود و در آن مدیریت نباشد در وضعیت کنونی تفاوت چندانی ایجاد نمیشود. اگر منطقهای که برخوردار است، تحت مدیریت یک فرد ضعیف قرار گیرد، به هر حال چرخ آن منطقه میچرخد اما برای منطقه ضعیف باید مدیر بسیار قوی تعیین کرد روستاهای نابینایان و ناشنوایان آمار طلاق براساس ارجاعاتی که از سوی دادگستری برای مشاوره به ما داده میشود، بسیار بالاست. زوجهای جوان دوران عقد را میگذرانند و بعد از یک یا دو سال ازدواج میکنند اما به دلیل اعتیاد از هم جدا میشوند
روستاهای نابینایان و ناشنوایان
وی در ادامه با اشاره به وجود روستای نابینایان در این استان گفت: روستایی به نام تکول حسن در این منطقه وجود دارد که تعداد زیادی از ساکنان آن به دلیل وجود مشکل ژنتیکی نابینا یا دچار معلولیت جسمی هستند؛ مثلا خانوادهای با پنج نفر جمعیت، دچار یک نوع معلولیت هستند. روستای دیگری هم در این منطقه بهنام قاسمآباد وجود دارد که اغلب مردم آن لال هستند، این افراد هیچگونه آگاهی در مورد انجام آزمایشهای ژنتیکی پیش از ازدواج ندارند، در حالیکه باید به آنها آموزش داده شود.
امام جمعه زهکلوت در ادامه به موضوع قاچاق سوخت در این منطقه پرداخت و گفت: قاچاق سوخت نیز موضوع دیگری است که بخشی از مردم منطقه برای کسب درآمد نسبت به آن مبادرت میکنند. در جاده رودبار به سوی ایرانشهر هفتهای یک یا دو ماشین که سوخت قاچاق میکنند در مسیر آتش میگیرند و سرنشینان آنها میسوزند یا مجروح میشوند. اگر کشاورزی رونق پیدا کند یا کارآفرینی شکل گیرد، این مسأله کمرنگتر میشود. افرادی وجود دارند که به محض پیدا شدن زمینه کاری کوچک، از قاچاق دست کشیدهاند.
محرومیت فرهنگی
حجتالاسلام و المسلمین بامری با بیان اینکه عدم وجود زیرساختهای فرهنگی و هنری از جمله دیگر محرومیتهای این منطقه از کشور است، گفت: این بخش با تمام گستردگی حتی نمایندگی اداره ارشاد هم ندارد. اداره ارشاد در شهررودبار مستقر است؛ کار خاصی هم در این منطقه انجام نمیدهد. این منطقه استعدادهای هنری خیلی خوبی دارد، الان گروههای تئاتر مردمی و محلی در حال فعالیت هستند، از سوی دیگر هنر سوزندوزی در اینجا بسیار پررونق است و هنرمندان خوبی در این منطقه حضور دارند اگر این هنر تبدیل به کار اقتصادی شود، کارآفرینی خوبی برای زنان ایجاد میشود، اما متأسفانه از نهادهایی ارشاد هیچ حرکتی دیده نشده و حمایتی هم انجام نمیشود.