واکسن کرونا تا ۹۲ درصد از بستری شدن جلوگیری می‌کند

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1018

اثربخشی واکسن بالاست

واکسن کرونا تا ۹۲ درصد از بستری شدن جلوگیری می‌کند

    دکتر نوذر نخعی در نشست خبری مجازی با موضوع کرونای دلتا اظهار‌کرد: استان کرمان عملا پیک چهارم کرونا را تجربه می‌کند و در صورتی‌که اقدامات پیشگیرانه و رعایت پروتکل‌ها به صورت جدی انجام شود، قطعا موارد ابتلا و بستری‌ها کاهش

 می‌یابد.

او درباره انتقال قدرت سرایت ویروس دلتا گفت: قدرت انتقال ویروس دلتا(کرونای هندی) نسبت به سویه‌های دیگر کرونا بیشتر است و به راحتی گسترش پیدا می‌کند.مقالاتی که در انگلستان، هندوستان و استرالیا چاپ شده،تاکید دارد قدرت سرایت این ویروس بیشتر است و احتمال بستری بیماران تقریبا ۲ برابر است.

علائم ویروس دلتا نسبت به نوع قبل متفاوت شده است

نخعی با اشاره به اینکه شدت بیماری در کرونای دلتا دو برابر کووید۱۹ و بیماری نیز خطرناک‌تر است،تصریح‌کرد:در جوانان و نوجوانان احتمال ابتلا به سویه دلتا بیشتر است و علائم ابتلا به این ویروس که مقالات زیادی نیز ندارد، مقداری نسبت به قبل متفاوت شده است؛به عنوان مثال سال قبل از دست دادن حس بویایی و چشایی شایع‌ترین علامت در مبتلایان به کرونا بود و اکنون این موارد رتبه ۹ را در علائم دارد و از سوی دیگر گلودرد، آبریزش بینی، تب و سردرد علائم شایع ویروس دلتاست لذا رتبه شایع بودن علائم نسبت به قبل متفاوت شده است.

این متخصص پزشکی اجتماعی در ادامه با اشاره به تاثیر واکسن کرونا بیان کرد: واکسن همچنان موثر است و در کرونای دلتا نسبت به انواع قبلی اثربخشی کمتری دارد.

او اظهار‌کرد: الگوی مرگ در زمینه ابتلا و درگیری کودکان تاکنون تغییری نکرده و شاید دلیل این است که دلتا اخیرا در جامعه گردش پیدا کرده است.

نخعی ادامه داد: ویروس دلتا اکنون دارد تبدیل به سویه غالب خیلی از کشورها می‌شود و اگر قرار باشد کودکان فوت کنند، هنوز قضاوت زود است و با بستری افراد،دو تا سه هفته بعد موج مرگ اتفاق می‌افتد.

او بیان کرد:براساس گزارش بیمارستان‌ها در زمینه ابتلا،ممکن است درگیری‌ها در کودکان بیشتر می‌شود و شدت علائم مراجعان نیز در موج جدید نسبت به قبل بیشتر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه درخواست داریم سالمندان ۷۰ سال به بالا که واکسن کرونا نزده‌اند،واکسن تزریق کنند،گفت: مراجعان و سالمندان بستری افرادی هستند که یا واکسن نزده و فقط یا دوز اول را زده‌اند و همکاران ما در بیمارستان‌ها می‌گویند سالمندانی را که واکسن‌زده و مبتلا شده باشند،‌کمتر می‌بینیم.

واکسن تا ۹۲ درصد از بستری شدن جلوگیری می‌کند

او تصریح‌کرد:واکسن تا حد زیادی ایمنی می‌دهد و کشورهایی که واکسیناسیون بالایی داشتند، توصیه دارند همچنان افراد به ویژه در فضای بسته از ماسک استفاده کنند. ضمن اینکه اثربخشی واکسیناسیون متفاوت است و برخی فقط در حد علائم سبک به کرونا مبتلا می‌شوند و در مجموع تا ۹۲درصد از بستری شدن جلوگیری می‌کند و اثربخشی واکسن بالاست.

او بیان‌کرد:‌امیدواریم واکسن با شتاب بیشتری در دسترس مردم کشورمان قرار بگیرد و من درباره زمان شتاب‌گیری واکسیناسیون در کشور و استان کرمان اطلاعی ندارم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در موج جدید کرونا هنوز در کودکان موجی از مرگ‌آفریی ندیدیم و سالمندان بالای ۷۰ سال که فوت می‌کنند، حفاظت کامل از طریق واکسیناسیون را دریافت نکرده‌اند و درخواست داریم سالمندان حتی اگر واکسن زده و از زمان دریافت دوز دوم دو هفته گذشته، بنا را بر پیشگیری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بگذارند.

او درباره روند کند واکسیناسیون در استان کرمان بیان کرد:باید واکسن از وزارت بهداشت برسد تا توزیع کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره تولید۶ واکسن در کشور گفت: برخی واکسن‌ها هنوز در فاز یک است و در واقع عملا دو واکسن تولید داخل را داریم که می‌تواند تزریق شود و آن واکسن کوبرکت و پاستور است. ضمن اینکه مسیرهای ساخت واکسن متفاوت است.

بازگشایی مدارس

دکتر نخعی، در بخش دیگری از سخنانش درباره احتمال بازگشایی مدارس در مهرماه اظهار کرد: در هیچ جای دنیا نمی‌ توان پیش بینی درباره آینده کرونا داشت. کما اینکه در انگلیس که واکسیناسیون همگانی در سطح زیادی انجام شده بود اکنون موارد ابتلا به ویروس دلتا به بالای ۴۰ هزار مورد رسیده و کرونا خلاف خیلی از کشورها و محافل علمی دنیا مواردی را ثابت کرد.

او در ادامه با اشاره به اینکه امیدواریم در مردادماه به ثبات در وضعیت شیوع بیماری برسیم و به سمت کاهش برویم، تصریح کرد: برای بازگشایی مدارس در مهرماه و وضعیت کرونا نمی‌دانیم چه اتفاقی می‌افتد.

نباید انرژی‌مان را از دست بدهیم

او تصریح کرد: باید در موج کنونی بیماری سعی کنیم انرژی و توان را از دست نداده و اصول پیشگیری را رعایت کنیم. بحث اضطراب و افسردگی تبعات منفی است و یکی از راه‌های خوب برای مقابله با آن پناه بردن به طبیعت است و لازم نیست در این زمینه جمع وسیعی از خانواده باشند؛ همان خانواده‌ای که زیر یک سقف هستند حتما به فضای طبیعت بروند تا مقداری روحیه‌شان بهتر و استرس کاهش یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه برای کاهش استرس باید از اخبار بد دوری کنید، افزود: اطلاع از اخبار باید باشد اما به سمت اخبار بد نرویم زیرا موجب افزایش اضطراب می‌شود.

او با تاکید بر انجام فعالیت ورزشی مرتب در ساعت خاص به ویژه عصرها بیان کرد: با خانواده بودن برکت است و در خانه ماندن و کنار خانواده بودن در این ایام مسئله منفی نیست و به ویژه برای کودکان و نوجوانان، محیط خانواده سالم‌تر است و باید جنبه مثبت با هم بودن خانواده را ببینیم و اعضای خانواده می‌توانند در کنار هم فیلم کمدی ببینند، بگو و بخند داشته و در کنار هم باشند.

نخعی درباره پیش بینی آینده درباره کرونا اذعان کرد: من نمی‌توانم پیش‌بینی کنم و همچنان بر فاصله‌گذاری و رعایت موارد بهداشتی تاکید داریم و اینکه هر چه زودتر باید واکسیناسیون در جامعه فراگیرتر شود.

او در پایان با اشاره به موج جدید کرونا و شیوع ویروس دلتا خاطرنشان کرد: تعداد بستری‌ها نسبت به تابستان گذشته بیشتر و طول مدت اپیدمی بالاتر در استان‌های همجوار بیشتر بوده و اگر در استان کرمان نیز بخواهد اینگونه باشد باید انتظار افزایش موارد بیشتری را داشته باشیم و امیدواریم با توجه مردم به امر پیشگیری، این اتفاق نیفتد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 40
  • امروز: 281
  • دیروز: 255
  • هفته: 2,890
  • ماه: 7,871
  • سال: 24,389