اطلاع رسانی نادرست می‌تواند عوارضی بدتر از ویروس کرونا داشته باشد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1155

مدیر گروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

اطلاع رسانی نادرست می‌تواند عوارضی بدتر از ویروس کرونا داشته باشد

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اطلاع رسانی سالم در دوران اپیدمی ویروس کرونا گفت: وظیفه همه ما و رسانه ها مدیریت و اطلاع رسانی سالم در رابطه با این ویروس است لذا گاهی اطلاعات غلط می تواند عوارضی بدتر از کرونا داشته باشد.علی بهرام نژاد افزود: در بحران ها بهم ریختگی در شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و غیره را می بینیم و باید تاب آوری جامعه را افزایش دهیم و هرچه میزان تاب آوری کمتر باشد، آسیب در جامعه بیشتر می شود.

او تاکید کرد: در بحران های اپیدمی بیماری باید کمک کنیم تا افراد آسیب دیده زودتر به سطح قبل از ابتلا برگردند و برای جبران آسیب های ناشی از بیماری آماده شوند.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار داشت: در دوران کرونا افراد دچار استرس می شوند که باید از عوارض دراز مدت ناشی از استرس پیشگیری کنیم.

او تصریح کرد: انسان ها به دلیل استرس از ارزش های خود فاصله می گیرند و مسائلی مانند نوع دوستی، همکاری و غیره کاهش پیدا می کند که اگر نتوانیم این پیامدهای منفی را مدیریت کنیم، اتفاقاتی مانند خشونت در جامعه بیشتر می شود.

بهرام نژاد افزود: باید دست به دست هم بدهیم تا استرس های ناشی از بیماری کووید ۱۹ را به حداقل برسانیم و عوارض ناشی از کرونا را که می توان بسیار آسیب پذیر باشد را به حداقل برسانیم.او تاکید کرد: در بحران ها نبایدها بسیار مهمتر از بایدها هستند لذا اغلب باید در دوره درمان و پس از آن به دستورات و توصیه هایی که ما را از انجام کارهای اشتباه و پرخطر آگاه می کنند، بیشتر توجه کنیم.

بهرام نژاد با بیان اینکه در زمان بحران باید ساز و کار سازگاری را بیشتر و واکنش ها را کمتر کنیم تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا افراد کمتری دچار بیماری کرونا شوند زیرا برخی از افراد مبتلا دچار اختلال روان پزشکی می شوند به طور مثال یک سوم افراد بستری در ICU دچار این اختلال می شوند.

او اظهار داشت: برای پایان دادن به اپیدمی کرونا مسئولیت اجتماعی را افزایش دهیم و در این میان نقش رسانه ها، مصلحین، فرهنگیان و غیره از سازندگان واکسن مهمتر است، زیرا این قشرها فکر مردم را تغییر می دهند و می توانند با بیان مطلبی مردم را ترغیب به تزریق یا تزریق نکردن واکسن بکنند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان نیز گفت: یکی از ماموریت های ما حفظ سلامت بهداشت روان جامعه و اطلاع رسانی در نحوه ارائه خدمات بهداشتی است.

احمد دهقانی با بیان اینکه امروز افراد در مسائل روانی نیز به نوعی دچار ویروس کرونا شده اند افزود: خدمات بهداشت روانی افراد در دوران کرونا هم اکنون برای افراد در دسترس است که به راحتی می توانند با مراجعه به نزدیکترین مرکز از آن استفاده کنند.

او تاکید کرد: در دوران کرونا سبک بهداشت روان را بسیار جدی بگیریم و زیرا با ارتقای آن مشکلات کمتر می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :