تنها ۳ داروخانه داروهای بیماران خاص را در جیرفت توزیع میکنند
هشت شهرستان در جنوب استان کرمان واقع شده که تنها در جیرفت داروهای بیماران خاص پیدا میشود و کمبود پزشک و دارو این بیماران را ناچار میکند مسافتی چندساعته را طی کنند به مرکز استان یا دیگر استانها بروند.
به گزارش کرمان نو به نقل از ایرنا، کمبود خدمات پزشکی و تجهیزات این عرصه همیشه از مشکلات در جنوب استان کرمان بوده که منطقهای بسیار وسیع با جمعیت زیاد و پراکنده را شامل میشود؛ مسئلهای که متولیان حوزه بهداشت و درمان نیز بارها بر ضرورت توسعه آن تأکید کردهاند.
حال دراینبین بیماران خاص همچون اماس، هموفیلی و تالاسمی در ۶ شهرستان جنوب استان میگویند بههیچعنوان دسترسی به دارو ندارند و برای معاینه پزشکی هم نزدیکترین مرکز پزشکی آنان کهنوج است که به دلیل کمبود پزشک نوبتها پر میشود و امکان معاینه برای همه فراهم نیست.
در جیرفت هم تنها سه پزشک در درمانگاه دولتی یا مطب به معاینه بیماران ام اس میپردازند. تنها سه داروخانه داروهای بیماران خاص را در جیرفت توزیع میکنند؛ وهیچ داروخانهای در دیگر ۶ شهرستان جنوبی استان کرمان وجود ندارد. برخی داروها نیز نیاز به تزریق در بیمارستان دارد که تنها در بخش نورولوژی بیمارستان امام خمینی جیرفت (ره) و بیمارستان کهنوج تزریق انجام میشود.
منابع محلی میگویند داروخانهای در کهنوج برای ارائه خدمات در این زمینه از شهریور ۱۴۰۱ معرفی شده؛ اما تاکنون اقدامی برای دریافت داروها نکرده است و به همین دلیل بیماران ام اس، پیوندی، تالاسمی و هموفیلی هم برای دریافت دارو مجبور به رفتوآمد به جیرفت یا کرمان هستند.
تلاش مستمر خبرنگار برای مصاحبه با معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت که مسئولیت خدمات بهداشتی و درمانی جنوب استان برعهده این دانشگاه است با وجود هماهنگیهای انجامگرفته توسط روابطعمومی این دانشگاه بینتیجه ماند و سؤالهای متعدد بیپاسخ ماند؛ به طور مثال یکی از پرسشها این است که باوجوداینکه نزدیک به یک سال است که یک داروخانه در کهنوج بهعنوان نماینده دریافت داروهای بیماران خاص معرفی شده چرا هیچ فعالیتی را شروع نمیکند و چرا مجموعه مدیریتی درمان استان اقدامی برای تغییر این داروخانه نکرده است.
بیمار مبتلا به اماس: درمانگاه کهنوج نوبت نمیدهد
اما یکی از بیماران مبتلا به اماس و ساکن شهرستان قلعه گنج درباره مشکلاتش به خبرنگار ایرنا گفت: ساعت هفت که از قلعه گنج به کهنوج حرکت میکنیم وقتی به بخش درمانگاه میرسیم میگویند نوبت ندارند و موفق نمیشویم پزشک را ببینیم.
زینب حُرمزه افزود: بنابراین مجبور میشویم برای معاینه به شهر کرمان بروم که امکان دسترسی به پزشک راحتتر است و همان جا نیز داروهایم را دریافت میکنم؛ در یک روزی هم که در بیمارستان شفا بستری میشوم آمپولها را تزریق میکنند.
اگر در یک روز عادی به مراکز درمانی شهر کرمان مراجعه کنید جمعیت چشمگیری از مردم جنوب استان کرمان را میبینیم که در مقابل این مراکز یا مطبهای پزشکان حضور دارند و ناچار شدهاند در گرما این راه طولانی را از جنوب استان برای گرفتن خدمات پزشکی طی کنند.
آنچه در مورد بیماران خاص ذکر شد بخشی از کمبودهای درمانی در جنوب استان کرمان است. ۲ بیمارستان مهم هنوز در ۲ شهرستان جنوب استان کرمان در حال ساخت است که سالها ساخت آنها با کندی پیش میرود.
باوجود همه خدمات و زیرساختهایی که طی سالهای اخیر در حوزه بهداشت و درمان در جنوب استان کرمان که عمده مناطق آن جزو مناطق محروم قلمداد میشود انجام شده، باز کاستیها و کمبودها زیاد است و ضرورت تخصیص اعتبار و نگاه ویژه ملی را طلب میکند.