حرکت لاک پشتی اجرای پروژه فاضلاب شهر کرمان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1166

اجرای کُند پروژه فاضلاب همچنان باعث نارضایتی مردم در شهر کرمان است

حرکت لاک پشتی اجرای پروژه فاضلاب شهر کرمان

طاهری مدیرعامل شرکت آبفا با اشاره به اینکه اجرای به‌موقع آسفالت بعد از انجام فاضلاب در خیابان‌ها تاکید شد گفت: 

با اجرای فاضلاب یک صنعت بزرگ ایجاد شده و تاکنون 900 کیلومتر شبکه فاضلاب شهر کرمان به طور کامل اجرا شده است.

اگرچه اجرای فاضلاب در آینده منفعت عمومی دارد اما طولانی شدن روند اجرا همچنان باعث نارضایتی مردم در شهر کرمان است.

از کرمان، اجرای پروژه فاضلاب شهر کرمان مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است؛ گوشه گوشه شهر کرمان را که نگاه کنیم شاهد اجرای پروژه فاضلاب هستیم، پروژه‌ای که از نگاه مردم به آرامی و به کندی در دل کوچه و خیابان‌های شهر پیش می‌رود و تا کنون مشکلات و نارضایتی‌های زیادی به دنبال داشته است.

حفاری‌های ایجاد شده برای اجرای فاضلاب، سرعت کم اجرا، ایجاد ترافیک به ویژه در معابر اصلی، کسادی کسب و کار برای کسبه و سختی تردد و گرد و خاک تنها گوشه‌ای از مشکلات اجرای فاضلاب در گوشه و کنار شهر کرمان است؛ مشکلاتی که گفته می‌شود به دلیل منفعت کلی باید آن را بپذیریم با این وجود گلایه مردم از کندی اجرای پروژه، تعلل و کوتاهی در آسفالت و وضعیت نامطلوب خیابان‌ها و چاله‌ها و برآمدگی ایجاد شده پس از اجرای فاضلاب چیزی نیست که منفعت عمومی در آن دخیل باشد بیشتر به ضعف در نظارت بر می‌گردد.

به هر حال به نظر می‌رسد که این حفاری‌ها و مشکلات تا چند سال آینده مهمان کوچه‌ها و خیابان‌های شهر کرمان است و تا اتمام این پروژه مهم و حیاتی که از سال‌ها پیش ضرورت آن احساس می‌شد بیش از دو سال باقیمانده آن هم اگر همه چیز طبق روال و برنامه پیش برود و در این شرایط انتظار می‌رود که مسئولان قدری مسئولانه‌تر بر روند اجرای آن نظارت داشته باشند.

محمد طاهری مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کرمان با بیان اینکه از مردم کرمان، زرند و سیرجان به دلیل زحمتی که اجرای فاضلاب برای آنها ایجاد کرده عذرخواهی می‌کنم اظهار داشت: واقعیت این است که مجموع اعتبارات استان کرمان در چهارسال آینده به 10 میلیارد تومان استان کرمان در ردیف بودجه ملی نمی‌رسید و اگر قرار بود پروژه فاضلاب شهر کرمان با اعتبارات دولتی کار کند شاید دو نسل دیگر هم پروژه فاضلاب شهر کرمان به نتیجه نمی‌رسید.

وی با اشاره به اینکه پروژه فاضلاب شهر کرمان از سال 76 آغاز شده و تا  سال 98 فقط 25 درصد پیشرفت فیزیکی داشت افزود: در سال 1398 با همت استاندار وقت کرمان و وزارت نیرو سه قرارداد با اعتبار حدود دو هزار میلیارد تومان برای این پروژه با بخش خصوصی بسته شد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کرمان با بیان اینکه بالاترین رقم قرارداد فاضلاب در شهر کرمان بسته شده و سرمایه‌گذار به خوبی پای کار است گفت: تصفیه‌خانه فاضلاب شهر سیرجان تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد و تصفیه‌خانه شهر زرند تقریبا 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با اشاره به اینکه در کرمان هزار  و 400 میلیارد تومان قرارداد است اما با پول امروز ارزش ریالی قرارداد 5 هزار میلیارد تومان است گفت: هزاران نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بابت اجرای پروژه‌های فاضلاب در سه شهرستان سیرجان، زرند و کرمان ایجاد شده است که بسیار ارزشمند است.

طاهری با بیان اینکه در شهر کرمان پروژه فاضلاب در 15 جبهه کاری در حال اجرا است و امروز در تمام نقاط شهر کرمان از بالای شهر تا پایین شهر پروژه اجرا می‌شود ادامه داد: البته مشکلاتی برای شهروندان ایجاد شده اما چاره‌ای نداریم که زودتر پروژه به اتمام برسد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون سرمایه‌گذار بیش از هزار و 500 میلیارد تومان در کف خیابان‌های شهر کرمان هزینه کرده است بیان کرد: ظرف دو سال آینده بیش از 90 درصد پروژه فاضلاب شهر کرمان اجرا می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کرمان با بیان اینکه اجرای فاضلاب در شهرها یکی از شاخصه‌های توسعه یافتگی در دنیا است گفت: اجرای این پروژه کار سختی است، در عمق 8 تا 10 متری باید کار شود و تجهیز کارگاه آن نیز بسیار مهم است تا ایمنی لازم ایجاد شود و کارگر بتواند کار کند.

وی با بیان اینکه هفته گذشته به همراه فرماندار کرمان جلسه‌ای با سرمایه گذار پروژه داشتیم و مجدداً هم مشکلات پیش رو بررسی شد و هم تذکراتی که باعث مزاحمت برای شهروندان شده بود به سرمایه‌گذار داده شد.

طاهری با اشاره به اینکه اجرای به‌موقع آسفالت بعد از انجام فاضلاب در خیابان‌ها تاکید شد گفت: با اجرای فاضلاب یک صنعت بزرگ ایجاد شده و تاکنون 900 کیلومتر شبکه فاضلاب شهر کرمان به طور کامل اجرا شده است.

وی با بیان اینکه اراده ما و سرمایه‌گذار بر این است که بهترین پیمانکاران در اجرای پروژه به‌کارگیری شده تا کار با کیفیت انجام شود افزود: نظارت بر اجرای پروژه وجود دارد و سعی می‌کنیم این نظارت‌ها بیشتر شود تا کمترین مشکلی برای شهروندان در شهر کرمان ایجاد شود.

حدود 30 سال پیش لزوم اجرای پروژه فاضلاب شهر کرمان به دلیل معضلات زیست محیطی، منابع بسیار محدود آب کرمان و خطرآلوده شدن آن توسط فاضلاب احساس شد و بر همین اساس در سال 1372 مطالعات مرحله اول شبکه فاضلاب کرمان آغاز و نتیجه این مطالعات درسال 1374 به تصویب رسید و عملیات اجرایی پروژه فاضلاب در استان کرمان به طور جدی از سال 1376 با اجرای خط انتقال آغاز شد تا اینکه به دلیل اجرای لاک‌پشتی این پروژه در تمامی این سال‌ها از حدود دو سال پیش تکمیل این پروژه به شرکت فولاد بوتیا سپرده شد و مقرر شد ظرف 5 سال آن را به اتمام برساند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 28
  • دیروز: 314
  • هفته: 2,022
  • ماه: 12,544
  • سال: 75,721