اراضی هوانیروز به شهر کرمان اضافه می‌شود

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1288

اراضی هوانیروز به شهر کرمان اضافه می‌شود

در نشست عمومی شورای شهر کرمان نامه‌ای از اداره کل راه و شهرسازی تحت عنوان پیشنهاد اصلاحیه محدوده شهر کرمان مطرح شد که خواستار اضافه شدن ۳۷ هکتار از اراضی هوانیروز به محدوده شهر کرمان و در ازایش حذف برخی اراضی پیشنهادی‌ست.

پیشنهاد اول این نامه حذف پادگان۰۵ و کوه‌های صاحب‌الزمان کرمان و جنگل قائم از محدوده است که در مجموع ۶۹۶ هکتار را از مساحت شهر کرمان کم می‌کند.

پیشنهاد دوم حذف کوه‌های صاحب‌الزمان و پادگان ۰۵ است که در این صورت ۴۰۹ هکتار از مجموع مساحت شهر کرمان کم می‌کند.

و پیشنهاد سوم فقط حذف پادگان ۰۵ از محدوده شهر است که ۱۱۱ هکتار را از مجموع مساحت شهر کرمان حذف می‌کند.

شهردار کرمان نیز در نشست عمومی شورا مطرح کرد که با حذف جنگل قائم و تمامی کوه‌های صاحب‌الزمان از محدوده شهر مخالفند و در نامه‌ای به اداره کل راه‌وشهرسازی اعلام کردند که با حذف جنگل به دلیل پایین آمدن سرانه فضای سبز مخالفند ولی با حذف بخشی از کوه‌های صاحب‌الزمان بجز آنجایی که اقداماتی توسط موسسه ملل انجام شده موافقت کردند.

*مساحت شهر کرمان ۶۰۰ هکتار کاهش می‌یابد

در نامه‌ی شهردار کرمان خطاب به مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان کرمان آمده است که مساحت محدوده فعلی شهر کرمان ۱۳ هزار هکتار است که در صورت تصویب موارد پیشنهادی شهرداری به ۱۲ هزار و ۵۸۶ هکتار کاهش می‌یابد.

به گزارش کرمان‌نو منصور ایرانمنش، رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا درخصوص اصلاح خط محدودۀ شهر کرمان، گفت:« در ارتباط با الحاق ۳۷ هکتار از اراضی جنب هوانیروز که متعلق به هوانیروز ارتش است به محدودۀ شهر، در ازای آن شهرداری پیشنهاد داده بود با توجه به ممنوعیت افزایش محدودۀ شهر به ازای آن ۳۷ هکتار، پادگان صفر پنج که متعلق به ارتش است و کوه‌های صاحب‌الزمان که قبلاً در محدودۀ شهر بود، از محدوده خارج شود. البته شهرداری این را قید کرده که برای توافقاتی که قبلاً با موسسۀ ملل داشته، مشکلی پیش نیاید.»

ایرانمنش افزود:« یک مقدار جزئی هم در جنوب و غرب شهر در محدودۀ شیشه‌گر، به محدودۀ شهر اضافه شده. در مجموع ۶۰۰ هکتار کمتر از قبل شده؛ قبلاً مساحت شهر ۱۳ هزار هکتار بود و با این تغییرات به ۱۲ هزار و ۵۸۶ هکتار کاهش پیدا می‌کند.این پیشنهاد شهرداری باید در کمیسیون ماده پنج تصویب شود و بعد در شورای عالی شهرسازی هم روال خود را طی کند. قسمت زیادی از کار انجام شده و در مراحل آخر است. در کمیسیون نیز تمام اعضای حاضر با پیشنهاد شهرداری موافقت کردند.»

*بخشی از محله شیشه‌گر نیز به شهر کرمان اضافه شد

شهردار کرمان در این مورد توضیح داد:« این پیشنهاد از سوی راه و شهرسازی مطرح شد. ما مشکلاتی در محدوده شیشه‌گر برای تعیین محدوده داشتیم، بخشی از آن جزو محدوده بود و بخشی نه. آن بخشی که خارج از محدوده بود اضافه می‌شود. در مورد پادگان صفر پنج و کوه‌های صاحب‌الزمان تنها نکته این بود که توافقات با موسسۀ ملل در کوه‌های صاحب‌الزمان زیر سوال نرود که اعلام کردند مشکلی ندارد.

شعرباف افزود:« حضور پادگان در داخل محدودۀ شهری، امکان را برای پیگیری انتقال قانونی پادگان در آینده فراهم می‌کرد تا در جاهای دیگر مثل سرآسیاب بهتر خدمت‌رسانی کنیم.»

شهردار کرمان در مورد ۳۸ هکتاری که قرار است به محدوده شهر اضافه شود گفت:« تمام مصوبات از شورای عالی شهرسازی و کمیسیون ماده پنج گرفته شده، نقشه تفکیکی‌ها و جزئیات، مشخص و قطعات واگذار شده و اینکه تا الان معطل بوده برای تعیین تکلیف تغییر محدوده و بده و بستان بین ۳۸ هکتار و بقیۀ محدودۀ شهر بوده که اگر انجام شود، مسئله هوانیروز حل میشود و ساخت و ساز در این محدوده رونق می‌گیرد.»

*با حذف پردیسان قائم از محدوده شهر موافق نیستیم

منصور ایرانمنش در این رابطه افزود:« یکی از پیشنهادها این بود که مجموعه پردیسان قائم هم از محدوده شهری حذف شود که با این مورد مخالفت شد.»

شهردار کرمان گفت:« اگر بخواهیم در مورد تحدید محدوده بحث کنیم پیشنهادهای زیادی داریم اما الان جهت تعیین تکلیف ۳۷ هکتار هوانیروز این بحث مطرح شده. بخشی از پیشنهادهای راه و شهرسازی برای حذف از محدوده شهری مابه‌ازای آنچه اضافه می‌شود، به ضرر شهر بود و از منابع ما بود. اما در مورد پادگان و خود کوه‌های صاحب‌الزمان غیر از پردیسان قائم، گفتیم ایرادی ندارد.»

به گزارش کرمان‌نو فتح‌الله مویدی در خصوص اضافه شدن ۳۷ هکتار از اراضی هوانیروز به محدوده شهر کرمان گفت:« : در همه دوره‌های گذشتۀ شورا شدیداً با گسترش شهر مخالف بودند. قبلاً شورا در کمیسیون ماده پنج، عضو بود و حق رای داشت الان هم شهرداری باید با هماهنگی شورا تصمیم بگیرد و نظر دهد. این میزانی که به شهر اضافه می‌شود فقط هزینه است که به شهر بار می‌کند و با وسعتی که شهر کرمان دارد نمی‌توانیم خدمت‌رسانی موثری داشته باشیم.»

منصور ایرانمنش در این نشست عنوان کرد رئیس شورا و یک عضو دیگر شورای شهر فقط بدون حق رای ‌می‌توانند در جلسات کمیسیون ماده پنج شرکت کنند.

عضو شورای شهر کرمان گفت:« از زمانی که مدیریت فضای سبز به مناطق سپرده شده است باید بررسی کنیم که وضعیت درختان بهتر شده یا خیر. اگر بهتر نشده باید فکری کرد.»

به گزارش کرمان‌نو در نشست عمومی شورای شهر کرمان، فتح الله مویدی رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مطرح کرد:« در نشستی که با کارشناسان سازمان سیما و منظر داشتیم متوجه شدیم درختان را بین ۲۵ تا ۷۰ روز آبیاری می‌کنند البته برخی درختان تا ۹۰ روز هم آبیاری نمی‌شوند.»

*نیروی فضای سبز کافی نداریم

منصور ایرانمنش در موضوع نگهداری فضای سبز گفت:« فاجعه از جایی شروع شد که ما نگهداری از فضای سبز را برون سپاری کردیم و هیچ نظارتی بر روی شرکت‌ها نیست.»

این عضو شورای شهر همچنین با تاکید بر کمبود نیروی انسانی برای نگهداری فضای سبز گفت:« از سال‌ها پیش تعداد کارگرهای فضای سبز افزایش نداشته است در صورتی که متراژ فضای سبز ما افزایش زیادی داشته است.»

ایرانمنش تاکید کرد :« در گذشته ۳ نفر مسوول آبیاری یک پارک بودند اما الان ۳ پارک را به یک نفر دادند و این موضوع کیفیت آبیاری را کم می‌کند.»

او گفت:« فیلم‌های ۱۰ سال پیش کرمان را ببینید کیفیت فضای سبز ما به شدت افت کرده است.»

*شهرداری برای استفاده از حق آب فاضلاب شکایت کند

محمدرضا کمساری می‌گوید:« قرار است از سطح شهر عکسبرداری شود تا بشود ۶ ماهی یکبار وضعیت فضا سبز را مقایسه کرد. »

او افزود:« سازمان سیما و منظر معتقد است امسال گرما بی‌نظیر است و درخت خزانش جلو می‌افتد، سازمان می‌گوید وقتی مسوولیت با ما است تقسیم می‌کنیم که همه درخت‌ها میانگین آبیاری مساوی داشته باشند. »

کمساری افزود: «برخی مناطق ۲۵ روزه و برخی مناطق ۷۰ روزه فضای سبز را آبیاری کردند.»

رییس کمیسیون میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر با تاکید بر مخالفت کارشناسان سازمان فضای سبز و معاونت خدمات با احداث پارک‌های جدید، ادامه داد:« در گزارش سازمان فضای سبز آمده است که آب کرمان بی‌کفیت است. در قانون هوای پاک آمده است که به اندازه نیاز شهر به آبیاری فضای سبز حق دارد از پساب فاضلاب استفاده کند. پیشنهاد بنده این است که شهرداری هرچه سریعتر شکایت تنظیم کند و حقش را از پساب شهر بگیرد.»

 

*در کلان‌شهرها مسوولیت آبیاری با مناطق است

شهردار کرمان در پاسخ به اعضای شورای شهر گفت:« بنده در مدت حضورم بیش از ۱۰ جلسه با حضور کارشناسان در مورد موضوع فضای سبز داشتیم. نظرات کارشناسان در این حوزه بسیار متفاوت است. آذر ماه سال گذشته تیمی را مامور کردیم تا در شهرهای مختلف ایران که وضعیت فضای سبز خوبی دارند وضعیت سازوکار مدیریت فضای سبز را استخراج کنند. وضعیت مدیریت در تمامی شهرها اینطور است که سازمان فضای سبز نقش مدیریت کلان را دارد و در هیچ شهری خود سازمان سیما و منظر وارد بحث آبیاری و جزییات نمی‌شود و مناطق این کار را انجام می‌دهند.»

شعرباف می‌گوید:« مهمترین مشکل شهر کرمان آب است اما امسال بودجه خوبی گذاشته شده است و قرار است شبکه آب خام را توسعه دهیم و همین شرکت فولاد بوتیا که حفاری فاضلاب را انجام می‌دهند قرار است در این زمینه به کمک شهرداری بیاید.»

 

شهردار کرمان در خصوص کمبود نیروی فضای سبز می‌گوید: «به نسبت شهرهای دیگر مانند یزد به ازای مساحت فضای سبز کرمان ۱ونیم برابر یزد نیرو دارد اما این صحبت آقای ایرانمنش درست است به نسبت خود شهر کرمان با افزایش فضای سبز نیروی فضای سبز افزایش نداشته است.»

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :