وعده آب و فاضلاب استان کرمان: تا پایان دولت سیزدهم روستای بدون شبکه آب آشامیدنی استان نخواهیم داشت

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1308

وعده آب و فاضلاب استان کرمان: تا پایان دولت سیزدهم روستای بدون شبکه  آب آشامیدنی استان نخواهیم داشت

 طبق اعلام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان، نیاز آبی شهر کرمان ۶۶ میلیون مترمکعب بوده این در حالی است که ۴۶.۵ میلیون مترمکعب در سال موجود دارد و با اجرای خط انتقال آب خلیج فارس بسیاری از مشکلات آبی شهر کرمان حل خواهد شد.

علیرضا عبدیان گفت: استان کرمان ۸۴ شهر دارد و ۶۴ درصد جمعیت استان در شهرها زندگی می کنند.

به گفته او، ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری از آب شرب سالم برخوردارند و ۹۳ درصد آب شرب استان از آب زیرزمینی تامین می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان ادامه می دهد: آب شرب ۸۶ درصد جمعیت استان از طریق آب های زیرزمینی تامین می شود و فقط ۵ شهر استان از آب سطحی استفاده می کنند.

او با بیان این مطلب که تقریبا ۱۰۰ درصد آب روستاهای استان از آب چاه تامین می شود، اظهار کرد: ۲۶۲۷ روستای استان شبکه آب آشامیدنی دارند و  ۷۱۷ روستا بالای ۲۰ خانوار فاقد شبکه آب آشامیدنی هستند و برنامه ریزی کردیم که تا پایان دولت سیزدهم روستای بدون شبکه آب آشامیدنی نداشته باشیم.

عبدیان تعداد مشترکین شهری و روستای استان کرمان را ۹۵۵ هزار اشتراک اعلام کرد و افزود: ۴۷۵۰۰ اشتراک فاضلاب شهری داریم که عمدتا در شهر کرمان هستند.

او بیان کرد: ۱۹ شهر استان دارای تنش آبی هستند که ۱۷ شهر فقط ۱۰ درصد کمبود آب دارند اما شهرهای کرمان و زرند بیشترین تنش آبی دارند و هر هفته جلساتی با وزارت نیرو برای مدیریت آنها برگزار می شد. 

طبق اعلام مدیرعامل شرکت آبفای استان کرمان، از ۳۴۰ لیتر بر ثانیه آبی که مقرر بود تا پایان تابستان جاری به شبکه آب شهر کرمان اضافه شود تا پایان مردادماه ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آن محقق شده است.

او در ادامه از خسارت ۲۲۵ میلیارد تومان سیلاب‌های مردادماه (۴ الی ۱۵ مردادماه) سال جاری به شبکه آب و فاضلاب استان کرمان سخن به میان آورد و اظهار کرد: سیلاب ها باعث قطع آب شرب ۲۰۸ روستا و سه شهر شد که در طول هفت روز آب ۲۰۳ روستا وصل و مشکل پنج روستای دیگر نیز ظرف دو هفته حل شد و برای وصل آب شهر رفسنجان از ۱۲ استان وزارت نیرو کمک رسانی صورت گرفت و کمتر از ۴۸ ساعت آب شرب کل شهر وصل شد.

به گفته مدیرعامل شرکت آبفای استان کرمان، این شرکت ۹۸ طرح با پیشرفت فیزیکی ۴۶ درصد و با برآورد اولیه ۲۳ هزار میلیارد ریال در دست اجرا دارد.

او از برنامه های اضطراری برای رفع مشکلات آبی استان سخن گفت و تصریح کرد: در کوتاه مدت، آبرسانی به شهرهای کرمان و رفسنجان از طریق خط انتقال آب خلیج فارس، چهار شهر شرقی استان از سد نساء، شهرهای جیرفت و عنبرآباد از سد جیرفت، پنج شهر جنوبی استان از دریای عمان، شهر بافت از سد بافت، شهر رابر از سد شهیدان امیرتیموری و ارزوئیه از آب‌های زیرزمینی تامین خواهد شد.

عبدیان بیان کرد: یک میلیون و ۱۳۰ هزار نفر از جمعیت استان در تابستان با تنش آبی مواجه هستند و در سفر هیات دولت به استان مقرر شد طی ۱۴ ماه، پروژه خط انتقال آب به شهر کرمان و رفسنجان و پروژه آبرسانی به بم و بروات اجرا شود که با اجرای این پروژه ها بیش از ۹۰۰ هزار نفر از تنش آبی خارج می شوند.

او در ادامه درباره اقدامات صورت گرفته در حوزه آب روستایی، عنوان کرد: تفاهمنامه ای بین قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) به مبلغ ۱۹ هزار میلیارد تومان برای آبرسانی به ۷ هزار روستا در کل کشور منعقد شده است که از این قرارداد ۶۶۹ روستا با اعتبار ۱۹۶۰ میلیارد تومان سهم استان کرمان است و مدت این تفاهم‌‌نامه‌ها ۳۰ ماه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 81
  • دیروز: 99
  • هفته: 1,061
  • ماه: 4,320
  • سال: 58,073