وزیر میراث فرهنگی در بازدید از باغ بیرم‌آباد. از همین فردا اجازه بازدید عموم از باغ بیرم‌آباد را بدهید

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1348

وزیر میراث فرهنگی در بازدید از باغ بیرم‌آباد. از همین فردا اجازه بازدید عموم از باغ بیرم‌آباد را بدهید

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه سفر یکروزه خود به استان کرمان با همراهی استاندار و جمعی از مسئولین استانی از باغ بیرم آباد کرمان بازدید کرد.

باغ بیرم آباد یکی از باغ‌های زیبا و تاریخی شهر کرمان است. این باغ که در شرق شهر کرمان و در جوار بنای تاریخی تخت درگاه قلی بیگ قرار دارد، توسط بیرام بیگ افشار ساخته شده‌است که در زمان شاه اسماعیل صفوی و از سوی محمدخان استاجلو در سال۹۱۶ هجری قمری به کرمان آمد.  قدمت این باغ بیش از چهار قرن است و 4.5 هکتار وسعت دارد و بر اساس وقفنامه موجود، در زمان قاجاریه توسط چهار تن از فرزندان قلی بیک به آستان قدس رضوی واگذار شده‌است.  بازسازی این بنا آبان ماه سال ۹۴ آغاز شده و هنوز به اتمام نرسیده است و امروز هفتم آبان‌ماه باغ بیرم‌آباد پذیرای عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود. طبق گفته شفیعی معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان‌ در حاشیه این بازدید گفت: هنوز کاربری خاصی برای این مجموعه تعریف شده اما اصرار میراث بر این است که کاربری آن به‌گونه‌ای باشد که بازدید برای عموم آزاد باشد. به گفته شفیعی، زمان افتتاح این باغ بستگی به موقوفات آستان قدس دارد.

همچنین طبق اعلام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با کشیدن حصار در قسمت‌های در حال مرمت، می‌تواند شرایطی را فراهم نمود که از فردا مردم بتوانند از این مجموعه زیبای گردشگری در شهر کرمان بازدید کنند. او در پاسخ به این مطلب که آستان قدس اجازه بازدید نمی‌دهد، گفت: شخصا با آستان قدس رضوی مذاکره خواهم کرد که درب‌های این مجموعه به روی عموم باز شود. به اعتقاد ضرغامی، مرمت این بنا یک مزیت گردشگری ویژه برای شهر کرمان به همراه خواهد داشت و دانش آموزان و دانشجویان مشتاق دیدن نحوه مرمت این بنای تاریخی و آموزش هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 73
  • دیروز: 78
  • هفته: 931
  • ماه: 4,084
  • سال: 45,860