رئیس اتاق بازرگانی کرمان خبرداد. برگزاری نمایشگاه در کراچی پاکستان با هدف توسعه روابط اقتصادی

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1356

 رئیس اتاق بازرگانی کرمان خبرداد. برگزاری نمایشگاه در کراچی پاکستان با هدف توسعه روابط اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی کرمان در نشست توسعه همکاری‌های اقتصادی استان کرمان و کشور پاکستان افزود: نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در کراچی پاکستان دی ماه سال جاری برگزار می‌شود که حضور فعال و جدی بخش خصوصی استان کرمان در این نمایشگاه با برنامه‌ریزی لازم برای معرفی بیشتر توانمندی‌های حوزه‌های مختلف و توسعه روابط اقتصادی مورد تاکید است.

او با اشاره به اینکه ایران جز ۲۰ کشور اول وارد کننده کالا به پاکستان نیست، ادامه داد: کرمان در سال ۲۰۲۱ تاکنون ۳۴ میلیون دلار صادرات به پاکستان داشته در حالی که هیچ محصولی از پاکستان وارد کرمان نشده است.

طبیب زاده، تصریح کرد: از ایجاد مرکز تجاری کرمان به صورت مستقل یا به طور مشترک با استان‌های دیگر کشور در پاکستان استقبال می کنیم که امیدواریم این مهم برای تجارت استان موثر واقع شود.

صادرات فولاد به پاکستان جدی گرفته شود

سیدمهدی طبیب‌زاده رئیس اتاق کرمان گفت: کرمان به عنوان یکی از قطب‌های تولید فولاد کشور مطرح است و باید به صادرات این محصول و مشتقات آن به پاکستان توجه جدی شود.

در این نشست رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان گفت: کرمان می‌تواند محصولاتی مانند خرما، پسته، سیمان، مصالح ساختمانی، فولاد، مس، صنایع دستی، گیاهان دارویی و برخی تولیدات دانش بنیان را در نمایشگاه کراچی ارائه دهد زیرا ما معتقدیم حضور در نمایشگاه‌ها و اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری یکی از بهترین ابزارهای توسعه تجارت است.

محمدعلی محمد میرزائیان افزود: نبود بستر مناسب در نقل و انتقال ارز بین دو کشور ایران و پاکستان، طولانی بودن زمان صدور روادید و عدم تدوین تعرفه‌های ترجیحی بین دو طرف از جمله مسائل در توسعه همکاری های اقتصادی بین دو کشور است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در این نشست بیان کرد: ایران و پاکستان در بخش های مختلف مشترکات بسیاری دارند اما از این فرصت‌ها بهره برداری لازم صورت نگرفته است.

حسین مهرابی، با تاکید بر اینکه باید زمینه‌های همکاری کرمان و پاکستان شناسایی و اولویت بندی شوند، تصریح کرد: در زمینه خدمات فنی و مهندسی و همچنین تولیدات شرکت‌های دانش بنیان قابلیت‌های بسیاری برای صادرات به پاکستان وجود دارد که باید برای آن برنامه ریزی کرد.

*افزایش بازارچه‌های مرزی مورد تاکید قرار دارد

در ادامه این نشست سفیر ایران در پاکستان گفت: حجم مبادلات تجاری ایران با پاکستان قبل از ایام کرونا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بود که در کرونا به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسید که خوشبختانه در سال جاری به همان رقم قبل برگشته‌ایم و پیش بینی می‌شود سال جاری رکورد جدیدی برای حجم مبادلات دو کشور ثبت شود.

سیدمحمدعلی حسینی افزود: همیشه تراز تجاری دو کشور یک چهارم و یا یک سوم به نفع ایران بوده که با همت دو طرف و تلاش‌های انجام شده این نسبت در حال کاهش است که این مسئله می‌تواند انگیزه ای برای تجار و سرمایه گذاران پاکستانی ایجاد کند.

او ادامه داد: در حال حاضر مبادلات تجاری از سه گذرگاه مرزی انجام می‌شود که تلاش برای تاسیس دو گذرگاه جدید نیز در حال انجام است و موافقت دو کشور برای افزایش بازارچه‌های مرزی مورد تاکید قرار دارد.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز در این نشست گفت: دو سردخانه با سرمایه گذاری پاکستانی ها در بم خریداری شده که محصول خرما را خریداری و بسته بندی می‌کنند سپس به پاکستان ارسال می‌شود که در صورت آمادگی کرمان در زمینه صادرات خرما به پاکستان می‌توان اقدامات خوبی انجام داد.

حسن نوریان افزود: پاکستان به برخی کالاهای استان کرمان مانند مس، فولاد، کلینکر، سیمان و کاشی نیاز دارد اما در این زمینه تلاش‌ها برای صادرات برخی از این کالاها بی نتیجه مانده است.

در این نشست برخی فعالان اقتصادی استان کرمان، پرسش‌های خود در حوزه صادرات صنایع دستی به ویژه فرش دستباف، ثبت شرکت در پاکستان، نحوه فعالیت صرافی ها در پاکستان، چگونگی فعالیت با کارخانه تراکتورسازی ملت پاکستان، حضور در مناطق ویژه اقتصادی و … را مطرح و پاسخ‌های لازم را دریافت کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 114
  • دیروز: 275
  • هفته: 1,022
  • ماه: 4,399
  • سال: 57,872