بحران آب در آپارتمان‌های کرمان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1496

بحران آب در آپارتمان‌های کرمان

گزارش بازار؛ 

کرمان – وعده‌های مسئولان برای تامین آب شهر کرمان ادامه دارد اما هنوز تابستان نشده مردم این شهر برای تامین آب مورد نیاز روزانه با مشکل جدی مواجه شده اند.

استان کرمان در سال آبی جاری با کمبود شدید بارندگی نسبت به سال قبل مواجه شده است، در برخی از شهرستان‌های جنوبی کرمان تا ۹۰ درصد کمبود بارندگی نسبت به سال قبل گزارش شده است.

کافیست به صورت میدانی وارد محله‌های کرمان شوید، در اکثر مناطق مردم حتی ساختمان‌های هم کف نیز آب ندارد و در صورت داشتن منبع و آبگیری در ساعاتی که فشار آب کمی بیشتر می‌شود می‌توانند حداقل نیازها را تامین کنند. 

سالهاست که مسئولان استان و شهر کرمان وعده می‌دهند که به زودی مشکل آب شرب کرمان رفع می‌شود اما همه این صحبت‌ها در حد وعده مانده است.

هر چند رسانه‌ها از چند هفته قبل با توجه به تجربه سال‌های گذشته پیش‌بینی می‌کردند که کرمان با کمبود شدید آب مواجه شود اما در عمل مسئولان برای حل این مشکل تدبیر مناسبی نداشتند و به خصوص در ساختمان چند طبقه و آپارتمان‌ها عملا آبی برای تامین نیازهای اولیه هم وجود ندارد و باید حتما از پمپ استفاده کرد با این وجود نیز به دلیل آبگیری نشدن منبع‌های ذخیره آب عملا مجتمع‌های پر ازدحام و به خصوص شهرک‌ها مشکل کم آب را از هم اکنون احساس می‌کنند.

نکته جالب توجه اینکه در ساعات شب به خصوص از ۱۲ شب به بعد آب در وضعیت کمترین فشار قرار می‌گیرد و هدف از این مساله نیز ذخیره‌سازی منبع‌های آب شهر برای تامین آب روز بعد است. 

مشکل آب شرب کرمان جدی است 

هر چد مسئولان می‌گویند جیره‌بندی آب در سال جاری انجام نمی‌شود اما عملا مردم در برخی از ساعات روز هیچ آبی برای استفاده ندارند. طرح‌هایی مانند انتقال آب از صفارود با هزینه زیاد و اقدامات تبلیغاتی در دولت گذشته شروع شد اما مردم کرمان تا کنون انتفاعی از این پروژه نبرده‌اند و همه چیز مسکوت ماند.

طرح‌هایی مانند انتقال آب از صفارود با هزینه زیاد و اقدامات تبلیغاتی در دولت گذشته شروع شد اما مردم کرمان تا کنون انتفاعی از این پروژه نبرده اند و همه چیز مسکوت ماند

در خصوص انتقال آب خلیج فارس به کرمان نیز همچنان همه چیز در حد حرف باقیمانده است و وعده افتتاح خط انتقال به دهه فجر امسال داده شده است.

محمد کمساری ، کارشناس حوزه آب در استان کرمان به خبرنگار بازار گفت: سالانه حدود ۲ میلیارد مترمکعب برداشت آب منفی در کرمان انجام می‌شودو تقریبا اکثر دشت‌های اطراف شهر کرمان به دلیل برداشت‌های بی‌رویه دچار نشست شده‌اند. 

افت شدید منابع آبی در دشت‌های کرمان 

وی عنوان کرد: در صورت استفاده از آبهای سطحی نیز برنامه‌ریزی مناسبی صورت نگرفته است و در استان خشکی مثل کرمان برنامه‌ریزی مسئولان برای تامین آب فقط آبهای زیر سطحی بوده است.

وی اظهار کرد: در دشت‌های اطراف کرمان سطح آب افت شدید دارد و قنات‌ها هم به دلیل کمبود بارندگی کم آب شده‌اند در چنین شرایطی دبی آب کرمان کاهش یافته اما میزان مصرف افزایشی است.

وی بیان کرد: در سال جاری شاهد افزایش ناگهانی گرما نیز در شهر کرمان هستیم و طبق بررسی‌های میدانی در اکثر محلات شهر کرمان افت فشار ایجاد شده است.

کمساری گفت: در برخی از مناطق شهرک سیدی کرمان نیز آب قطع است و مردم مجبور به تامین آب با دبه و تانکر هستند.

 

وی با اشاره به اینکه سال گذشته نیز این مشکل وجود داشت باید از مسئولان استان کرمان سوال کرد از سال گذشته تاکنون برای حل کوتاه‌مدت مشکل آب در شهر کرمان چه کرده‌اند و چرا تابستان سال جاری هم مانند سال گذشته با کمبود آب مواجه هستیم و بعد از وجود مشکل به فکر رفع آن می‌افتند و پیش بینی‌های لازم صورت نگرفته است. 

مردم صرفه جویی کنند 

مدیرعامل ابفا استان کرمان نیز در گفتگو با بازار بیان کرد: هم اکنون با افزایش مصرف آب در کرمان مواجه هستیم و برای مدیریت مصرف آب فشار آب را کم کرده‌ایم اما قطعی آب نداریم.

عبدیان بیان کرد: از مردم می‌خواهیم همکاری کنند و با صرفه جویی بیشتر باید این کمبود را پشت سر بگذاریم همچنان اقداماتی هم برای رفع مشکل در حال انجام است که تا چند روز آینده مشکل کمبود آب در کرمان کمتر خواهد شد.

وی افزود: در شهر کرمان در برخی از مناطق مشترکان غیرمجاز داریم که بخشی از آب شهروندانی که اشتراک مجاز دارند را بی‌رویه استفاده می‌کنند و بر مشکلات افزوده‌اند.

وی گفت: بیشترین مشکل در حواشی شهر مانند بند مملکت وجود دارد و به زودی یک خط انتقال آب جدید در کرمان برای رفع مشکلات به بهره‌برداری می‌رسد با این وجود در حال کنترل و مدیریت مصرف آب هستیم.

وی گفت: ۸ حلقه چاه نیز در حال تجهیز و اضافه شدن به منابع آب شهر کرمان است که ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طی چند روز آینده به بهره برداری می‌رسد.

وی از هدر رفت ۳۰ درصدی آب در شهر کرمان خبر داد و افزود: این رقم در کشور ۲۵ درصد است به همین دلیل باید مشترکان نیز در صرفه‌جویی آب و رفع مشکلات انتقال آب خانگی دقت بیشتری داشته باشند.

وی بر بازسازی خطوط انتقال آب تاکید کرد و بیان داشت: ۷۸۰ میلیارد تومان برای این مساله مورد نیاز است که ۱۵۰ میلیارد آن تخصیص یافته است و همچنان به تامین اعتبار نیاز داریم.

وی گفت: علاوه بر شهر کرمان در برخی شهرها چون بم، رفسنجان، سیرجان و زرند هم مشکل کم آبی وجود دارد و طرح هایی نیز برای رفع مشکل کم آبی در این شهرستان ها در حال انجام است.

وی با اشاره به وضعیت روستاهای استان نیز گفت: استان کرمان دومین استان از حیث داشتن روستا است و کار جهادی در راستای آبرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار در حال انجام است اما ۵۴۸ روستا هم اکنون در استان دارای تنش جدی بی‌آبی هستند که کار برای رفع مشکل این روستاها در حال انجام است. 

رقم بالای هدر رفت آب در کرمان

 وی با انتقاد از هدر رفت آب در بخش‌های مختلف گفت: ۹۳ درصد آب شرب کرمان از طریق آبهای زیر زمینی تامین می‌شود و کمبود بارندگی این منابع را با مخاطره مواجه کرده است و آبهای در دسترس به شدت کاهش یافته است. 

وی تاکید کرد: ۹۴ درصد آبهای بخش کشاورزی نیز از منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود که بخش قابل توجهی هم هدر می‌رود.

در  استان خشکی مثل کرمان برنامه‌ریزی مسئولان برای تامین آب فقط آبهای زیر سطحی بوده است.در دشت‌های اطراف کرمان سطح آب افت شدید دارد و قنات‌ها هم به دلیل کمبود بارندگی کم آب شده‌اند در چنین شرایطی دبی آب کرمان کاهش یافته اما میزان مصرف افزایشی است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 46
  • امروز: 11
  • دیروز: 218
  • هفته: 1,292
  • ماه: 7,782
  • سال: 26,404