رشد کند صنایع غذایی در کرمان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1496

 رشد کند صنایع غذایی در کرمان 

گزارش | ایرنا

 دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمان درباره نحوه حضور صنایع غذایی کرمان در این نمایشگاه به‌صورت گروهی توضیح داد: این شیوه حضور در نمایشگاه که پیش‌ از این هم تجربه شده با هدف تمرکز بر توان شرکت‌های استان کرمان با هدف معرفی بهتر به بازدیدکنندگان و فعالان این حوزه انجام شده است.

دست‌آفرینش‌های بشر در هر زیست‌بوم از آثار تاریخی، طبیعی و صنایع دستی گرفته تا خوراکی‌ و سوغاتی، ظرفیت‌های بی‌بدیل و منحصربه فرد همان منطقه است که باید صیانت شوند و صرفنظر از جاذبه های گردشگرپذیری، نشانگر هویت و معرفی سبک زندگی مردم آن خطه نیز به شمار می‌رود که سبب می‌شود کام ساکنان دیگر مناطق ایران و جهان نیز از آن شیرین شود.

صرفنظر از حضور گردشگران در هر خطه برای آشنایی با این مظاهر سبک زندگی هر منطقه، برپایی نمایشگاه های داخلی و خارجی از جمله مهمترین خاستگاه های جلوه گوشه های این خرده فرهنگ ها و البته توسعه اشتغال و کسب و کارهای مرتبط با آنهاست.

لذا توانمندی‌های منحصر به فرد و طعم شیرین سوغات سنتی کرمان مثل کُلُمپه، قاووت، کُماچِ سِهِن و سایر فرآورده‌های تولیدی مرتبط با حوزه کشاورزی در حالی در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی اگروفود ۲۰۲۳ پایتخت عرضه شده که ۱۳ شرکت تخصصی این ظرفیت‌های بی‌بدیل کویر را به مردم ایران و جهان معرفی می‌کنند.

استان کرمان با وجود ۲۵ درصد باغ‌های کشور، بیشترین ظرفیت‌های تولید مواد غذایی، صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و محصولاتی همچون پسته، خرما، گردو، جالیز و مرکبات در استان کرمان کشت می‌شود که می‌توان در پیوند با صنعت، تولیدات جدید از طعم باغات این استان را به دنیا معرفی کرد.

به عنوان مثال محصولات تولیدی همچون کلمپه، قاووت، کماچ سهن دیار کریمان برگرفته از حوزه کشاورزی این خطه است که سال‌ها ریشه در سنت مردم این مرز و بوم داشته و کمتر گردشگری وجود دارد که به کرمان بیاید و طعم قاووت(قُوَتو به گویش کرمانی) و کلمپه کرمانی را نچشیده باشد؛ و اینها غیر از انواع غذاهای سنتی این دیار به شمار می‌رود.

ظرفیت‌های بی بدیل کشاورزی از یک سو و مواد غذایی تولیدی و سوغات این استان از سوی دیگر ضرورت معرفی، توسعه و پرداختن به صنایع غذایی این استان و جای توسعه سرمایه گذاری در این بخش را گوشزد می‌کند؛ صنایعی که در صورت حمایت می‌تواند بر حوزه های مختلف گردشگری، اقتصادی، صادرات و اشتغال منطقه نیز اثرگذار باشد.

کارشناسان معتقدند صنایع غذایی و تبدیلی دیار کریمان متناسب با ظرفیت‌های این استان در جهان و حتی کشور شهرتی که باید نیافته و جای کار و معرفی آن همچنان وجود دارد. به همین منظور ۱۳ شرکت تخصصی استان کرمان مرتبط با حوزه‌های صنایع غذایی با حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی استان، خانه صمت و انجمن صنایع غذایی در فضای ۳۰۰ مترمربع، خروجی متنوع صنایع غذایی دیار کریمان را در یک پاویون(سازه) تخصصی به مردم ایران و سراسر جهان معرفی کردند تا رایحه شیرین غذای کرمانی در بین علاقه مندان، حتی دورترین نقاط دنیا هم استشمام شود.

حضور زنجیره‌ای صنایع غذایی کرمان

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمان درباره نحوه حضور صنایع غذایی کرمان در این نمایشگاه به‌صورت گروهی توضیح داد: این شیوه حضور در نمایشگاه که پیش‌ از این هم تجربه شده با هدف تمرکز بر توان شرکت‌های استان کرمان با هدف معرفی بهتر به بازدیدکنندگان و فعالان این حوزه انجام شده است.

کیان سیدی ادامه داد: یکی از هدف‌های نمایشگاه برندینگ و معرفی شرکت‌هاست که به نظر می‌رسد شرکت‌ها و برندهای ما در استان در این زمینه راه نرفته زیادی دارند.

او اظهار داشت: حضور زنجیره‌ای می‌تواند هم به منزله انتقال تجربه میان صاحبان شرکت‌ها باشد و هم فرصتی را فراهم کند که متقاضی همکاری با صنایع غذایی استان کرمان با سایر تولیدات این استان آشنا شود.

افزایش ۲ برابری حضور کرمانی‌ها

نایب رییس انجمن صنایع غذایی استان کرمان نیز گفت: پاویون سی‌امین نمایشگاه بین المللی کشاورزی، مواد غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته انجمن صنایع غذایی (اگروفود) به ابتکار انجمن صنایع غذایی استان کرمان برگزار شد و امسال ۱۳ شرکت از مجموعه از این استان در نمایشگاه شرکت کردند. حامد بدرآبادی افزود: شرکت‌های کرمانی حاضر در نمایشگاه اگروفود از برترین صنایع استان بودند و امسال دومین تجربه کرمان در این نمایشگاه بین المللی بود که تعداد شرکت‌های کرمانی از هفت شرکت در ۷۰ متر سال گذشته، امسال به ۱۳ مورد در متراژ حدود ۳۰۰ متر رسید.

جای کار زیادی در حوزه صنایع غذایی کرمان وجود دارد

او عنوان کرد: کرمان استانی با ظرفیت‌های فراوان در حوزه‌های کشاورزی و معدنی است و ظرفیت‌های حوزه کشاورزی دیار کریمان باعث شده که صنایع جنبی این حوزه بسیار فعال باشد. نایب رییس انجمن صنایع غذایی استان کرمان گفت: محصولاتی در حوزه‌های مرتبط با خرما، پسته و محصولات جالیزی در این نمایشگاه عرضه شد اما به نظر می‌رسد هنوز جای کار زیادی در ابعاد مختلف صنایع غذایی این استان وجود دارد زیرا سرمایه‌گذاران همچنان رغبتی به سرمایه گذاری در این حوزه‌ها ندارند. او ادامه داد: هدف از تشکیل یک پاویون در نمایشگاه بین المللی تهران این بود که شرکت‌های کوچک و متوسط رشد داده شوند و در برندینگ فعالیت داشته باشند تا توسط دنیا و کشور دیده شود و حداقل بتوانیم سطح فعالیت این شرکت‌ها را از مرحله فعالیت استانی به سطح ملی ارتقا دهیم.

بدرآبادی افزود: این پاویون همچنین اهدافی همچون رشد شرکت های صنایع غذایی استان کرمان داشت، ضمن آنکه باید سرمایه گذاران را با توجه به ظرفیت های کشاورزی، گردشگری، صنعتی، معدنی و نیروی انسانی استان کرمان جذب کنیم.

ظرفیت‌های نیازمند معرفی در جهان

او در پاسخ به اینکه چه ظرفیت‌های در حوزه صنایع غذایی استان کرمان وجود دارد که نیازمند معرفی در سطح ملی و جهانی است؟ گفت: در صنایع جنبی کشاورزی و محصولات خاص سنتی، کلوچه ها و کلمپه سنتی، قاووت، میوه خشک و فرآورده های مرتبط با پسته، خرما و لبنیات، تولید گیاهان دارویی، گلاب و غنچه های گل سرخ ظرفیت خوبی داریم که شرکت‌هایی در نمایشگاه بین المللی تهران، آنها را به نمایش گذاشتند. نایب رییس انجمن صنایع غذایی استان کرمان ابراز داشت: اگروفود بزرگترین نمایشگاه صنایع کشاورزی کشور است که در حوزه تولید و توزیع جایگاه خوبی دارد و بخشی از یکی از سالن‌های این نمایشگاه به کرمان اختصاص یافت که استقبال خوبی هم از این بخش انجام شد.

او تصریح کرد: در جریان بازدید مسئولان استانی، کشوری و مصاحبه با شرکت کنندگان، همه از عملکرد کرمان در این نمایشگاه رضایت داشتند و امیدوارم سال آینده تعداد بیشتری از شرکت‌های صنایع غذایی مشارکت داشته باشند تا ظرفیت مغفول حوزه صنایع غذایی کرمان بیش از گذشته در سطوح ملی و بین المللی معرفی شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در جریان بازدید از نمایشگاه بین‌المللی «آگروفود ۲۰۲۳» گفت: واحدهای تولیدی استان کرمان محصولات اختصاصی ارائه می‌کنند که ضرورت معرفی آنها هم در استان و هم در کشور احساس می‌شود. امیر حسن‌زاده اظهار کرد: تنها استانی که به صورت گروهی در این نمایشگاه شرکت کرد کرمان بود و این امر را به فال نیک می‌گیریم.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمان در ادامه بیان کرد: برخی از این واحدهای تولیدی حاضر در سی‌امین نمایشگاه «آگروفود ۲۰۲۳» از افزایش قیمت اولیه و مسائل مرتبط با ارز سخن گفتند که در چارچوب‌های قانونی حمایت‌هایی بین آنها توزیع خواهد شد.

حسن‌زاده با اشاره به اینکه رمز موفقیت در اقتصاد امروز کار گروهی و اشتراکی است، گفت: در کرمان دو بهشت کشاورزی و معادن وجود دارد، سعی کردیم علاوه بر حوزه معدن به کشاورزی نیز نگاه ویژه‌ای داشته باشیم و امیدوارم با کار گروهی آینده خوبی را برای استان و کشور رقم بزنیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در جریان بازدید از نمایشگاه بین‌المللی «آگروفود ۲۰۲۳» گفت: واحدهای تولیدی استان کرمان محصولات اختصاصی ارائه می‌کنند که ضرورت معرفی آنها هم در استان و هم در کشور احساس می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 101
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,758
  • ماه: 10,527
  • سال: 78,332