مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان: ایجاد زنجیره تولید مرغ در کرمان بیش از سه هزار میلیارد ریال هزینه دارد
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با اشاره به هزینهبربودن ایجاد زنجیره تولید و توزیع گوشت مرغ گفت: برای ایجاد این زنجیره بیش از سه هزار میلیارد ریال نیاز است.
سیدحسن مهدی در جمع خبرنگاران افزود: برای دستیابی به زنجیره تولید و توزیع گوشت مرغ تصمیم بر آن شد از طریق غیرمالکی این کار را انجام دهیم.
وی با اشاره به انجام اقدامات مختلف در راستای ایجاد زنجیره تولید گوشت مرغ تصریح کرد: درصدد ایجاد این زنجیره در شمال استان کرمان همانند زنجیره تولید و توزیع مرغ در رفسنجان هستیم.
وی با تأکید بر اینکه ۳۰ درصد گوشت مرغ موردنیاز استان کرمان از تولید استانهایی چون یزد، خراسان جنوبی و فارس تأمین میشود اظهار داشت: امید میرود سال آینده با برنامهریزی انجام شده تولید گوشت مرغ در کرمان در شرایط بهتری فعالیت کند که در این راستا پیشبینی میشود تولید به ۹۰ درصد برسد.
وی با اشاره به اینکه جنوب استان کرمان به حدود ۳۰ درصد تولید مرغ استان نیاز دارد ادامه داد: همچنین پیشبینی میشود طی ۲ سال آینده استان کرمان در تولید گوشت مرغ موردنیاز به خودکفایی برسد.
مردم مرغ سایز را محصولی ناسالم میدانند
وی با بیان اینکه تولید مرغ سایز با وزن ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلوگرم باید نهادینه و مصرف آن فرهنگسازی شود تصریح کرد: مرغ تولید شده در این اوزان در تمام دنیا بهعنوان محصول سالم پذیرفته شده درحالیکه در کشور ما مرغ سایز را مرغ بیمار میدانند و از خرید آن امتناع میکنند.
وی مصرف مرغ سایز را به دلیل داشتن چربی و مواد زائد کمتر و دوران نگهداری کوتاهتر به نفع تولیدکننده و مصرفکننده دانست و تصریح کرد: رسانهها مردم را نسبت به مزایای مصرف مرغ سایز آگاه کنند.
مصرف هورمون در مرغداریها صحت ندارد
وی همچنین با اشاره به اینکه در فرایند تولید گوشت مرغ هورمون به دلایل فراوان از جمله گرانبودن استفادهای ندارد افزود: از واکسن، داروها در صورت بروز بیماری و آنتیبیوتیکها در فرایند تولید مرغ استفاده میشود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان تصریح کرد: همچنین از گوشت مرغ قبل از کشتار شدن نمونهبرداری و آزمایش میشود و تا زمانی که بقایای دارو و آنتیبیوتیک در گوشت یافت شود کشتار انجام نمیشود
انجام ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۰ جوجهریزی در استان کرمان
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در استان کرمان انجام میشود گفت: همچنین روزانه به طور نسبی ۱۷۰ تن گوشت مرغ در کرمان تولید میشود.
وی ادامه داد: تولید گوشت مرغ در استان کرمان بر اساس اقدامات انجام شده در دیماه به سه میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه رسیده و پیشبینی میشود حدود سه میلیون جوجهریزی نیز در ماه جاری به دلیل قرارگرفتن در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز انجام شود.
استان کرمان روزانه به ۲۳۰ تن گوشت مرغ نیاز دارد
وی نیاز استان کرمان را به طور روزانه در بخش گوشت مرغ ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن اعلام و تصریح کرد: برای تأمین این نیاز باید ماهانه حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجهریزی انجام شود.
وی به وجود ۶۲۰ واحد مرغ پرورش گوشتی دارای پروانه با ظرفیت ۱۱ میلیون قطعه جوجهریزی در استان کرمان اشاره کرد و گفت: پروتکلهای بهداشتی اجازه استفاده از تمام ظرفیت را نمیدهد.
وی ادامه داد: اکنون ۲۸ درصد ظرفیت واحدهای جوجهریزی استان کرمان به دلیل وجود شرایط اقلیمی کرمان و جلوگیری از ابتلای جوجهها به عفونتهای تنفسی فعال است.
وی اظهار داشت: درصورتیکه امکان و زیرساخت انجام ۱۵ میلیون جوجهریزی در استان کرمان فراهم شود در تولید مرغ به خودکفایی میرسیم.
وی از تأمین بهموقع نهادههای دامی بهعنوان نکته قابلتوجه در ثبات تولید گوشت مرغ اشاره و تصریح کرد: قیمت مناسب جوجه یکروزه و وجود بازار مصرف از دیگر عوامل مهم است.
وجود ۱۱ شرکتتعاونی مرغداری در کرمان
وی به وجود ۱۱ شرکتتعاونی زیرمجموعه اتحادیه مرغداران در شمال استان کرمان اشاره کرد و گفت: تعاونیهای بزرگ و قوی در کرمان، رفسنجان و سیرجان فعال هستند و بیش از ۶۵ درصد مرغ استان توسط این تعاونیها تولید میشود.