۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1690

۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
مدیرکل غله استان کرمان گفت: خرید گندم از کشاورزان استان از ششم فروردین امسال آغاز شده و تاکنون ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شده است.
داریوش ماهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده در راستای تولید نان باکیفیت در استان کرمان، اظهار داشت: اولین گام در فرایند تهیه و تولید نان باکیفیت، خرید گندم است؛ استان کرمان اولین استانی بود که خرید گندم را از کشاورزان آغاز کردیم.
او با بیان اینکه خرید گندم از کشاورزان استان کرمان از ششم فروردین‌ماه امسال آغاز شده است، ادامه داد: این خرید در منطقه قلعه گنج و جازموریان در جنوب استان آغاز شد.
مدیرکل غله استان کرمان با اشاره به بارندگی‌هایی که در این منطقه انجام شده بود بیان کرد: باتوجه‌به شرایط منطقه‌ای کار بسیار سختی را داشتیم بااین‌وجود تاکنون ۱۳۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری و در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شده است.
او با بیان اینکه امسال کیفیت گندم خیلی بهتر از سال‌های گذشته است، افزود: در راستای ضرورت خواب گندم هم ما این گندم را با گندم سال گذشته و وارداتی اختلاط می‌دهیم تا گلوتن مطلوب را صنعت ساخت آرد و متعاقباً پخت نان داشته باشد.
ماهری با اشاره با اینکه کار اداره غله، خرید گندم و تأمین آرد استان است، بیان کرد: گندم استان کرمان، گندم با کیفیتی است؛ اما تنها حدود نیمی از گندم موردنیاز کرمان، در استان تهیه می‌شود و بقیه گندم از دیگر استان‌ها و یا از طریق واردات از دیگر کشورها تأمین می‌شود.
او با بیان اینکه کارخانه‌های آرد بر اساس دستورالعمل و تعیین تکلیف دانشگاه علوم پزشکی، سبوس‌گیری استاندار گندم را انجام می‌دهند، گفت: سبوس‌گیری گندم در استان کرمان ۱۳.۵ درصد بود که به ۱۲ درصد رسیده است.
مدیرکل غله استان کرمان با اشاره با اینکه کاهش سبوس‌گیری گندم در راستای سلامت بیشتر جامعه است، ادامه داد: سخت‌گیری که در بحث سبوس‌گیری استاندارد در استان داریم در کیفیت نان تأثیر زیادی دارد اما پخت برای نانوا را سخت می‌کند.
او با بیان اینکه در استان کرمان در کارگروه‌های مختلف تصمیم بر این گرفته شد که سبوس‌گیری گندم را به حداقل برسانیم تا بیشترین ویتامین گندم و نان را در آن حفظ کنیم، افزود: سبوس بیشتر باعث می‌شود که نان کمی تیره‌تر شود؛ اما این نان مواد مغذی بیشتری دارد.
ماهری با اشاره به اینکه برای نان بربری، سبوس‌گیری بین ۱۸ تا ۲۲ درصد انجام می‌شود که میزان سبوس‌گیری این نان زیاد است، گفت: برای نان سنگک بین ۷ تا ۱۲ درصد سبوس‌گیری انجام می‌شود که حداقل سبوس‌گیری برای این نان است.
او با اشاره به اینکه سبوس‌گیری نان تافتون باید بین ۱۲ تا ۱۸ درصد باشد که در استان کرمان ۱۳.۵ درصد است، ادامه داد: البته در مصوبات جدید سبوس‌گیری آرد در استان کمتر شده و از این ماه سبوس‌گیری ۱۲ درصد در تمامی هشت کارخانه آرد استان کرمان اجرایی می‌شود.
مدیرکل غله استان کرمان افزود: زمانی که قیمت‌های دستوری را به نانوایان تحمیل کردیم، قطعاً بر روی کیفیت کارگر، زمان تخمیر و عوامل دیگر اثرگذار است.
ماهری با بیان اینکه کیفیت نان به چند عامل بر می‌گردد که نخستین عامل آرد است، گفت: تلاش می‌کنیم که به‌صورت سراسری و یکنواخت آرد باکیفیت خوب و مناسب در اختیار نانوایان گذاشته شود و بعد از آن مهارت نانوا در عمل‌آوردن خمیر، خواب مناسب خمیر و به‌کارگیری کارگر ماهر و نحوه پخت نان در کیفیت آن بسیار اهمیت دارد.
او با اشاره به اینکه قیمت دستوری امروز نان مربوط به سه سال قبل است و بعد از آن درصدهای بسیار کمی افزایش قیمت نان را داشتیم، ادامه داد: نانوایان الان به لحاظ اقتصادی مشکل دارند و شاید افت کیفیت برخی از نانوایی‌ها به این مسئله برگردد.
مدیرکل غله استان کرمان با بیان امروز در کشور و استان کرمان بحث نان کامل مطرح است و در حال حاضر چند نانوایی در کرمان پخت نان کامل را انجام می‌دهند، گفت: نان کامل نانی است که بین ۲ تا ۶ درصد سبوس‌گیری آرد آن انجام شود و به زمان خواب و تخمیر بیشتری نیاز دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 125
  • دیروز: 275
  • هفته: 1,033
  • ماه: 4,410
  • سال: 57,883